Grzes Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 14 minut temu, bart207skw napisał: co polecacie? Ja polecam np. oglądanie zdjęć oryginałów. Zobacz jak w rzeczywistości wyglądają wydechy na tych śmiglakach. A u Ciebie, nie dość że nie mają otworów, to jeszcze podkreśliłeś to złotą farbą. Wyszło fatalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 wiem, jak one wyglądają w rzeczywistości - ale model jest prosto z pudła - bez jakiś wielkich przeróbek. - a co do koloru - ok mój błąd - poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 17 minut temu, Grzes napisał: A u Ciebie, nie dość że nie mają otworów, Ale jakby zrobił otwór to by było widać........ drugi otwór. A gdzie silnik i przekładnia, ja się pytam, jak tam na przestrzał wieje W takim przypadku radziłbym raczej zamalować "denko" na czarno, tak dla zasady 20 minut temu, Grzes napisał: jeszcze podkreśliłeś to złotą farbą. Tu to faktycznie trochę lipa ale jak by co to w przyszłości polecałbym jakiś ciemny Gunmetal na zewnątrz i czerń w środku. Na początek tyle wystarczy. Z czasem dojdziesz do innych koncepcji malarskich na przegrzaną blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 12 minut temu, abtb napisał: Ale jakby zrobił otwór to by było widać........ drugi otwór Na to byłby prosty patent - zrobić otwór, trochę przedłużyć rurę do wnętrza kadłuba i zatkać na końcu. Zamalować wnętrze na czarno i mamy to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 powiem tak. trochę tych wyprasek z mc u mnie jest na składzie - pokombinuje - może już następny będzie miał "dziurki". wydech początkowo był własnie w gunmetalu :). poza tym ramki jakie są takie są i grubość ich pancerna zdaje mi się być. ale gdybym chciał super model to może bym airfixa kupił - ale ja wole wspierać polską myśl modelarską - jaka by ona nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 Kolega buduje mistercrafty z pudła, więc trzymajmy się podpowiedzi w tym kanonie abtb - denko na czarno do pomalowania w takim układzie to najlepsze wyjście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 2 minuty temu, bart207skw napisał: ja wole wspierać polską myśl modelarską - jaka by ona nie była. W tym przypadku to raczej "polską myśl przepakowywacza". MC swoich wyprasek, zdaje się nie zaprojektował, a jedynie pakuje wypraski innych firm (bardzo często już nieistniejących) dodając swoje instrukcje i kalki (robione na zamówienie przez innych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 4 minuty temu, mandrivecs napisał: Kolega buduje mistercrafty z pudła, więc trzymajmy się podpowiedzi w tym kanonie Ale co tu szkodzi podpowiedzieć, by następny model był lepszy od poprzedniego. Podrzuciłem tylko prosty, domowy i bezkosztowy sposób. Jeśli Kolega stwierdzi, że wart uwagi skorzysta, jeśli nie - zrobi po swojemu. Ale zawsze warto się rozwijać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 10 minut temu, Grzes napisał: Ale zawsze warto się rozwijać... Dostaje ode mnie Kolega za tą złotą myśl zdjęcie beki browara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 troszkę się prześmiewczo zrobiło - rozumiem, ze MC wywołuje uśmiech na twarzach, ok rozumiem. jednym dziękuje za obronę, drugim za radę i mam nadzieję ze niektórzy się zwartością tej beczki podziela. ja ze swej strony jeśli zrobię kolejnego Lynxa z MC wrzucę fotki do oceny - a tak na marginesie nikt mi nie odpowiedział an pytanie co do washów i lakierów - co preferujecie - i co do zmywanie washa.(choć pewnie jest tu na forum - ale jestem niezłym zwierzakiem tylko , że leniwcem i nie chce mi się szukać - chce gotowych odpowiedzi) a tak an marginesie. jeden odcinków Anthiony Burdain,a "bez rezerwacji" z Andy Zimmerem powiedział tak po wizycie na steet food,zie : " nie jest problemem zrobić wykwintne danie z polędwicy, ale zróbić chociaż coś dobrego z resztek i kości po tej polędwicy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 18 minut temu, bart207skw napisał: a tak na marginesie nikt mi nie odpowiedział an pytanie co do washów i lakierów Ależ proszę bardzo: wasche od MiGa i AK, panellainery podobnie. Do zmywania whitespiryt ale mozna tez stosować EKO1 do kupienia w każdym budowlanym. Lakiery od Ginze / Tamiyi. Jak na szybko to Pactra. Sporadycznie satyna i mat Valejo. 21 minut temu, bart207skw napisał: nie jest problemem zrobić wykwintne danie z polędwicy, ale zróbić chociaż coś dobrego z resztek i kości po tej polędwicy"... Ależ proszę bardzo: Przeryłem i przenitowalem wg planów zawartych w "Samoloty bombowe września", przełosiowałem i poddałem krytyce na forum. ZTS Plastik, rok produkcji 83.(zestawu) 26 minut temu, bart207skw napisał: troszkę się prześmiewczo zrobiło Bo w hobby o to chodzi, żeby było z uśmiechem. Jak się robi za poważnie to już jest trochę słabo Działaj dalej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 fajne te łosiątko. to już nie polędwiczka tylko stek medium rare... ok będę działał, będę ja Tommy Lee Dźons w "Ściganym"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 1 godzinę temu, bart207skw napisał: ale ja wole wspierać polską myśl modelarską - jaka by ona nie była. Ti kupuj produkty Arma, IBG czy nowe Aeroplasty. Tu masz prawdziwą polską myśl modelarską, i w ten sposób wspierasz polską myśl modelarską, bo te firmy tworzą nowe modele, a nie pakują stare strucle, opracowane półwieku temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 mam iskrę z arma - tak w kwestii usprawiedliwienia. czekam na w-3 z answeara w 1/72. liczę ze ktoś wyda iryde w 1/72. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 W dniu 27.01.2020 o 13:43, bart207skw napisał: liczę ze ktoś wyda iryde w 1/72. - o tu mnie boli ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 a co liczyć nie można? może kiedyś , gdzieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 32 minuty temu, bart207skw napisał: a co liczyć nie można? może kiedyś , gdzieś... Najprędzej chyba IBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 W dniu 28.10.2019 o 08:23, bart207skw napisał: dziękuje za opinie. czyli z Mistercraft-em jest jak z disco polo. nikt się nie przyznaje - ale jak zagrają to każdy nuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 1 Lutego 2020 Share Napisano 1 Lutego 2020 Śpiewać każdy może raz lepiej raz gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi