Lipa Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Witam Kolejna ukończona zabaweczka. Ogólnie wyszedł mi chyba całkiem niezły model. No może przesadziłem trochę z kontrastem Zdjęcia niestety telefonem, bo aparat ma wewnątrz zapaskudzony obiektyw jakimiś plamkami i pyłkami kurzu i robi zdjęcia ziarniste. pozdrawiam 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Piękna zabaweczka! Świetny model, świetnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Bardzo mi się podoba. Modulacja według mnie w punkt! Napisz tylko jaki to producent, jaka skala, czy używałeś dodatków itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Elegancki, ale ludzie się strasznie rozleniwili ostatnio. Warsztatów jak na lekarstwo. Może chociaż rób jak ja i kilka fotek z etapów pośrednich telefonem cykaj. Podpatrzyłoby się to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Bardzo ładnie zmalowany model i przyjemny dla oka. Gąsienice tylko wkleiłeś na odwrót. To niestety częsty błąd przy sklejaniu modeli IBG, sam się tak ostatnio przejechałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Fajny podoba się i nabralem ochoty by taki sobie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 10 godzin temu, Andrzej_LK napisał: Bardzo ładnie zmalowany model i przyjemny dla oka. Gąsienice tylko wkleiłeś na odwrót. To niestety częsty błąd przy sklejaniu modeli IBG, sam się tak ostatnio przejechałem... Chyba jednak nie... ... to właśnie częsty błąd przy pojazdach muzealnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 4 Listopada 2019 Autor Share Napisano 4 Listopada 2019 Model to oczywiście 1/72 IBG. Sklejony na przysłowiowy odp...ol prosto z pudła. Chciałem sprawdzić ile czasu zajmie mi sklejenie modelu jeśli nie będę się spuszczał nad jakością. Gdybym wiedział, że malowanie pójdzie prawie po mojej myśli to bym się pewnie bardziej przyłożył Model powstał na nocce modelarskiej i dokończyłem w domu także sklejenie go zajęło mi około 5-6 h z czego prawie połowa to układ jezdny. Nie poradziłem sobie kompletnie z nim a kręgosłup ostro dawał mi już znać, że przesadziłem z czasem poświęconym na hobby. Na zdjęciach widać krzywe gąsienice. Miałem do wyboru krzywe albo huśtający się model. @Andrzej_LK Akurat jak dotarłem do etapu gąsienic to pierwsze co, to google na telefonie, bo miałem wątpliwości jak je skleić i robiłęm na wzór tego zdjęcia. Ogólnie gąsienice w zestawie mają zero detalu i są najsłabszym elementem tego modelu. Swoją drogą poprawność gąsienic, to istniała chyba tylko w tygrysach i w teorii(no może jeszcze przy wyjezdzie z fabryki). Wielokrotnie widziałem już w wątkach np. pz III i pz IV uwagi nt zle założonych gąsienic. Zdjęcia z frontu pokazują, że można je było założyć w dowolny sposób i czołg jechał. @bazylms Specjalnie dla Ciebie wygrzebałem kilka artefaktów z telefonu. http://fotowrzut.pl/8VWS94SMIL Dziękuję Wszystkim za propsy i poświęconą uwagę. Powinienem wkrótce jeszcze wytoczyć kilka jakichś testowych badziewi a'la carro armato i może wrócę do jakichś "poważniejszych" projektów, których nie będę psuł malowaniem albo weatheringiem. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 Podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 Właśnie męczę ten model. I męczę to chyba najlepsze określenie. Jak sam model jest fajnie spasowany, tak zawieszenie to mała masakra Co do gąsienic, to na odwrót są założone te w muzeum. Bo fotek naoglądałem się sporo i wszędzie są inaczej niż na muzealnych fotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 24 Listopada 2019 Share Napisano 24 Listopada 2019 (edytowane) Dobra robota! Piękny model! Chwalę dwa razy, bo napatrzeć się nie mogę! Edytowane 24 Listopada 2019 przez marioba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 30 Listopada 2019 Autor Share Napisano 30 Listopada 2019 Jeszcze raz dzięki. Ego puchnie jak balon Jak ktoś kiedyś wyda zestaw waloryzacyjny z gąsienicami, to chętnie sobie jeszcze jednego takiego skleję. Można by siedzieć z wiertełkiem, igłą i skalpelem i wydziergać detal na gąsienicach ale jakoś... nie bardzo mi się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi