GreGG24 Napisano 15 Lipca 2019 Napisano 15 Lipca 2019 W ramach nowego projektu zabrałem się za równoległą budowę dwóch Bf 109 E z Tamiyi, popularnie Emilami zwanych. Jeden z nich prezentuję w tej galerii. Model nosi malowanie z 7 grupy myśliwskiej Królewskich Rumuńskich SIł Powietrznych (Aeronautica Regala Romana, ARR) z frontu wschodniego. Model wykonany "z pudła", malowany farbami Mr Hobby C i H. Kalkomanie wykonane na zamówienie przez Mr Decal. Zapraszam do komentowania, szczególnie wiecznych malkonentów 5 Cytuj
Xmen Napisano 15 Lipca 2019 Napisano 15 Lipca 2019 Fajny jest.Duży plus za temat.To teraz do kompletu Jugol i Bułgar. 1 Cytuj
GreGG24 Napisano 16 Lipca 2019 Autor Napisano 16 Lipca 2019 14 godzin temu, Xmen napisał: Fajny jest.Duży plus za temat.To teraz do kompletu Jugol i Bułgar. Dzięki. Kalkomanie do Bułgara i Szwajcara mam. Jugosłowiańskich jeszcze nie. A słowackiego właśnie wstawiam do galerii Cytuj
GreGG24 Napisano 17 Lipca 2019 Autor Napisano 17 Lipca 2019 11 godzin temu, Abominus napisał: ...a to E-3 Wyjściowo obydwa modele to Tamiya Bf 109 E-3. Te rumuńskie Bf 109 również były dostarczane w standardzie E-3 i aktualizowane polowo do E-7, ale nie we wszystkich wymieniano owiewki. Cytuj
LordDisneyland Napisano 2 Sierpnia 2019 Napisano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Fajne letadło i model tyż fajny, podobają mi się ślady eksploatacji. Rzadko w ogóle widuję rumuńskie malowanie na modelach...skąd te kalki? 0 Któż jest producentem? <----OK, odnalazłem warstat i już wiem Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez LordDisneyland 1 Cytuj
jpl Napisano 2 Sierpnia 2019 Napisano 2 Sierpnia 2019 Ładny. Mocno wyeksploatowany, ale naprawdę dobrze wyszedł. No i ciekawy temat. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi