Muśtax Napisano 3 Lipca Napisano 3 Lipca (edytowane) Kolejna odsłona Dory z Miniartu i Luft46 z Amusing Hobby Edytowane 3 Lipca przez Muśtax nowe zdjęcia 1 Cytuj
mirage3 Napisano 7 Lipca Napisano 7 Lipca W związku z deficytem modeli F-16 mamy kolejny... KINETIC 48190 General Dynamics F-16CM block 50 Fighting Falcon Jest i kolejne ZERO od Fine Molds 3 Cytuj
Cypis Napisano 7 Lipca Napisano 7 Lipca kolejne Zero od Fine Molds , IJN A6M2b Carrier Fighter ZERO Model 21 (Nakajima Prod.) "Air Battle Over the Solomons" 2 1 Cytuj
barszczo Napisano 8 Lipca Napisano 8 Lipca (edytowane) Odgrzewana nowość Edwarda na sierpień: Wilde Sau część 3, czyli Foka 190A i Dora w całkiem fajnych malowaniach: Edytowane 8 Lipca przez barszczo Cytuj
Cypis Napisano 8 Lipca Napisano 8 Lipca Filbyter Scale Models wypuścił w druku 3D model Tummelisa Ö 1 1 Cytuj
mirage3 Napisano 9 Lipca Napisano 9 Lipca (edytowane) Academy z kolejnym wcieleniem Guźca... Academy 12379 Republic A-10C Thunderbolt - Nose Art Edytowane 25 Lipca przez mirage3 Cytuj
Bedrzich Napisano 10 Lipca Napisano 10 Lipca Trumpeter ogłosił nowości w różnych skalach. Vulcan w 48 to mały nie będzie… Cytuj
Wojtu204 Napisano 10 Lipca Napisano 10 Lipca (edytowane) A&A zapowiada (podobno na sierpień) dwie wersje XP-72 Z klasycznym śmigłem: i mniej klasycznym: Edytowane 10 Lipca przez Wojtu204 Cytuj
barszczo Napisano 10 Lipca Napisano 10 Lipca Wraca Bestmann od SH w malowaniach niemieckim i szwedzkim: Cytuj
em Napisano 10 Lipca Napisano 10 Lipca 6 godzin temu, Bedrzich napisał: Trumpeter ogłosił nowości w różnych skalach. Vulcan w 48 to mały nie będzie… W tym nieśmiertelny MiG-19.... Cytuj
mirage3 Napisano 13 Lipca Napisano 13 Lipca (edytowane) Wiadomo czego brak na rynku KINETIC 48141 F-16C - Thunderbirds ACADEMY 12381 A6M2b Zero type 21 - Rabaul Naval Aviation Corps Nie wiem o co kaman z tym napisem na pudełku Edytowane 13 Lipca przez mirage3 Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 13 Lipca Napisano 13 Lipca 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Nie wiem o co kaman z tym napisem na pudełku Jakby napisali Zero, to by się 1/48 nie zmieściło 2 Cytuj
Rufe Napisano 13 Lipca Napisano 13 Lipca W zasadzie to właśnie oznaczenie Typ 0 (a nie zero) było oficjalną nazwą samolotu A6M. Właściwie to powinien być nawet Typ 00, ale Cesarska Marynarka Wojenna uznała, że wystarczy jedno 0. Chodzi o to, że samoloty oznaczano zgodnie z rokiem (dwie ostatnie cyfry) wejścia do służby, ale według ówcześnie obowiązującego japońskiego kalendarza. A6M został przyjęty na wyposażenie Cesarskiej floty w roku 2600 W związku z tym samolotów Typ 0 było więcej. E13A i E14Y to też Typ 0. Tak czy inaczej do A6M przylgnęła nazwa Zero i wszyscy obecnie nie mają wątpliwości, o jaki samolot chodzi. 1 1 Cytuj
jmx62 Napisano 14 Lipca Napisano 14 Lipca W dniu 10.07.2026 o 21:53, em napisał: W tym nieśmiertelny MiG-19.... No ale przecież MiG-19 już jest od dawna w wersji S i PM Cytuj
caughtinthemiddle Napisano 14 Lipca Napisano 14 Lipca 6 godzin temu, jmx62 napisał: No ale przecież MiG-19 już jest od dawna w wersji S i PM Nie w 1/72, a o tego chodzi. Jego zapowiedź to już chyba może legalnie kupić alkohol. 1 Cytuj
jmx62 Napisano 14 Lipca Napisano 14 Lipca No faktycznie, zmylił mnie komentarz o Vulcanie w 1/48 a nie zwróciłem uwagi że przy 19ce jest jak byk na żółto 1/72 Cytuj
Qz9 Napisano 16 Lipca Napisano 16 Lipca (edytowane) Jesli to będzie tak wyglądac jak to w 32 to hasegawa śpi spokojnie przez kolejne 25 lat... Edytowane 16 Lipca przez Qz9 3 Cytuj
slamacek Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca 23 godziny temu, barszczo napisał: Leci... : ale to w końcu 202 Folgore czy 205 Veltro Cytuj
barszczo Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, slamacek napisał: ale to w końcu 202 Folgore czy 205 Veltro Folgore, podejrzewam błąd w opisie. A poniżej można sobie zerknąć na wypraski i malowanki: Edytowane 17 Lipca przez barszczo 2 Cytuj
slamacek Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca W moim podpisie zabrakło buźki, zresztą, na Twoich zdjęciach z tej samej strony producenta widac, że jest błąd. A na wyprawkach jakoś nie dostrzegam tych dwóch okrągłych chłodniczej oleju pod silnikiem. jestem bardzo ciekaw tego Macchi. Następnego 205 zresztą też Cytuj
jmx62 Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca W dniu 16.07.2026 o 16:44, Qz9 napisał: Jesli to będzie tak wyglądac jak to w 32 to hasegawa śpi spokojnie przez kolejne 25 lat... To co stara Hasa jednak lepsza od nowej Italki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi