Nexus Napisano 29 Stycznia 2008 Share Napisano 29 Stycznia 2008 Rafał75, a nie możesz mu sprezentować takiego 1:1? Nie masz problemu z robieniem zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 a nie możesz mu sprezentować takiego 1:1? Nie da rady Ze zdjęciami nie ma problemów, to już nie te czasy gdzie wszystko było tajne. Już zacząłem robić dla siebie taką dokumentację, bo poza tym dla kolegi leży drugi dla mnie, ale do tego chcę się bardziej przyłożyć. To dopiero plany na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Zestaw kalkomanii wypuścił też Intech (m.in. godła 3 eskadry z Inowrocławia w starej wersji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 http://www.zajc.pl/wypadki-katastrofy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Witam. Uzupełnienie do malowania kabiny. Po doposażeniu śmigłowców w systemy noktowizji, kabiny są malowane na czarno - w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Tak myślałem, ale i tak robię model w kamuflażu. I tak stoję w miejscu, bo nie mam kalkomanii... :/ Może ktoś ma niepotrzebne szachownice ok. 7mm, sztuk 3 i zestaw białych cyfr o wysokości ok. 5 mm. Ratunku! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Znaczy, że masz już ukończony model, zostały tylko kalkomanie do nałożenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Zostały mi jeszcze drobnostki, typu pokrywy komór podwozia czy drzwi do kabin załogi i transportowej. No i te kalki własnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 jesli dobrze rozumiem to kleisz hokeja w 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Tak właśnie, czeskiego Bilka... taki ni to D (antena kierowania PPK) ni to W (wyrzutnie PPK), ale będę udawał, że to jednak W z Inowrocławia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soradek Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Poszukuje zdjęć mi-24 w malowaniu pustynnym (irackim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał75 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Jeśli chodzi Tobie o polskie ś-ce Mi-24 używane w Iraku to mają one swoje malowanie z kraju, a dokładnie to są Mi-24D z 49 PŚB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Tak jak Rafał napomnial...sprecyzuj o ktore malowanie Ci chodzi..czy naszych smiglowcow uzywanych w Iraku...czy Irackich w owym pustynnym...potem bedziemy w miare mozliwosci pomagac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Witam. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym polega różnica między tymi maszynami? I tak przy okazji czy są do dostania polskie oznaczenia tych śmigłowców oprócz: Hi-Decal 72008 - Mi-24 Hind D/E (kalka 1/72) i oczywiście żeby były w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Tak na szybko- inny stem naprowadzania rakiet ppanc pod spodem przodu kadłuba. Organoleptycznie, ów baniak W ma czarny i o większej średnicy. Inne rakiety ppanc, nie wdając się w szczegóły i nazewnictwo - W ma rury na końcu skrzydełek podwieszone na pylonach w kształcie H, a D typowe "rakietki" podwieszone na podwójnych prowadnicach. Dalej D ma nieco słabsze silniki, W, to wersja "wysotnaja" przeznaczona na Afganistan. D- brak anten systemu ostrzegania pod kabiną pilotów, wyrzutniki flar pod belką ogonową podwieszone na taśmach, W miała je już mocowane fabrycznie. http://www.airplane-pictures.net/type.php?p=1172 http://www.airplane-pictures.net/type.php?p=121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 viewtopic.php?t=4312 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 PKD4GA- egzemplarz nb 956 jest przedstawicielem późnej serii typu W i w naszym lotnictwie występuje tylko w jednym egzemplarzu. Zmienione ma miejsce mocowania pułapek ASO ( tylna część kadłuba za skrzydłami) i anten Syreny (przeniesione za kabinę pilota). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł S Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Dzięki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Wersja W posiada reflektor lewej strony kadłuba D nie ma tego reflektora: Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Witam poszukuje wszelakich informacji dotyczących Mi-24 - patrz obrazek. Numer boczny 741, malowanie z początku lat 90-ych Inowrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Ale jakich informacji dokładnie potrzebujesz? Jeśli chodzi o malowanie, było wykonane na jakieś ćwiczenia, ale nie pamietam teraz jakie, w każdym bądź razie już w latach 90tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Właśnie, co to znaczy "wszelakich"? Np. jakie jest ciśnienie w kołach? Jeśli chodzi o malowanie, było wykonane na jakieś ćwiczeniaNie na ćwiczenia, tylko na pokazy, malowanie zrobione bodajże przed Air Show Poznań 1991 (poprawcie, jeśli przekręciłem). Był to jeden ze śmigłowców grupy pokazowej z Inowrocławia. Kolorowe pasy były naklejane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Szukam informacji o malowaniu-teraz wie że z pokazów. Interesuje mnie też jego późniejsza kariera w jednostce, może ma ktoś kolorystykę farb zastosowanych na tej maszynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Jeśli Artur nie masz nic przeciwko, zadam też swoje pytanie odnośnie innego 24go w Twoim temacie. Czy istnieją jakiekolwiek kalkomanie do Mi-24D nb 461 w tym malowaniu? Lub czy ewentualnie ktoś z Was jest na tyle biegły w programach graficznych i potrafiłby wykonać rysunki godła eskadry i oczu malowanych na filtrach tak, zeby je wydrukować na arkuszu kalkomanii? ps. A może wzorem tematów o sukach i żelazkach zrobić kolejny przyklejony temat, tym razem o Mi-8/17/24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Mikele, nie mam nic przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi