abtb Napisano 7 Listopada 2019 Share Napisano 7 Listopada 2019 Dokładnie tak. Czasami mam chęć na takiego brzydala ze SLOV-AIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Listopada 2019 Autor Share Napisano 8 Listopada 2019 2 godziny temu, Grzes napisał: No, problem jest z tym, że jest dwóch Grześków w dyskusji. Obstawiam, że łezkę wywołałem moim modelem z KP... Teraz sprawa jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 gratuluje foty admina. ale ja bym wybrał ta z błękitkiem na dłoni ,-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Listopada 2019 Autor Share Napisano 8 Listopada 2019 To już są zagmatwane wybory admina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 11 Listopada 2019 Autor Share Napisano 11 Listopada 2019 Mała Dębińska niespodzianka. Błękitek i Big Brother na jednym... stole Historia lubi się powtarzać, choc tu w skali 1/72. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Lutego 2020 Autor Share Napisano 23 Lutego 2020 Dziś "Błękiek" został pierwszy raz doceniony formalnie Dziękuje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Billo Bill Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Zasłużył sobie-Brawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Marca 2020 Share Napisano 11 Marca 2020 mam takie pytanie techniczne. jakimi kolorami wg humbrol pomalować błękitka oraz jakie kolory są wymagane na wirnik główny i tylny (w tym śmigła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 11 Marca 2020 Autor Share Napisano 11 Marca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, bart207skw napisał: mam takie pytanie techniczne. jakimi kolorami wg humbrol pomalować błękitka oraz jakie kolory są wymagane na wirnik główny i tylny (w tym śmigła) Niestety nie mogę ci pomóc, nie używam humbroli. Używam farb bilmodel i dodatkowo sam modyfikuje według tego co widzę na zdjęciach. Edytowane 11 Marca 2020 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Marca 2020 Share Napisano 11 Marca 2020 kurcze szkoda. w domowym zaciszu zamarzył mi się taki model. ale to raczej będzie biedny kuzyn tego co zobaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Marca 2020 Share Napisano 11 Marca 2020 i jeszcze takie pytanie. nie znalazłem tego w sumie za bardzo nigdzie. główny wirnik jest pochylony do przodu pod katem. ale własnie jakim? może ktoś ma zdjęcie śmigłowca centralnie z boku w spoczynku tak abym zobaczył jak bardzo siedzie tylne zawieszenie śmigłowca względem przedniej goleni podwozia? może ktoś ma skan planów lub wie. z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Marca 2020 Autor Share Napisano 12 Marca 2020 Kąt pochylenia wirnika to ok 15 stopni, tyle samo jest pochylony kadłub... zwróć uwagę, że płaszczyzna wirnika jest równoległa do poziomu ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 13 Marca 2020 Share Napisano 13 Marca 2020 dziękuje - o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Marca 2020 Autor Share Napisano 13 Marca 2020 3 godziny temu, bart207skw napisał: dziękuje - o to mi chodziło. Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Gratulacje. Należy się, bo po pierwsze do doskonały model, a po drugie, jesteś absolutnie wyjątkowym twórcą miniaturowych helikopterów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Marca 2020 Autor Share Napisano 18 Marca 2020 2 godziny temu, spiton napisał: Gratulacje. Należy się, bo po pierwsze do doskonały model, a po drugie, jesteś absolutnie wyjątkowym twórcą miniaturowych helikopterów. Sebastianie... dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 20 godzin temu, spiton napisał: Gratulacje. Należy się, bo po pierwsze do doskonały model, a po drugie, jesteś absolutnie wyjątkowym twórcą miniaturowych helikopterów. Zgadzam się w pełni, sklejam jak sklejam, ale Twoje śmiglaki są dla mnie inspiracja. A Twoją galerię nieraz już oglądałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Marca 2020 Autor Share Napisano 19 Marca 2020 9 godzin temu, bart207skw napisał: Zgadzam się w pełni, sklejam jak sklejam, ale Twoje śmiglaki są dla mnie inspiracja. A Twoją galerię nieraz już oglądałem. Bardzo mi to miło słyszeć dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 Hej. Chyba Twój model pojawił się na Instagramie. Pytają się o modelarza i skale. Mogę podać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 Masztabmodels. Jak by coś... Nie wiem czy mogą używać zdjęć modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Maja 2021 Autor Share Napisano 17 Maja 2021 6 godzin temu, Apek napisał: Masztabmodels. Jak by coś... Nie wiem czy mogą używać zdjęć modelu. Śmiało częstuj się do woli, możesz też tutaj przeflancować coś z Instagrama zobaczymy co piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Maja 2021 Autor Share Napisano 17 Maja 2021 (edytowane) 17 godzin temu, Apek napisał: Masztabmodels. Jak by coś... Nie wiem czy mogą używać zdjęć modelu. Niestety nie posiadam Raczej nikt nie pytał... Edytowane 17 Maja 2021 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 (edytowane) W dniu 1.11.2019 o 00:43, Mitrandir napisał: sorry ze spam-archeologię ale mam pytanie w sprawie tego zdjęcia bo mnie zaciekawiło - wiadomo co to za okręt na którym wylądował ? bo nic mi znanego do tego lądowiska nie pasuje . przy okazji jakby ktoś miał trochę wolnej kasiory i sobie chciał kupić "model 1:1" : https://www.aircraft24.pl/helicopter/mil/mi-8mtv-1--xi133882.htm Edytowane 17 Maja 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi