Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1:48

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, mirage3 napisał:

Strona 158 jest info o tym modelu... Kwiecień 2025

zajawka , czy już info o wyglądzie pudełka i modelu ?

21 godzin temu, mirage3 napisał:

Edward...

image.jpeg.91e66be822f6e259d51830023e1ae15e.jpeg

Zakładam, że chodzi o takiego:

image.jpeg.8953db493a934b4196d96792a796422a.jpeg

Kilka tygodni temu na moje zapytanie na fejsbuku sam Vlad wypowiedział się że: 

“Yes, we will release this one. It will be Show special of IPMS USA 2025 in Hampton, Virginia. The kit will be also available on our e-shop uring the IPMS USA 2025 After Party.”

Edytowane przez Bedrzich
  • Like 1

9 minut temu, jachud3 napisał:

Cena pewnie też będzie limited edyszyn, ale kurde, zachorowałem na to malowanie jak tylko je pierwszy raz zobaczyłem. Żona chyba zrozumie, co myślicie? :szczerbol:

Co my myślimy jest nie ważne, ja bym obserwował czy klamka od pokoju nie zniknie albo jakieś dziwnie miękkie wykończenia w pokoju się nie pojawią :jezyk:

• Haha 2

11 godzin temu, jachud3 napisał:

Cena pewnie też będzie limited edyszyn, ale kurde, zachorowałem na to malowanie jak tylko je pierwszy raz zobaczyłem. Żona chyba zrozumie, co myślicie? :szczerbol:

Można złapać w cenie profipacka :D

https://exito.sklep.pl/pl/p/Przedsprzedaz-Eduard-11193-148-15%2C000th-P-40N-Warhawk-Limited-Edition/76158

• Like 1

2 godziny temu, Muśtax napisał:

ICM będzie miał trudności aby się wstrzelić w rynek że swoim modelem. Patrząc na ceny ich poprzednich modeli  samolotów z dwoma silnikami :kawa:

21 minut temu, mirage3 napisał:

ICM będzie miał trudności aby się wstrzelić w rynek że swoim modelem. Patrząc na ceny ich poprzednich modeli  samolotów z dwoma silnikami :kawa:

Będzie miał duży problem o ile znacząco nie skoryguje dotychczas zakładanej ceny swojego Hs 129 - nawet w przedsprzedaży banzai jest ona znacząco wyższa niż takomowego Henschla:
https://www.banzaisf.ig.pl/icm?func=productPage&wid=7287&pid=13436&cid=&prid=
Abstra:bip:ąc już od tego, że Takom bazujący najprawdopodobniej na projekcie ZM (autorstwa Radu Brinzana) będzie też zapewne po prostu lepszym modelem.

• Like 1

Model  Takoma to chyba ich pierwszy model samolotu w 1/48 . Na renderach widać że będzie to wczesny HS-129B2 z podkadłubowym  działkiem Mk.101.  Modele Hasegawy i Hobby 2000 na ramkach mają obie wersje działka tj. Mk.101 i Mk.103.

Model Takoma ma się ukazać w sierpniu br. a cena preorderu w Exito to ok. 110 zł ale tylko do 6 lipca br.

Godzinę temu, MIRAGE 5 napisał:

Model  Takoma to chyba ich pierwszy model samolotu w 1/48 . Na renderach widać że będzie to wczesny HS-129B2 z podkadłubowym  działkiem Mk.101.  Modele Hasegawy i Hobby 2000 na ramkach mają obie wersje działka tj. Mk.101 i Mk.103.

Model Takoma ma się ukazać w sierpniu br. a cena preorderu w Exito to ok. 110 zł ale tylko do 6 lipca br.

Hs129 B-3 z większom armatkom też ma być :D

Również dostępny w preorderze w Exito 😉 

Takom-48002-Henschel-Hs-129-1.jpg