_OldMan_ Napisano 2 Maja 2024 Napisano 2 Maja 2024 3 minuty temu, RogerM napisał: https://www.banzaisf.ig.pl/samoloty?func=productPage&wid=139&pid=11716&cid=&prid= Zwróć uwagę, że jest to PREORDER. Czyli dostawa nie wiadomo kiedy. Cytuj
RogerM Napisano 2 Maja 2024 Napisano 2 Maja 2024 Jasne, wiem, i wiem, że to Banzai ale można poznać cenę i zamówić. Cytuj
barszczo Napisano 2 Maja 2024 Napisano 2 Maja 2024 6 godzin temu, Herod napisał: Academy to powinna wznowić P-36 z francuskimi kalkami... Czekam z niecierpliwością. No to się doczekałeś, model wraca w wydaniu Wolfpack. Ale umówmy się, to tylko namiastka Curtissa: 1 Cytuj
Qz9 Napisano 2 Maja 2024 Napisano 2 Maja 2024 (edytowane) 5 godzin temu, _OldMan_ napisał: Zwróć uwagę, że jest to PREORDER. Czyli dostawa nie wiadomo kiedy. Akurat jako pierwszy pojawil sie u pokątnego i to juz prawie miesiac temu: https://www.martola.com.pl/pl307/produkty113895/morane_saulnier_ms_406c1_battle_of_france_ jest juz dostępny w sklepie producenta, także niedługo będzie dostawa. A co do Hawka to miły pan z clear propa w Bytomiu powiedział, ze sierpień/wrzesień można się spodziewać. Polish Wings maja kupione wiec beda prawidłowe polskie malowania. Edytowane 2 Maja 2024 przez Qz9 1 Cytuj
barszczo Napisano 2 Maja 2024 Napisano 2 Maja 2024 Poskładany na sucho F-86A z ClearPropa. Spasowany całkiem nieźle: 1 Cytuj
Herod Napisano 2 Maja 2024 Napisano 2 Maja 2024 3 godziny temu, barszczo napisał: No to się doczekałeś, model wraca w wydaniu Wolfpack. Ale umówmy się, to tylko namiastka Curtissa: Ja na ten model czekam... od listopada 2022. Już myślałem, że Wolfpack dał sobie spokój. Na moje potrzeby jest on wystarczający. Nie straszy jak Esci, który też znów się pojawił w sprzedaży. Teraz muszę zastanowić się nad wyborem. Nowiutki M.S. 406 czy stary H-75 (który był jednak samolotem ładniejszym). Do września daaaleko. Co do farb - mam Hataki. Od 2016 czekają na użycie. Cytuj
Xmen Napisano 3 Maja 2024 Napisano 3 Maja 2024 (edytowane) 6 godzin temu, Herod napisał: Co do farb - mam Hataki. Od 2016 czekają na użycie Tak jak przypuszczałem.Niestety. Edytowane 3 Maja 2024 przez Xmen Cytuj
jmx62 Napisano 3 Maja 2024 Napisano 3 Maja 2024 13 godzin temu, barszczo napisał: No to się doczekałeś, model wraca w wydaniu Wolfpack. Ale umówmy się, to tylko namiastka Curtissa To co jest nie tak w tym modelu? To są chyba wypraski HobbyCraft? Na nich opartych było kilka wersji m.in. ze stałym podwoziem i różnymi silnikami. Kiedyś czytałem opinię że na tych formach też oparte są ich wczesne P-40ki. Cytuj
barszczo Napisano 3 Maja 2024 Napisano 3 Maja 2024 1 godzinę temu, jmx62 napisał: To co jest nie tak w tym modelu? To są chyba wypraski HobbyCraft? Na nich opartych było kilka wersji m.in. ze stałym podwoziem i różnymi silnikami. Zgadza się, to Hobbycraft. Z 1992 roku. O ile Hasegawa z tych lat będzie jeszcze wyglądać dobrze, to Hobbycraft już raczej nie bardzo. Powiedzmy że P-36 z tych form jeszcze się obroni, ale Mohawki i inne wersje napędzane silnikiem R-1820 to już karykatury. Na szczęście tutaj jest Clear Prop i jego piękne H-75 ze stałym podwoziem. I mam nadzieję że pociągną temat dalej. 1 Cytuj
Qz9 Napisano 3 Maja 2024 Napisano 3 Maja 2024 (edytowane) 11 godzin temu, barszczo napisał: Zgadza się, to Hobbycraft. Z 1992 roku. O ile Hasegawa z tych lat będzie jeszcze wyglądać dobrze, to Hobbycraft już raczej nie bardzo. Powiedzmy że P-36 z tych form jeszcze się obroni, ale Mohawki i inne wersje napędzane silnikiem R-1820 to już karykatury. Na szczęście tutaj jest Clear Prop i jego piękne H-75 ze stałym podwoziem. I mam nadzieję że pociągną temat dalej. Jest jeszcze Must Have! z dodatkowymi elementami do Mohawków ale to juz pewnie biały kruk (leży gdzies w składziku ) https://www.scalemates.com/kits/musthave-models-mh148001-curtiss-mohawk-iv--185512 Edytowane 3 Maja 2024 przez Qz9 Cytuj
Herod Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 W dniu 3.05.2024 o 07:07, Xmen napisał: Tak jak przypuszczałem.Niestety. Zasadniczo to już ich używałem. Są ok. 1 Cytuj
Xmen Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 1 minutę temu, Herod napisał: Zasadniczo to już ich używałem. Są ok. Też ich używałem i uwierz mi nie są ok. Cytuj
jmx62 Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 I zaraz się zacznie kolejna kłótnia. Dla jednych są ok dla innych nie ok. Jak to w przysłowiu: Gdzie dwóch modelarzy tam trzy opinie. Ja używam do tej pory Humbroli i dla mnie są ok. I żadna czyjaś opinia mnie nie obchodzi. Dalej będę pędzlował Humbrolami do końca świata i o jeden dzień dłużej. 5 1 1 Cytuj
lord_karton Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 (edytowane) Królewski Koń B/C https://www.youtube.com/watch?v=JsvH888LFQQ Edytowane 4 Maja 2024 przez lord_karton Cytuj
Xmen Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 15 minut temu, jmx62 napisał: zaraz się zacznie kolejna kłótnia. A ktoś się kłóci? Grzecznie wymieniamy opinie. 16 minut temu, jmx62 napisał: Dalej będę pędzlował Humbrolami do końca świata i o jeden dzień dłużej. No popatrz a u mnie leży w kartonie ok 100 szt i zastanawiam się co z nimi zrobić. Pewnie trzeba będzie podjąć męską decyzję i je zutylizować. Cytuj
jmx62 Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 21 minut temu, Xmen napisał: A ktoś się kłóci? Grzecznie wymieniamy opinie. No popatrz a u mnie leży w kartonie ok 100 szt i zastanawiam się co z nimi zrobić. Pewnie trzeba będzie podjąć męską decyzję i je zutylizować. Jak są "na chodzie" to zostaw, na pewno nie zajmują dużo miejsca. Może ktoś sie nimi zainteresować(może ja?). Cytuj
Xmen Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 22 minuty temu, jmx62 napisał: Jak są "na chodzie" to zostaw Nawet nie wiem.Od paru lat ich nie używałem. 23 minuty temu, jmx62 napisał: Może ktoś sie nimi zainteresować(może ja?). Nie wiem czy by się to opłacało zainteresowanemu. 1 Cytuj
Herod Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 1 godzinę temu, Xmen napisał: Też ich używałem i uwierz mi nie są ok. https://vaevictis15mm.blogspot.com/2023/06/hotchkiss-h39-7e-regiment-de.html#more Szarość to właśnie kolor lotniczy. Reszta to kolory pancerne. Wszystkie to hataki z 2016, wersja czerwona. Jedynym ich minusem jest dość słabe krycie. Być może niektórym odcienie farby nie podobają się... ja jestem zadowolony. Tutaj biel to AK, a reszta to Hataki. Niebieskie, nowa edycja. Jednym działa, a innym nie. Kwestia wprawy. Cytuj
Wojtu204 Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 Kinetic ogłosił, że na agendę wraca Belg w rasowym malowaniu 2 Cytuj
barszczo Napisano 4 Maja 2024 Napisano 4 Maja 2024 I-16 typ 5 od Clear Prop w hiszpańskich malowaniach: Cytuj
Xmen Napisano 5 Maja 2024 Napisano 5 Maja 2024 8 godzin temu, Herod napisał: Jednym działa, a innym nie. Kwestia wprawy. Żeby była jasność.Mi nie chodziło o jakość tych farb tylko o kolorystykę. Powodzenia w budowie Morana. Cytuj
jmx62 Napisano 5 Maja 2024 Napisano 5 Maja 2024 10 godzin temu, barszczo napisał: I-16 typ 5 od Clear Prop w hiszpańskich malowaniach: W czym ten CP ma być lepszy od ICM czy Eduarda? Cytuj
BRAVO112 Napisano 5 Maja 2024 Napisano 5 Maja 2024 14 godzin temu, Xmen napisał: zastanawiam się co z nimi zrobić. jak bede jechal do Wroclawia, to zajrze.... Cytuj
barszczo Napisano 5 Maja 2024 Napisano 5 Maja 2024 2 godziny temu, jmx62 napisał: W czym ten CP ma być lepszy od ICM czy Eduarda? Przede wszystkim to Typ 5, czyli wersja która umożliwia budowę modelu z całkowicie zamkniętą kabiną której ani ICM, ani Edek nie oferują. Jakością i szczegółem Clear Prop bije pozostałe modele na głowę. Są drogie, ale naprawdę warto. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi