Psar77 Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 Po fotkach w świetle dziennym widać, że po pierwsze nie umiem robić fotek srebrnych samolotów by oddać wszelkie niuanse, po drugie wymyłem washa z niektórych miejsc. Także do poprawki, ale kierunek spoko. Tak myślę .... Za to bardzo mi się podoba matowy odcień tego MiGa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Bardzo dobry w moim mieście odczuciu. Ładnie siadły metalizery. Well done Sir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 24.01.2020 o 12:40, Grzes napisał: Wieczorkiem mogę zmierzyć i podać wymiary na których ja się wzorowałem... Grzesiu - to ja poproszę to bym jutro drgnął z podstawką. Zabawy z brudzeniem właśnie zakończyłem. Jestem bardzo zadowolony (choć wiem, że ciężko ocenić efekt na moich fotkach) - rozcieranie olejowych kropek na samolocie wytworzyło jeszcze coś w rodzaju filtru, który dodatkowo zmatowił odblask alumininum i wydaje mi się, że osiągnąłem w ten sposób to co zamierzałem. Wszelkie zacieki są naprawdę delikatne i wyglądają całkiem naturalnie, niektóre widoczne tylko pod pewnymi kątami. Kolega mi porobi lepsze foty, to się pochwalę W międzyczasie kończę podwozie: Zepsułem też uzbrojenie Tzn. na jednej z rakiet zepsułem kalkę, chciałęm ją usunąć i tylko narobiłem szkód. Ale mam nadzieję, że uda się to jakoś naprawić. Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Stycznia 2020 Share Napisano 30 Stycznia 2020 21 godzin temu, Psar77 napisał: to ja poproszę to bym jutro drgnął z podstawką. Wymiary płyt z podstawki: 6,5 x 6,5cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 14 godzin temu, Grzes napisał: Wymiary płyt z podstawki: 6,5 x 6,5cm Zgodnie z powyższym, oraz korzystając z tego, że pracuję, gdzie pracuję na szybko spłodziłem takie cóś Naturalnie trzeba jeszcze zapuścić lepik coby trochę zgubić regularność połączeń oraz zastosować szeroko pojęty "Weathering" (pogodzing - haha) ale myślę, że jak na surówkę to całkiem nieźle wygląda :-) No i drukuje się 5 minut :-P 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Dokładnie co napisałeś trzeba jeszcze zrobić. Nie żałuj sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Stycznia 2020 Share Napisano 31 Stycznia 2020 Podstawka wygląda bardzo obiecująco Ołówek będzie się ładnie prezentować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 (edytowane) Na początek wczorajszego dłubania obejrzałem model i stwierdziłem, że nie pasuje mi ten trawiasty w wiadomych miejscach. Co prawda na każdym zdjęciu MiGa jest on inny ale nigdzie nie widziałem, żeby był taki jak Edek zaleca w instrukcji. Wiec na oko go zmieniłem. Wygląda to teraz zdecydowanie lepiej - przynajmniej wg mnie Potem uzbroiłem w blachy fotel.... ... a na wyrzutnie nakleiłem kalki: Potem cały model pokryłem lakierem półmatowym Tamki co wyprowadza model na ostatnią prostą Teraz już tylko Pitot i rożne drobiazgi ale to już jak model stanie na kolach co mam nadzieje nastąpi w weekend a potem biorę się za rakiety, podstawkę, blokady pod kola i drabinkę Edytowane 7 Lutego 2020 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Tak, teraz ta zieleń lepsza. Ogólnie zgrabny ołówek ci wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 No i, proszę Pana, powstaje piękny model Wprawdzie ostatnia prosta, ale walcz do końca! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 W weekend Misiek wjeżdża już na własnych kołach, zatankowany pod korek : Od spodu trzeba dokleić już tylko rakiety R-3S oraz grzebyk systemu swój-obcy, ale to już na samym końcu. Przymierzyłem też docelową owiewkę. Na niej oraz na wiatrochronie muszę jeszcze domalować "uszczelnienie" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 (edytowane) Odpoczywając od modelu zrobiłem coś na kształt drabinki: Ujdzie Trochę za moco rozstawiona mi wyszła, ale jakoś to przeżyję ...Klejenie tych patyczków mnie odpręża Edytowane 8 Lutego 2020 przez Psar77 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Pilot ma wchodzić a nie wspinać się fajnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 (edytowane) Pytanie trochę z innej beczki. Natknąłem się przypadkiem na kalki do TS-11 Iskra z godłem 2giej eskadry z Mierzęcic: To, że tam jest napisane Wrocław jest trochę mylące, bo tam pewnie było dowództwo pułku, ale 2 Eskadra na bank stacjonowała w Mierzęcicach w latach '89-'99. W każdym razie szukałem jakichś fotek Iskier z Mierzęcic, ale na nic nie trafiłem. Może ktoś z was ma jakieś kwity ? Bo mnie tak naszło, że może bym zrobił MiGowi do towarzystwa koleżankę z tej samej jednostki . edit: Trochę poszperałem i znalazłem kwity na fejsbukpwej sajcie Barwa i Godło. Przepastna skarbnica wiedzy !!!! Oj coś czuję, że będzie koleżanka dla Miśka Edytowane 8 Lutego 2020 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Wieczorkiem poszukam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 9 godzin temu, Grzes napisał: Wieczorkiem poszukam I co Grześ? Masz coś ponadto co znalazłem wrzuciłem w poprzednim poście ? Potrzebuję choć jedną fotkę 1807 - przekopałem internety i nic nie znalazłem. Ale z tej frustracji rozebralem i zmodyfikowałem drabinkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 (edytowane) Efekty poszukiwań nieco skromne... Edytowane 8 Lutego 2020 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Z tymi kołami przy drabince to byłbym ostrożny. Zwykle ich nie było. A jeśli już to zdecydowanie mniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 5 godzin temu, Grzes napisał: Efekty poszukiwań nieco skromne... Skromne, ale są ! To zdjęcie wykonano w Mierzęcicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 5 godzin temu, Jarekk napisał: Z tymi kołami przy drabince to byłbym ostrożny. Zwykle ich nie było. A jeśli już to zdecydowanie mniejsze. Dzieki Jarekk ! W takim razie kółka out Na szczęście nie są jakoś mega mocno przyklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Nie zapomnij o półce na szczotkę ryżową do wycierania butów. Najpierw spody butów o szczotkę a potem do góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 Dokleję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 10 Lutego 2020 Autor Share Napisano 10 Lutego 2020 Ostatnie rzeczy idą do malarni. Na sam koniec zmontuję Pitota i voila Mam nadzieję, że w ten weekend rollout, a w następny już na podstawce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Wreszcie udało się znaleźć czas, żeby prysnąć zestaw powyżej podkładem. Mam nadzieję, że wieczorem uda się to pomalować docelowym kolorem. Na razie jedna pytanie: podczas mycia aero zauważyłem, że farba cofa się prawie do samego spustu - za każdym razem muszę rozbierać Ultrę na części pierwsze i wszystko czyścić ... Gdzie może być nieszczelność, że dzieje się coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Odkręć tył i łoże igły, wyjmij spust i patrząc od tyłu będzie w korpusie między spustem a zbiorniczkiem śruba (na płaski śrubokręt), przez którą przechodzi igła. Ta śruba dociska uszczelkę teflonową, musisz lekko dokręcić - tak, żeby igła w miarę swobodnie chodziła, ale żeby było czuć lekki opór, kiedy przechodzi przez uszczelkę przy wkładaniu. Nie mam ultry akurat, ale tak jest w innych aero, podejrzewam, że tu też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi