carlito Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 3 minuty temu, Hello napisał: Zmieniłeś zdanie czy nadal tak uważasz ? Nawzajem , Puszczyka mam na oku . Tylko nie maluj go jak czołga . Zdecydowanie nadal tak uważam, kiedyś coś chyba złożę i zostawię wręcz w samym tym podkładzie by cieszyło oko. Puszczyk dostanie malowanie zdecydowanie lotnicze, lecz póki co przerwę będzie mieć, bo czekam aż mi trochę chemii do oszklenia przyjdzie. Ale co by nudno nie było, to ruszam właśnie z Mi-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Listopada 2019 Autor Share Napisano 8 Listopada 2019 Ja mam następny model MiG-29 , pierwszy egzemplarz jaki został w Polsce "zarejestrowany" . Wszystko jest : model , kalki , farbki Made in Oryginał MM . Ale może zachęcony śmigłowcowych bojem Mańka wezmę się także za Sokoła . Fajna , życzliwa ekipa się zrobiła na lądowisku dla śmigłowców . Proponuję nazwę Śmigłowork.pl Hello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 O przylocie tego Miga do Poznania tata kiedyś mi opowiadał - służył na stacji meteo, mapy pilotom wtedy rozrysowywał. Będę czekał na tego Miga i kibicuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Listopada 2019 Autor Share Napisano 8 Listopada 2019 O dzięki , ja też się nie mogę doczekać pierwszego cięcia . Specjalnie aerograf kupiłem żeby linie podziału delikatne zrobić . Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 Godzinę temu, Hello napisał: Ja mam następny model MiG-29 , pierwszy egzemplarz jaki został w Polsce "zarejestrowany" . Wszystko jest : model , kalki , farbki Made in Oryginał MM . Ale może zachęcony śmigłowcowych bojem Mańka wezmę się także za Sokoła . Fajna , życzliwa ekipa się zrobiła na lądowisku dla śmigłowców . Proponuję nazwę Śmigłowork.pl Hello Dzięki że cię zdopingowałem. Sam od jakiegoś czasu dłubie następny śmiglak CH-34 z galery models. Warsztat się nie długo założy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 8 Listopada 2019 Autor Share Napisano 8 Listopada 2019 (edytowane) 14 minut temu, ManiekB napisał: Dzięki że cię zdopingowałem. I nie tylko mnie , zrobiles bardzo konkretny warsztat . Mnóstwo informacji tam jest . Ja dziękuję za wene , szary też będzie extra . Ale wszystko po kolei . Pozdrawiam Hello Edytowane 8 Listopada 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 14 minut temu, Hello napisał: I nie tylko mnie , zrobiles bardzo konkretny warsztat . Mnóstwo informacji tam jest . Ja dziękuję za wene , szary też będzie extra . Ale wszystko po kolei . Pozdrawiam Hello Szary jest piękny ale fakt, kolega ManiekB dużo dobrego zrobił swoim warsztatem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 Jak w rzeczywistości wygląda kolor którym jest pomalowany zbiornik paliwa w Bieliku . Instrukcja podaje FS36280 . Także pylon , tu instrukcja nic nie mówi . Rysunek pylonu i zbiornika jest na jednym rysunku więc pewnie kolory te same . Nie będę kupował nowej farby dla 20 kropel . LifeColor , MrPaint i Hataka mają w ofercie ale tak jak w zdaniu powyżej . Czy ten "włoski" kolor można zrobić z naszych polskich podstawowych szarości , dodając np. niebieski . Już przestałem opierać się głównie na fotkach . Wolałbym usłyszeć radę kogoś kto widział na żywo Bielika . Czasem ważniejszy jest układ różnych kolorów względem siebie , czyli np. jaśniejszy czy ciemniejszy itp. Drugie pytanie - Bielik 7702 z rakietami . Czeka drugi w kartonie i chciałbym zrobić w innym układzie niż 7701 . Worek Humbroli i Reveli za zdjęcie Bielika z rakietami . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Mam dla ciebie trochę materiałów po powrocie z Dęblina tylko Muszę zrzucić na spokojnie na komputer najpierw zdjęcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 5 godzin temu, Hello napisał: Czeka drugi w kartonie i chciałbym zrobić w innym układzie niż 7701 . Worek Humbroli i Reveli za zdjęcie Bielika z rakietami . Nasze Bieliki nie są przystosowane do przenoszenia uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 ...ale jeśli ten artykuł nie kłamie, to można by było kupić zasobniki SUU-20. Zawsze coś. Jest jedna sztuka na the48ers, chyba, że już Solo kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Prościej kupić ten zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 5 minut temu, Solo napisał: Prościej kupić ten zestaw. Tylko ten z Hasegawy to strasznym glutem niestety jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Wszystko oprócz zbiorników to sfera marzen, tak mówią piloci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 2 minuty temu, Bobek napisał: Wszystko oprócz zbiorników to sfera marzen, tak mówią piloci. Może i dobrze mi najbardziej podoba się w gładkiej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 (edytowane) 52 minuty temu, Solo napisał: Nasze Bieliki nie są przystosowane do przenoszenia uzbrojenia. Tak wszyscy piszą , założę się o skrzynkę czegoś co każdy lubi , że widziałem w necie zdjęcie albo film Bielika z rakietami . A pamiętam to bo nie mogłem dojrzeć na którym pylonie wisi . Czy to były pokazowe czy bojowe to nie wiem . Nie zapisałem źródła bo przyjąłem to za pewnik . Zresztą , jak to się ma teraz do przymusowego postoju przez rok naszych , pierwszych Bielików z powodu braku oprogramowania do rakiet . Tak dedukuje , czyli stały rok i nadal są bez rakiet ? Chyba ,że powodem jest blokada na zakup rakiet ? 38 minut temu, mbrnnr napisał: można by było kupić zasobniki SUU-20. Też dobrze , a może do czasu kiedy ruszę drugiego coś się zmieni na plus . Godzinę temu, Mitrandir napisał: zdjęcia Szło sobie tak wejść i fotki robić , zazdroszczę ? Jeszcze pootwierane .Miałeś że sobą próbki farbek ? Idę na fajkę bo zawału dostanę z wrażenia . I teraz ja . Właśnie skończyłem malować kabinę i zbiorniki paliwa . Do kabiny to jednak lepiej kupić blaszki bo oryginalne , modelowe szczegóły nie pasują do zdjęć . Zdjęcia później jak polakieruje bo " muchi latajo i brudzo w kabinie " Pozdrawiam Hello Edytowane 10 Listopada 2019 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 3 minuty temu, Hello napisał: założę się o skrzynkę czegoś co każdy lubi , że widziałem w necie zdjęcie albo film Bielika z rakietami przyjmuje zaklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Teraz, Bobek napisał: przyjmuje zaklad Tylko sprawdź tą skrzynkę bo z ziemniakami zostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 (edytowane) W dniu 10.11.2019 o 20:49, Bobek napisał: przyjmuje zaklad W sumie nic nie ryzykuje , musisz udowodnić że nie widziałem . A tak poważnie , po to kupiłem drugiego . Hello Edytowane 14 Listopada 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 (edytowane) 6 minut temu, mirage3 napisał: Tylko sprawdź tą skrzynkę bo z ziemniakami zostaniesz spokojnie jestem pewny ze nic nie mialy "bojowego", temat poruszany w eskadrze, podobno raz mechanicy chcieli sprawdzic i cos zamontowac ale nic z tego nie wyszlo. Edytowane 10 Listopada 2019 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 "Baniaki na paliwo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Tylko, że @Hello daje skrzynkę czegoś co każdy lubi więc oby nie były to ziemniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 (edytowane) Ziemniaki są w workach , jak i koty . W skrzynkach to już każdy wie co lubi . Hello Edytowane 14 Listopada 2019 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Nie widziałem pod naszymi Bielikami niczego poza zbiornikami z paliwem albo takimi cusiami co dymio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Jak do 2022 dojdą wszystkie to można zrobić grupowe modelowanie 16 odważnych i każdy robi innego Bielika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi