Skocz do zawartości

Italian Heavy Cruiser Pola, Bismarck, itp.

jawkers

Rekomendowane odpowiedzi

Pardonsik, nie chcialem byc posadzony o spamowanie. Spiesze z wyjasnieniami. Kupilem lupe w firmie Seliga z Lodzi, poniwaz byla to seria wycofywana to byla troche tansza. Niestety nie mam nazwy, sprawdzilem rachunek i tam nazwy tez nie ma. Ceny tych lup sa rozne, te z lodzi nie sa az tak drogie, mowie o x3.5. X6 to juz wydatek 300 euro. U nich na stronie mozesz zobaczyc co maja aktualnie, mozesz zapytac czy maja jeszcze takie jak ja kupilem. Mam nadzieje, ze rozjasnilem nieco sprawe.

• 2 weeks later...
  • Super Moderator

Witam.

Panowie "chyba" kupiłem w hlj drewniany pokład do Bismarcka.

3QCEXE3.jpg

Jak widać widnieje "In stock 3-5days"

Dodałem do koszyka, doszedłem do wpłaty przez Pay-pal i z konta ściągnęło mi tylko 4,05zł.

Produkt został dodany do "Private warehouse".

Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi?

Czy "In stock 3-5days" oznacza że ściągną go na magazyn od 3 do 5dni?

Z tego co się orientuje, to produkt został dodany do prywatnego magazynu w sklepie. Pewnie go ściągną jak zakupisz cały produkt i złożysz zamówienie z wysyłka. Ale mogę się mylić.
PS. na Ebayu można znaleźć pokład za 70 zł z wysyłka :)

Edytowane przez Krysztek92

• Super Moderator
Godzinę temu, Krysztek92 napisał:

Pewnie go ściągną jak zakupisz cały produkt i złożysz zamówienie z wysyłka.

A jak mam go zakupić, jak wcześniej już dodałem go do koszyka i dałem zapłać, a on został przeniesionu do magazynu?

Jak ja chciałem zakupić model który aktualnie był na stanie w sklepie przy zakupie pytali mnie czy chce go kupić czy przenieść do swojego magazynu. Może jest tak że kupiłeś, pobrali % od zakupu i jak do nich dojdzie będziesz mógł podjąć decyzje co dalej czy wysyłka czy w magazynie.

• 5 years later...

Z Trumpka typ Dido (Argonaut, Naiad). Fajnie zrobione (jak na Trumpka), agresywna sylwetka, sporo blaszek już w pudle, dużo dodatków do waloryzacji. Krążownik Atlanta od. Very Fire. Missouri od Joy Yard - świetny , choć raczej jest to "model życia" - ogromny, mnóstwo drobiazgów. Modele Dragona mają też dobre recenzje. Bardzo ogólne zadałeś pytanie, może spróbuj je doprecyzować, bo tak można długo wymieniać...

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, jawkers napisał:

Czy możecie mi polecić.....

moim skromnym zdaniem....    NA POCZĄTEK  coś mniejszego ---> niszczyciel

jak niszczyciel to wg mnie najlepszy DRAGON  (dobry detal, dobre spasowanie, ceny przystępne i merytorycznie nie odstaje)...

więc do wyboru masz albo niemca albo jankesa

do kupienia "od ręki" np tu :  

https://www.mojehobby.pl/products/Gleaves-Class-Destroyer-U.S.S.-Buchanan-DD-484-1942.html

a tu niemiec  : https://www.plastmodel.pl/2681-dragon-1037-german-iiww-destroyer-z-39-1350

na resztę trzeba polować bo rzucają je na rynek falami  :szczerbol:    

jak ogarniesz jakiegoś niszczyciela to dopiero w następnej kolejności szlezwiga chwytaj 

Edytowane przez M.A.V.

Academy 14103 Admiral Graf Spee plus blaszka eduard dedykowana, razem ok 200 zeta za spory kieszonkowy panernik to jak za darmo... to bym polecił, tanszy od odpowiednika trumpka, z zblaszkami nawet bedzie lepszy

W dniu 31.05.2025 o 14:28, Evildead napisał:

Academy 14103 Admiral Graf Spee plus blaszka eduard dedykowana, razem ok 200 zeta za spory kieszonkowy panernik to jak za darmo... to bym polecił, tanszy od odpowiednika trumpka, z zblaszkami nawet bedzie lepszy

Robiłem tego Grafa od Academy jako swój pierwszy okręt (w wersji premium, z blaszkami i lufami).

No nie mogę go niestety polecić, Spasowanie elementów plastikowych jest tragiczne, dla początkującego jest tam wg mnie za dużo walki z materiałem. A efekt umiarkowanie satysfakcjonujący.

Kiedy później sklejałem dwadzieścia lat starszą Tamiyę, to dopiero poczułem jakąś przyjemność ze szkutnictwa.

Edytowane przez Dudzio
  • Thanks 1

29 minut temu, Dudzio napisał:

Robiłem tego Grafa od Academy jako swój pierwszy okręt (w wersji premium, z blaszkami i lufami).

No nie mogę go niestety polecić, Spasowanie elementów plastikowych jest tragiczne, dla początkującego jest tam wg mnie dużo walki z materiałem. A efekt umiarkowanie satysfakcjonujący.

Kiedy później sklejałem dwadzieścia lat młodsza Tamiyę, to dopiero poczułem jakąś przyjemność ze szkutnictwa.

No nie zgodzę się że jest słabo spasowany, to był mój pierwszy model robiony po powrocie do hobby z sześć lat temu, malowany pędzlem, i choć nie dokończyłem go bo przeszedłem na pencerkę to nie pamiętam by były tu jakieś problemy, wręcz przeciwnie dla początkującego  jest idealny, i bym zdecydowanie polecił, sporo zabawy za takie pieniądze.

graf.jpg

3 godziny temu, Dudzio napisał:

No nie mogę go niestety polecić, Spasowanie elementów plastikowych jest tragiczne, dla początkującego jest tam wg mnie dużo walki z materiałem. A efekt umiarkowanie satysfakcjonujący.

Kiedy później sklejałem dwadzieścia lat młodsza Tamiyę, to dopiero poczułem jakąś przyjemność ze szkutnictwa.

Ja również czytając różne porównania, uznałem że lepiej będzie kupić Trumpetera. Mam go rozgrzebAnego i śmiało mogę polecić.

• Thanks 1