hampel08 Napisano 20 Września 2019 Share Napisano 20 Września 2019 Po 3 miesięcznej batalii z Chinookiem CH47-F autorstwa firmy Italeri nadszedł koniec prac. Biłem się z myślami czy w ogóle wrzucać na forum zdjęcia, bo mimo ogromu włożonej pracy mam wrażenie, że model wyszedł kiepsko i po prostu mnie przerósł. Ale krytykę trzeba przyjąć inaczej człowiek nic się nie nauczy. Przy okazji przestrzegam przed tym modelem z racji bardzo kiepskiej jakości wyprasek, masy niedopasowań łącznie z tym że po złożeniu kadłuba moim oczom ukazał się widok porównywalny z Wielkim Rowem Mariańskim... Brakuje również wielu szczegółów kadłuba co przy tej skali jest trochę słabe ze strony Italeri... a jeśli jednak się zdecydujecie na zakup, radzę również uważać na kolory podane w instrukcji, ponieważ nijak mają się do rzeczywistości. Malowanie pędzlem U.S. Army 12th Combat Aviation Brigade, Bagram - Afganistan 2012 --> farby Vallejo / Tamiya / Ammo of mig. Lakiery Vallejo. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 20 Września 2019 Share Napisano 20 Września 2019 Ładnie. Czysto . Fajne malowanie. Bardzo mi się podoba. Biorąc pod uwagę , że to ,48ka to chyba kawał modelu jest. Ale powiem , że ostatnie zdjęcie mnie powaliło. SUPER ! Może jakiś dziwny jestem , ale strasznie lubię takie właśnie ujęcia : jakieś wnętrze , radiostacja przez okno.. , jakiś drobiazg na poboczu drogi, itp. Teraz czekam na humvee . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Września 2019 Share Napisano 20 Września 2019 Nie bądź taki „kokiet” - model wyszedł (IMHO) świetnie! Nie wiem co Ty od niego chcesz. I zgadzam się z Danielem - ostatnie zdjęcie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 Naprawdę wyszedł fajnie. Jedno zastrzeżenie ten brązowy wash jest za ostry, było uzyc odcieni żółtego. Tak to fajnie sie prezentuje. Mój czeka . Italerka ma to do siebie że zazwyczaj niewiele pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 Bardzo fajny śmiglak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 21 Września 2019 Autor Share Napisano 21 Września 2019 19 godzin temu, Thalgonis napisał: Nie bądź taki „kokiet” - model wyszedł (IMHO) świetnie! Nie wiem co Ty od niego chcesz. I zgadzam się z Danielem - ostatnie zdjęcie jest super Niestety dałem ciała na oszkleniu kabiny - opary od kleju CA ... wyszło to dopiero na samym końcu po zdjęciu maskowania, więc stąd moje wrażenie że cały model jest do du..y 12 godzin temu, p_bladek napisał: Naprawdę wyszedł fajnie. Jedno zastrzeżenie ten brązowy wash jest za ostry, było uzyc odcieni żółtego. Tak to fajnie sie prezentuje. Mój czeka . Italerka ma to do siebie że zazwyczaj niewiele pasuje Przygotuj się na takie widoki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 Powiedz mi, czy to ten sam model? https://www.scalemates.com/kits/italeri-2647-ach-47a-armed-chinook--104435 Bo w takim razie mnie czeka podobna "przygoda". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 21 Września 2019 Autor Share Napisano 21 Września 2019 7 minut temu, Stojkovic napisał: Powiedz mi, czy to ten sam model? https://www.scalemates.com/kits/italeri-2647-ach-47a-armed-chinook--104435 Bo w takim razie mnie czeka podobna "przygoda". Nie, ale jeśli podobnie jest montowana podłoga z kadłubem, to spodziewaj sie podobnych widoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 Fajny, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hampel08 Napisano 27 Września 2019 Autor Share Napisano 27 Września 2019 W dniu 20.09.2019 o 21:05, Daniel_ napisał: Biorąc pod uwagę , że to ,48ka to chyba kawał modelu jest. No jest jest, dla pokazania skali fotka przy "połówce" z racji, że chyba najłatwiej będzie się odnieść każdemu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Bardzo fajny śmiglak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Fajny....Bardzo mi się podoba na fotce z butelką.....hm,nie zrozum mnie źle...bo nie piję w ogóle.....ale super tam wyszedł)))))....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi