jl Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia 2 minuty temu, Moses napisał: Od chwalenia się jest inny temat! a tak se musiałem pomarudzić Wszyscy wiedzą, że bez marudzenia to jesteś taki nieswój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia Godzinę temu, jl napisał: Wszyscy wiedzą, że bez marudzenia to jesteś taki nieswój Jestem Polakiem, nie mogę istnieć bez narzekania, jak to pewien bard śpiewał onegdaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia MALOWANIA SĄ TENDENCYJNE ! wychodzi na to że to będzie taki cmelak na sterydach.... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Coś się ruszyło, że na Scalemates dodali ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Migaczowe malunki: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia W dniu 3.04.2025 o 22:58, M.A.V. napisał: MALOWANIA SĄ TENDENCYJNE ! wychodzi na to że to będzie taki cmelak na sterydach.... To jednak te opryski pól to jakiś syf jest zobaczcie co z Čmeláka zrobiło ! @M.A.V. jest czujny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Malowania Biesa z trzech ostatnich zestawów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Hitlerowca nie mogło zabraknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia (edytowane) 56 minut temu, Moses napisał: Hitlerowca nie mogło zabraknąć W końcu najpopularniejszy pos tego wątku brzmi: Cytat Wszędzie, @ dosłownie wszędzie muszą wpieprzyć te zasrane szwabskie krzyże Nawet do modelu aeroklubowego cywilnego samolotu. No ale wiadomo, prawa rynku, skoro to się najlepiej sprzedaje. "Cześć, jestem tu nowy, własnie sklejam mój pierwszy model - Panterę, a w kolejce czeka Tygrys". Ewentualnie "Cześć, jestem tu nowy, własnie sklejam mój pierwszy model - Bf-109, a w kolejce czeka FW-190". I tak się żyje na tym @ świecie... Ponadczasowa i wiecznie aktualna prawda. Jak bambosz rzucony w twarz polskiego modelarza! I rodzi się pytanie: dziękować firmie za polonikum, czy bojkotować za obrazę szachownicy? Ten świat nie jest prosty i nic się nie kończy prostym tak lub nie (Kaczmarski, Kasandra). Edytowane 6 Kwietnia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Ja i tak bojkotuje firmę Answer po sklejeniu Sokoła 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Godzinę temu, Moses napisał: Ja i tak bojkotuje firmę Answer po sklejeniu Sokoła Czy Answer o tym wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Pewnie wie, jego strata z tego powodu została wyliczona na 0.00 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia 2 godziny temu, socjo1 napisał: I rodzi się pytanie: dziękować firmie za polonikum, czy bojkotować za obrazę szachownicy? Ja bym dał im rozgrzeszenie, a mam na to dwa argumenty: - Bies nie miał wielu wyróżniających malowań. - Malowanie niemieckie zrobili w oddzielnym pudle dla fikcyjnych malowań filmowych, a nie jak to było bodajże w Zlinie z KP razem z malowaniami prawdziwymi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia 1 godzinę temu, Grzes napisał: Ja bym dał im rozgrzeszenie, a mam na to dwa argumenty: - Bies nie miał wielu wyróżniających malowań. - Malowanie niemieckie zrobili w oddzielnym pudle dla fikcyjnych malowań filmowych, a nie jak to było bodajże w Zlinie z KP razem z malowaniami prawdziwymi. Zgadzam się z przedmówcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Italerka wznawia Falco jako nocny myśliwiec. Italeri 1485 FIAT CR.42 CN "Falco" Night Fighter Fine Molds dalej w upiorach robi. IMHO wersja G w tym roku a potem RFy... Edytowane 7 Kwietnia przez mirage3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia Nie mieści się w jednym poście Fine Molds jedzie z Zerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 2 godziny temu, mirage3 napisał: Nie mieści się w jednym poście Fine Molds jedzie z Zerami Najlepsze zero w 72 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, meser111 napisał: Najlepsze zero w 72 ? Teoretycznie tak, aczkolwiek o ile pamiętam z czasów, gdy miałem oba, ono nie było jakoś dramatycznie lepsze od tamiyowskiego. Dzisiaj już może nie robić takiego wrażenia jak w chwili wydania - pierwsza edycja jest już pełnoletnia. Ale to zleciało... Edytowane 7 Kwietnia przez caughtinthemiddle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia (edytowane) 6 godzin temu, mirage3 napisał: IMHO wersja G w tym roku a potem RFy... A skad to info i jakie wersje, bo nie wiem czy opylac RFa -B Fujimi czy nie .... Edytowane 7 Kwietnia przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Kwietnia Share Napisano 7 Kwietnia 40 minut temu, Moses napisał: A skad to info i jakie wersje, bo nie wiem czy opylac RFa -B Fujimi czy nie .... Jak już wspomniałem "Moim skromnym zdaniem" tak mi się to widzi. Co do wersji RF-4 to sądzę, że pojadą po całości i będzie B-wczesny, B-późny, C oraz E pewnie bez wchodzenia w drobne różnice między samolotami różnych użytkowników , nosy pewnie będą dwa kwadratowy spód i okrągły spód... A dalej to może i Speye ale to prawie nowy model by był. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia No to rewelacja! Skoro szef Fine Molds pokazuje "drzewo" F-4, to wygląda na to, że się doczekam F-4G i F-4S. Wow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia To ja sklejam RF od Fujimi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia 16 godzin temu, Moses napisał: To ja sklejam RF od Fujimi..... Poczekaj jeszcze z tą 'er efką', zrób najpierw 'szesnastkę en' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia NIe mam kalek do ę Szesznascie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi