WujekAlice Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 No dobra, niech będzie. ale w sumie fajnie koledze idzie. A kolega Amerykańskich Chłopców zna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2020 20 minut temu, WujekAlice napisał: sumie fajnie koledze idzie. Dziękuję bardzo 20 minut temu, WujekAlice napisał: A kolega Amerykańskich Chłopców zna? Nie zna, może kiedyś będzie okazja obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Ogladać to okladkę, to się czyta, bo to książka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Staven Phillip Smith - Amerykańscy Chłopcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2020 4 minuty temu, WujekAlice napisał: Ogladać to okladkę, to się czyta, bo to książka Jak widać, człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2020 Kiedyś nastaje taki dzień, że trzeba powiedzieć - "Zakańczam etap montażowy" I tak też się stało. Skończyłem fazę lepienia i przechodzić będę do fazy malowania, najsampierw podkładując w celu wychwycenia niedoróbek i zwiększenia przyczepności farby Podsumowanie: Hobby Boss jak to Hobby Boss - badziewie i tyle. Każdy śmigłowiec HB jaki wezmę w łapy wymaga przeróbek, poprawek i pozyskiwania poza zestawowych części. Takie życie. Ostatnią wielką "doróbkę" jaką wykonałem i umieściłem we wnętrzu był kawał plastiku przypominający z chudsza silnik Lycoming T53 Po prostu "coś" przez te siatki w obudowie silnika powinno być widać i tyle. Dorobiłem też wzmocnienia pylonów: załatałem dziury w nosie na anteny (białe punkty) Wytrasowałem linie luku elektroniki w nosie, poprawiłem przebieg linii podziału blach na okaptowaniu silnika, tak aby było zgodne z oryginalnym podziałem blach, dotrasowałem linie przebiegu drzwi pilotów oraz dodałem klamki w drzwiach desantu.. Dokonałem też "przeszczepu" łopat wirnika głównego. Parę fotek: Wirnik i vyzbroj przymocowane "na sucho" celem prezentacji I to tyle Od jutra fukanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 To po coś brał hobby bossa, nie mogłeś wziąć Italerki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 3 godziny temu, Moses napisał: To po coś brał hobby bossa, nie mogłeś wziąć Italerki? Kolega ogląda zdjęcia dokładniej, Italerkę mam już zrobioną i będę złomował. A poza tym to jeszcze większy badziew. Aczkolwiek przymierzam się do Slica z Italerki, wygląda ciut lepiej niż B/C, przynajmniej nie ma tych kolejowych nitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 A to czemu Italerka to syf? Planuje właśnie ich model bo można zakupić konwersje do marinesowej wersji UH-1B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vark Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Witam Jeżeli jutro malunki to jeszcze jest czas na wymianę anteny VHF. Ta z hobby bossa wygląda straszne grubo, nawet w porównaniu do stareńkiego italeri. Moses jest jakaś konwersja dla Marines prócz nowego dachu z wyciągarka z Rotor Craft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 2 godziny temu, vark napisał: Witam Jeżeli jutro malunki to jeszcze jest czas na wymianę anteny VHF. Ta z hobby bossa wygląda straszne grubo, nawet w porównaniu do stareńkiego italeri. Moses jest jakaś konwersja dla Marines prócz nowego dachu z wyciągarka z Rotor Craft? No właśnie o tej piszę, bo w zasadzie tylko tym wizualnie można je odróżnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) 23 godziny temu, Moses napisał: A to czemu Italerka to syf? Bo mi się nity kolejowe nie podobają. Ale przenituję, przetrę i będzie jako tako Tymczasem w walce o wafelki: Aha, antenę odchudziłem. Mazianie na biało pod oznaczenia i pasy Tymczasem w walce o czekoladę z orzeszkami Lecę dalej Edytowane 19 Stycznia 2020 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2020 4 godziny temu, abtb napisał: Lecę dalej Trochę poleciałem Jutro reszta maskowania, malowanie i będę powoli zamykał Jak wyżej, ale bez zamykania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vark Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Witam Jeżeli to może uda się jeszcze wzbogacić taśmę dosyłającą granaty o taka mała ramkę? zdjęcie z netu w celach poglądowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2020 6 godzin temu, vark napisał: Jeżeli to może uda się jeszcze wzbogacić taśmę dosyłającą granaty o taka mała ramkę? Myślę, że się da, i to bez problemu, granatnika na razie nie malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2020 23 godziny temu, abtb napisał: Jutro reszta maskowania, malowanie i będę powoli zamykał Podążam we we właściwym kierunku Niedługo będzie można otworzyć 23 godziny temu, abtb napisał: Jak wyżej, ale bez zamykania Może i tu będę "zamykał" Strasznie mi te "hamburgerowe" kolory nie leżą, więc wyszło tak se. Może jeszcze coś poprawię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vark Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 Godzinę temu, abtb napisał: Podążam we we właściwym kierunku Może jeszcze coś poprawię To ja poproszę korektę pasków 1) niebieski tej samej szerokości jak biały 2) czerwony kończył się poniżej wyższej siatki zdjęcie z netu w celach poglądowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) 6 godzin temu, vark napisał: To ja poproszę korektę pasków Korekty szerokości pasków nie będzie gdyż: jak widać nie są równej szerokości. A poza tym Kolega cofnie się kilkanaście postów wyżej i doczyta, że nie robię "Easy Ridera", gdyż nie miał granatnika. Co do paska czerwonego jego długość zostanie "wydłużona" z pędzla gdyż fukanie przez siatkę pozostawiło by czerwony ślad na podróbce silnika. A dla czego Kolega nie wspomina o czerwonym kolorze na sterach wysokości? Czyżby temat na dzień jutrzejszy czy też na galerię końcową? Edytowane 21 Stycznia 2020 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vark Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 11 godzin temu, abtb napisał: A dla czego Kolega nie wspomina o czerwonym kolorze na sterach wysokości? Czyżby temat na dzień jutrzejszy czy też na galerię końcową? ale to oczywista oczywistość chyba nie wymaga wzmianki Kolega czytał ze zrozumieniem poprzednie strony. Wybrałem zdjęcie "Easy Ridera" bo paski dobrze widać, ale może być coś z XM5 Na galerię końcową zostawię sobie pytanie o dolną linie nitów "zielonego oszklenia". Powinna być na powierzchni (umownie) pionowej czy poziomej ? A tak poważnie to był jeden z powodów dla którego zostanę przy italerce pożyczając części z hobby bossa zdjęcia z netu w celach poglądowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 Tak sobie zerkam na te zdjęcia powyżej i stwierdzam, że niektóre z tych wiatraków mają biały dach nad kabiną pomiędzy okienkami, a same okienka mają srebrne okucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2020 (edytowane) 12 godzin temu, vark napisał: ale to oczywista oczywistość chyba nie wymaga wzmianki 12 godzin temu, vark napisał: Wybrałem zdjęcie "Easy Ridera" bo paski dobrze widać, Grafik płakał jak rysował Jak widać, dobrze widać 8 godzin temu, rymulus napisał: Tak sobie zerkam na te zdjęcia powyżej i stwierdzam, że niektóre z tych wiatraków mają biały dach nad kabiną pomiędzy okienkami, a same okienka mają srebrne okucia. Drogi rymulusie, ależ to oczywista oczywistość, która nie wymaga wzmianki jak np czerwone płozy A jak tam twój Mi-4, będziesz kończył, czy już raczej temat zapomniany? Na uH-aczu połysk położony, dziś kalki Edytowane 22 Stycznia 2020 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vark Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Człowiek podobno uczy się całe życie. I jak widać oczywista oczywistość nie jest taka oczywista. Dobre zdjęcia jak zawsze potrzebne. 11 godzin temu, abtb napisał: Grafik płakał jak rysował Nie wiem czy ten grafik płakał jak rysował. Jak widać i chyba dobrze widać ten miał więcej niebieskiej farby do dyspozycji, albo szablon na paski inny... Ale jak to z grafiką bywa to tylko interpretacja rzeczywistości. Każdy widzi troszeczkę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Pasek gruby czy cienki... co za różnica skoro widać że były takie i takie Ja z pewnością pomalowałbym płozy na czerwono 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 13 godzin temu, abtb napisał: A jak tam twój Mi-4, będziesz kończył, czy już raczej temat zapomniany? Temat cały czas siedzi mi w głowie. Tego co zrobiłem nie będę kończył, będę zaczynał od nowa. Muszę tylko zaopatrzyć się w nowy model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2020 2 godziny temu, rudy0007 napisał: gruby czy cienki... co za różnica Oj, nie rzucałbym takiego tekstu tak bez zastanowienia. Myślę, że płeć piękna miała by w tej kwestii coś istotnego do powiedzenia 2 godziny temu, rudy0007 napisał: Ja z pewnością pomalowałbym płozy na czerwono NIE TYM RAZEM. Mam zlepione 100 lat temu "B" i "C" z Italerki i ewentualnie skusiłbym się na akcję reaktywację. Pożenić oba i trochę rycia by było ale z pewnością dało by się coś wystrugać. Szczęka na nosie i granatniku "z ręki" Ale jest jeden warunek - przymykamy oko na wartość merytoryczno-historyczną . Jest i tyle 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi