Xmen Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Przedstawiam następny ukończony model.Zrobiony prosto z pudła.Tradycyjnie dodane tylko pasy w kabinie.Jest to pierwsze "żółtko " w kolekcji i jak na razie ostatnie.Model ma parę widocznych baboli ale muszę jakoś z tym żyć.Zapraszam o komentowania. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Sierpnia 2019 Share Napisano 8 Sierpnia 2019 Bardzo fajny i ładny model. Bez zbędnego kombinowania pierdtryliardem wash'y i innych "upiękrzaczy". Wg mnie, może trochę za grube linie na tym największym pływaku, ale ogólnie mi się bardzo podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Ładnie, ładnie a nawet ciekawie Podoba mi się jakość malowania. Orange yellow to trochę wredny kolor do nałożenia i dobrego wycieniowania a tu proszę - bardzo ładnie 8 godzin temu, tlb napisał: Bez zbędnego kombinowania pierdtryliardem wash'y i innych "upiękrzaczy". Zgadzam się z Kolegą, i na zdrowie to temu "samolotu" wyszło 8 godzin temu, tlb napisał: Wg mnie, może trochę za grube linie na tym największym pływaku, Niee, to glony już zaczynają "działać" i kolorek zielenieje i schodzi To teraz zostało już tylko Koledze zrobić Rufe i będzie komplet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Bardzo ładny, taki żółcisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Jakie kolory użyłeś do tego camo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Orange yellow C58 Gunze.Czerwony na hinomaru z zestawu do Shidena też Gunze.Czarny C 33 Gunze na osłonę silnika.Wash od AK Neutral Grey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Na silnik u japońcow powinno się malować gunze C125 . Co do żołtego mile widziana by była mieszanka C58- 95% + 5 % czerwonego. Przepis z japan forum dla samolotow prototypowych. Co do samego modelu jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2019 35 minut temu, Marek K napisał: Na silnik u japońcow powinno się malować gunze C125 . Co do żołtego mile widziana by była mieszanka C58- 95% + 5 % czerwonego. Przepis z japan forum dla samolotow prototypowych. Co do samego modelu jest ok. Dzięki.Przyznam szczerze że zastanawiałem się nad zastosowaniem C125 ale wybrałem czarny.Mówi się trudno.C58 tak zmienił odcień po wytarciu washa że wygląda całkiem inaczej niż na zdjęciach.Jak to u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 Nie moja skala, ale każdy Japończyk cieszy oko. Fajnie zrobiony model, warto rzucić na niego okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi