KFS-miniatures Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja 1/48 FM-1 Wildcat - Profipack - Eduard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Maja Share Napisano 22 Maja 10 godzin temu, barszczo napisał: Edkowy Emil 1:48, tak jak i 1:32, jest przerośnięty niestety... Już kiedyś gdzieś padło to pytanie. Tak bardzo straszliwy jest ten przerost Emili edkowych? Da się z tym żyć czy też trzeba kupić sobie pistolet, wiadro cjanku i rzucić się ze skały w przepaść. Ile tego przerostu jest. Wiem że dla liczynitów 1/2mm to już jest tragedia. Ale dla normalnych modelarzy 1-2mm to jest wartość niezauważalna. Ja mam E-1 i to mi wystarcza, wyglada jak Emil, obok prawidłowej do bólu wymiarowo Tamce stawiał nie będę bo nie mam tak więc zauważalnej różnicy nie zauważę. Jak dla mnie koniec problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Co w pudełku Airfixowego Bulldoga do obejrzenia na krótkim filmiku : https://www.facebook.com/share/v/36wFgd9EDNuevbqG/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja W dniu 22.05.2024 o 18:29, jmx62 napisał: Ja mam E-1 i to mi wystarcza, wyglada jak Emil, obok prawidłowej do bólu wymiarowo Tamce stawiał nie będę bo nie mam tak więc zauważalnej różnicy nie zauważę. Jak dla mnie koniec problemu. Tamka nie była i nie jest "prawidłowa do bólu wymiarowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Ale do bólu samosklejalna. To który Emil 1/48 jest w końcu najlepszy i wymiarowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Według mnie zdecydowanie najnowszy czyli Wingsy Kits choć też nie pozbawiony drobnych potknięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja (edytowane) Nie idealny, ale na tę chwilę najlepszy: https://www.kfs-miniatures.com/1-48-bf-109e-1-wingsy-kits/ + wersje pochodne. Edytowane 26 Maja przez Soris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Czekaj na Dragona - Cyber Hobby, albo kupuj Wingsy Kits. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Teraz, barszczo napisał: Czekaj na Dragona - Cyber Hobby, albo kupuj Wingsy Kits. Albo na Hobby Bossa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja 2 minuty temu, RogerM napisał: Albo na Hobby Bossa Biorąc pod uwagę co odwalili jako Trębacz w 1:32, to nie liczyłbym na wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja (edytowane) Zdaję sobie z tego sprawę Z drugiej strony wiele osób przy zakupie kieruje się nie poprawnością wymiarową a ceną, przywiązaniem do marki, łatwością montażu, legendami, mitami itd... Edytowane 26 Maja przez RogerM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja Kinetic do menu dodaje Sokoła/Żmiję w kolejnej panierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 26 Maja Share Napisano 26 Maja 1 godzinę temu, Wojtu204 napisał: Kinetic do menu dodaje Sokoła/Żmiję w kolejnej panierce Ja bym wolał prototyp ale w tej wersji też może być. Jakby tego wpuścili to bym brał https://www.scalemates.com/kits/revell-04318-f-16-dutch-special--144569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 27 Maja Share Napisano 27 Maja 1/48 Overlord: D-Day Mustangs - P-51B Mustang Dual Combo - Limited Edition - Eduard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja (edytowane) Sezon na Dzbanki trwa w najlepsze, MiniArt serwuje tym razem brytola blisko oraz daleko wschodniego A Edek pokazuje pudło swojej edycji B-17F... Edytowane 29 Maja przez mirage3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca No to już wszystko wiadomo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca Może i dobrze, bo jak do tej pory Ejrakobra to słabo wypadała w skali 48. Edkowa niby dobra ale ... Japońska z Hasy starsza a lepsza od czeskiej ale praktycznie niedostępna. Może w końcu model na skalę światową. Tylko żeby znowu cena nie zabiła modelarza i jego portfela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca 1 minutę temu, jmx62 napisał: Japońska z Hasy starsza a lepsza od czeskiej ale praktycznie niedostępna. Lada moment Hobby2000 go wyda coś czuję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 1 Czerwca Share Napisano 1 Czerwca 40 minut temu, jmx62 napisał: Tylko żeby znowu cena nie zabiła modelarza A może powinna to wreszcie by przestał marudzić 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Furball dorzuca kolejne kalki do worka bez dna z P-47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca W dniu 1.06.2024 o 10:58, mirage3 napisał: No to już wszystko wiadomo Widziałem wypraski na Babarybie 2024. Niestety przynajmniej moim zdaniem szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca Takie nowości od AWC-Models 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Czerwca Share Napisano 2 Czerwca I bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Czerwca Share Napisano 3 Czerwca Fairey Gannet nadlatuje: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca Co za "Potwora"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi