michal0281 Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 (edytowane) Budynek wygląda obiecująco. Ps ta wieksza opcja lepsza Edytowane 18 Października 2020 przez michal0281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 21 minut temu, michal0281 napisał: Ps ta wieksza opcja lepsza A moim zdaniem teciak zostanie stłamszony jego wielkością..niższa wersja będzie bardziej proporcjonalna...tak mi się to widzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Też byłbym za opcją niższą, wysoki budynek stworzy dużą dysproporcję do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Jeśli można głosować, to też bym stawiał na niższą wersję. Jakoś tak bardziej to pasuje. Ładnie się to uzupełnia A jednocześnie niższy budynek nie dominuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Października 2020 Autor Share Napisano 28 Października 2020 Dzięki koledzy za odzew. Będę ogarniał mniejszą opcję. Wypatrzyłem na zdjęciach z epoki, że zdarzało się, iż gumowe bandaże odpadały z obręczy i zostawała sama obręcz koła. Postanowiłem zrobić sobie takie koło, będzie zamontowane na pierwszej lub drugiej osi. Dodatkowo dorobiłem zapasowe koła które wrzucę gdzieś na pakę. Pomalowałem również gąsienice. Na scenę wchodzą również pozoranci których w dobie pandemii udało mi się ściągnąć z Niemiec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 Czym malowałeś gęsi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 Krzysiek, gąski maluje standardowym u mnie zestawem: AK Interactive Track Wash po całości. Następnie wchodzę z pigmentami Track Rust, Dry Mud, Light Rust i na koniec paluchem przecieram Dark Steel. Czasem dodaję jeszcze kilka innych odcieni błota i ziemi i rdzy w zależności od efektu jaki chcę osiągnąć. Na koniec pigment fixer po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Fajni, weseli tankiści. Jak z Niemiec, to pewnie dopiero ze Stalagu zwolnieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 Raczej świętują wjazd do Berlina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Listopada 2020 Autor Share Napisano 15 Listopada 2020 No dobra lecimy dalej tematem brudzenia. Koła... wanna... Montaż kół i gąsienic. I brudzenia ciąg dalszy 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2020 Share Napisano 15 Listopada 2020 (edytowane) Ciekawy pomysł z tym kołem bez bandaża. Brudzenie by trzeba jeszcze lekko dopracować. Trochę kurzu tu i tam, na górnej płycie i może trochę na wieży w zakamarkach. Edytowane 15 Listopada 2020 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Listopada 2020 Autor Share Napisano 16 Listopada 2020 Panowie, po prostu dzień mi się skończył. Wieża i górne powierzchnie kadłuba jeszcze nie były dotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Lipca 2023 Autor Share Napisano 8 Lipca 2023 Dzień dobry, po latach Kontuzja kolana zmusiła mnie do przerwy w treningach biegowych, dlatego postanowiłem po prawie 3 latach przerwy odkurzyć warsztat. Plan jest taki, że zakończyć wszystkie rozgrzebane warsztaty. Szału z tempem aktualizacji nie będzie bo w planach mam przygotowania do maratonu więc z czasem i zapałem do modelowania może być różnie. Jednak podjąłem decyzję że minimum jeden dzień w tygodniu poświęcam na warsztat modelarski. Kilka zdjęć z ostatniego tygodnia w warsztacie. Widzę że jeszcze muszę sobie przypomnieć jak robić porządne zdjęcia. Kolory niestety wyszły nieco inne niż w rzeczywistości. Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 takie powroty to ja lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Lipca 2023 Autor Share Napisano 22 Lipca 2023 Dzień dobry, Działam powoli. Dokupiłem kilka figurek, wiec nastąpiła zmiana aktorów. Kierownik pomalowany 90% reszta dostała podkład oraz cieniowanie wstępne. Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 25 Lipca 2023 Share Napisano 25 Lipca 2023 Postanowienie o planie minimum prac modelarskich bardzo dobre . Miło znowu widzieć Twoje prace, trzymam kciuki i życzę wytrwałości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października (edytowane) Cześć wszystkim. Od czasu do czasu coś podłubię. Zostało przykleić kilka detali. Pozdrawiam Edytowane 7 Października przez Markuz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Października Share Napisano 7 Października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października Cześć, Coś tam podziałałem. Teciak skończony - zostało dodać lufę karabinu i finisz. Kilka zbliżeń na detale. Pozdrawiam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Świetny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października Zapowiada się całość znakomicie. Teciak piękny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października (edytowane) Scenka świetna. Detal super, szczególnie na teciaku (kombinerki jak moje, pień jak żywy). Saszka niech założy hełm albo ucieka ze schodów, bo mu cegłówka zaraz na głowę spadnie . Edytowane 25 Października przez Rack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października O widzę że miesiąc powrotów też po prawie czterech latach od rozgrzebania Shermana skończyłam. No panie, przez tą przerwę talentu nie straciłeś. Mam nadzieję że to nie będzie krótki zryw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października (edytowane) W dniu 13.10.2024 o 21:59, Markuz napisał: Cześć, Coś tam podziałałem. Teciak skończony - zostało dodać lufę karabinu i finisz. Kilka zbliżeń na detale. Te kombinerki (szczypce uniwersalne) z czerwoną izolacją na rączkach to raczej współczesne takie.. Przemek Edytowane 26 Października przez PrzemekW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi