Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
21 minut temu, michal0281 napisał:

Ps ta wieksza opcja lepsza

A moim zdaniem teciak zostanie stłamszony jego wielkością..niższa wersja będzie bardziej proporcjonalna...tak mi się to widzi..:hmmm:

Napisano

Też byłbym za opcją niższą, wysoki budynek stworzy dużą dysproporcję do modelu.

Napisano

Jeśli można głosować, to też bym stawiał na niższą wersję. Jakoś tak bardziej to pasuje. Ładnie się to uzupełnia A jednocześnie niższy budynek nie dominuje.

• 2 weeks later...
Napisano

Dzięki koledzy za odzew.

Będę ogarniał mniejszą opcję.

Wypatrzyłem na zdjęciach z epoki, że zdarzało się, iż gumowe bandaże odpadały z obręczy i zostawała sama obręcz koła.

2020-10-28_07-26-22

Postanowiłem zrobić sobie takie koło, będzie zamontowane na pierwszej lub drugiej osi. Dodatkowo dorobiłem zapasowe koła które wrzucę gdzieś na pakę. Pomalowałem również gąsienice.

DSC_0159

Na scenę wchodzą również pozoranci których w dobie pandemii udało mi się ściągnąć z Niemiec.

DSC_0160

• Like 1
Napisano

Krzysiek, gąski maluje standardowym u mnie zestawem:

AK Interactive Track Wash po całości. Następnie wchodzę z pigmentami Track Rust, Dry Mud, Light Rust i na koniec paluchem przecieram Dark Steel. Czasem dodaję jeszcze kilka innych odcieni błota i ziemi i rdzy w zależności od efektu jaki chcę osiągnąć. 
Na koniec pigment fixer po całości.

Napisano

Fajni, weseli tankiści. Jak z Niemiec, to pewnie dopiero ze Stalagu zwolnieni...

• 3 weeks later...
Napisano (edytowane)

Ciekawy pomysł z tym kołem bez bandaża. Brudzenie by trzeba jeszcze lekko dopracować. Trochę kurzu tu i tam, na górnej płycie i może trochę na wieży w zakamarkach. 

Edytowane przez bazylms
  • 2 years later...
Napisano

Dzień dobry, po latach :)

Kontuzja kolana zmusiła mnie do przerwy w treningach biegowych, dlatego postanowiłem  po prawie 3 latach przerwy odkurzyć warsztat.

Plan jest taki, że zakończyć wszystkie rozgrzebane warsztaty. Szału z tempem aktualizacji nie będzie bo w planach mam przygotowania do maratonu więc z czasem i zapałem do modelowania może być różnie. Jednak podjąłem decyzję że minimum jeden dzień w tygodniu poświęcam na warsztat modelarski.

Kilka zdjęć z ostatniego tygodnia w warsztacie.

53032090109_7baaed2235_k.jpg

53031914601_fd8fa20432_k.jpg

53032090114_804a54f9f5_k.jpg

Widzę że jeszcze muszę sobie przypomnieć jak robić porządne zdjęcia. Kolory niestety wyszły nieco inne niż w rzeczywistości.

Pozdrawiam

• Like 8
  • 2 weeks later...
Napisano

Dzień dobry,

Działam powoli. Dokupiłem kilka figurek, wiec nastąpiła zmiana aktorów.

Kierownik pomalowany 90% reszta dostała podkład oraz cieniowanie wstępne.

53062959276_8ff40e0581_b.jpg

53063142414_023635e63f_b.jpg

53063142419_21f3b3cecb_b.jpg

Pozdrawiam

• Like 6
Napisano

Postanowienie o planie minimum prac modelarskich bardzo dobre :super:. Miło znowu widzieć Twoje prace, trzymam kciuki i życzę wytrwałości 🙂.

• 1 year later...
Napisano (edytowane)

Cześć wszystkim.

Od czasu do czasu coś podłubię.

DSC_0059

DSC_0062

DSC_0064

Zostało przykleić kilka detali.

Pozdrawiam

Edytowane przez Markuz
  • Like 7
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Scenka świetna. Detal super, szczególnie na teciaku (kombinerki jak moje, pień jak żywy)👍.

Saszka niech założy hełm albo ucieka ze schodów, bo mu cegłówka zaraz na głowę spadnie 😄:haha:.

Edytowane przez Rack
  • Thanks 1
Napisano

O widzę że miesiąc powrotów też po prawie czterech latach od rozgrzebania Shermana skończyłam. 

No panie, przez tą przerwę talentu nie straciłeś. Mam nadzieję że to nie będzie krótki zryw. 

• Thanks 1
Napisano (edytowane)
W dniu 13.10.2024 o 21:59, Markuz napisał:

Cześć, 

Coś tam podziałałem. Teciak skończony - zostało dodać lufę karabinu i finisz.

DSC_0069

DSC_0070

Kilka zbliżeń na detale.

DSC_0072

Te kombinerki (szczypce uniwersalne) z czerwoną izolacją na rączkach to raczej współczesne takie..

Przemek

Edytowane przez PrzemekW
  • Like 1
  • 2 months later...