barszczo Napisano Wtorek o 16:28 Share Napisano Wtorek o 16:28 Nowości Edwarda na styczeń 2026: czyli Avia S-199 z wypukłą, odsuwaną owiewką, P-51B z owiewką birdcage jako Weekend i wraca Fw-190A-8 w edycji Profi Pack. Tymczasem Avia: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano Wtorek o 16:37 Share Napisano Wtorek o 16:37 (edytowane) W dniu 11.11.2025 o 14:39, Bedrzich napisał: Tyle lat zapowiedzi i - ponoć - ma być dostępny w listopadzie TEGO roku bo przedsprzedaż ruszyła… Kolorowy plastik, kalki z kamo - o co tu… P.S. Cena w Hong Kongu - 248HKD czyli ok. 116PLN! Ciekawe ile u nas! Zdjęcia pomalowanego oszklenia Bf109E - z fejsa Dragona. I to ma być ta “wartość dodana”? Edytowane Wtorek o 16:39 przez Bedrzich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Wtorek o 17:22 Share Napisano Wtorek o 17:22 chyba troche slabo pomalowane... nie twierdze, ze moje lepsze, ale.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Wtorek o 19:38 Share Napisano Wtorek o 19:38 3 godziny temu, barszczo napisał: Nowości Edwarda na styczeń 2026: (...) wraca Fw-190A-8 w edycji Profi Pack. Masz może jakiś link? Nie mogę znaleźć żadnej informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano Wtorek o 20:33 Share Napisano Wtorek o 20:33 Proszę Cię bardzo https://www.eduard.com/out/media/distributors/leaflet/leaflet2026-01en.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Wtorek o 20:46 Share Napisano Wtorek o 20:46 No tam nie wpadłem żeby poszukać, dzięki zaciekawiło mnie to bo akurat upolowałem ten zestaw przez Vinted za śmieszną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Wtorek o 21:25 Share Napisano Wtorek o 21:25 Dziwne, A8 dopiero co latal na wyprzedazach za 90 zeta w profipacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Wtorek o 23:10 Share Napisano Wtorek o 23:10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano Czwartek o 12:20 Share Napisano Czwartek o 12:20 1/48 Nakajima Ki-115 Tsurugi - Eduard Heavy Retro 1/48 A6m2-K - Eduard Heavy NIEretro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Czwartek o 13:11 Share Napisano Czwartek o 13:11 W dniu 22.07.2025 o 21:11, Wojtu204 napisał: Ponoć Zvezda szykuje Su-30SM w postaci "bardziej" niż tylko obrazek w katalogu jak to mówią , blisko , coraz bliżej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Czwartek o 13:20 Share Napisano Czwartek o 13:20 Natomiast Arma Models w technologii 3D wyda dysze wylotowe silników w dwóch wersjach do powyższego modelu Su-30SM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 16:48 Share Napisano Czwartek o 16:48 (edytowane) Strach się bać, Hobbyszef bierze się za krótką Fokę. Ciekawe skąd tym razem wezmą wzory malowania, pewnie ze starego Squadrona In Action... : Edytowane Czwartek o 16:50 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Czwartek o 18:29 Share Napisano Czwartek o 18:29 ICM przygotowywuje Do-217K-2 - przyznam, że po cichu liczyłem na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Czwartek o 21:06 Share Napisano Czwartek o 21:06 w styczniu 2026 Trumpeter anonsuje Buccaneer S.2D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Czwartek o 21:07 Share Napisano Czwartek o 21:07 Hobby Boss wyda Focke-Wulf Fw-190A-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Piątek o 04:47 Share Napisano Piątek o 04:47 7 godzin temu, Cypis napisał: Hobby Boss wyda Focke-Wulf Fw-190A-8 Trzy posty wyżej barszczo wklejał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muśtax Napisano Piątek o 08:27 Share Napisano Piątek o 08:27 13 godzin temu, zenek_65 napisał: ICM przygotowywuje Do-217K-2 - przyznam, że po cichu liczyłem na to. Nareszcie moja ulubiona wersja Dorniera. Jak ICM nie podoła to eleganckie bomby można kupić z żywicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Piątek o 09:34 Share Napisano Piątek o 09:34 Czy ktoś coś widział/czytał/słyszał o zapowiadanej Foczce D-9 MiniArtu? Miała być w 2025 i cisza, tylko Thunderbolty kotłowane dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Piątek o 15:02 Share Napisano Piątek o 15:02 Na stronie Miniartu wisi od jakiegoś czasu jako "Coming soon". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu A propos BF-109 od dragona to tak Kadłub robiony jako jeden element przy użyciu wielostronnych form więc odchodzi klejenie połówek, szlifowanie i odtwarzanie Lini podziału i nitów. Łączenie połówek skrzydeł tak robione że nie trzeba szlifować krawędzi natarcia. Bądź co bądź może to być pstryczek w nos dla Edka jeśli model dragona będzie w podobnej cenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) 21 minut temu, kzugaj napisał: A propos BF-109 od dragona to tak Kadłub robiony jako jeden element przy użyciu wielostronnych form więc odchodzi klejenie połówek, szlifowanie i odtwarzanie Lini podziału i nitów. Łączenie połówek skrzydeł tak robione że nie trzeba szlifować krawędzi natarcia. czyli zaczyna to iść w stronę , kup , wytnij , posklejaj (bez szlifowania) , naklej kalki kamuflażu i "włala" (voile) Edytowane 6 godzin temu przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu No cóż, jeśli problemem jest skleić Czaplę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, kzugaj napisał: A propos BF-109 od dragona to tak Kadłub robiony jako jeden element przy użyciu wielostronnych form więc odchodzi klejenie połówek, szlifowanie i odtwarzanie Lini podziału i nitów. Łączenie połówek skrzydeł tak robione że nie trzeba szlifować krawędzi natarcia. Bądź co bądź może to być pstryczek w nos dla Edka jeśli model dragona będzie w podobnej cenie Nie wiem czy model Eduarda (Bf 109E) jest dobrym punktem odniesienia, ja bym raczej porównywał do Wingsy Kits. Edytowane 4 godziny temu przez RogerM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Cypis napisał: czyli zaczyna to iść w stronę , kup , wytnij , posklejaj (bez szlifowania) , naklej kalki kamuflażu i "włala" (voile) A co w tym złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) Wiadomka, parafrazując pewną wypowiedź - klejenie modeli w stylu Czapli to czysta metafizyka, spotkanie z archetypem modelarstwa, a dragonowa 109-tka to zwykłe sklejactwo. O ile kadłub mnie ani grzeje, ani ziębi (jedynie osoby chcące go bardziej pootwierać mają... modele innych producentów) to podział skrzydła bardzo mi się podoba, bo nie lubię poświęcać szczególnej uwagi krawędzi natarcia. Zwłaszcza jak upstrzona jest kanałami wlewowymi i potem trzeba to ogarniać. Edytowane 4 godziny temu przez ArtuRze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi