witox Napisano Niedziela o 15:33 Share Napisano Niedziela o 15:33 W dniu 18.04.2026 o 12:15, barszczo napisał: To element uniwersalnego kompletu narzędzi EMA Combi opartego o wiertarkę cieszyńskiej CELMY. Tam było praktycznie wszystko, nawet Słodowy książkę napisał jak tego używać żeby wykorzystać potencjał narzędzi. Inną sprawą były ceny tych zabawek no i dostępność samej wiertarki w tamtych czasach. Przystawki po sklepach pamiętam leżały, ale bez napędu to można było sobie na nie jedynie popatrzeć: Licencja Bosch'a o ile pamiętam. Wielce poszukiwany wówczas sprzęt. Pamiętam, ze była nawet "przystawka" robiąca z niej małą kosiarkę ogrodową. 19 godzin temu, Cypis napisał: z vaku były jeszcze Jak-15 , Jak-36 i Su-24 Był też jeszcze w okresie przemian ustrojowych taki Harrier vacu. Miałem , ale nigdy nie skleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Niedziela o 15:44 Share Napisano Niedziela o 15:44 (edytowane) 11 minut temu, witox napisał: Był też jeszcze w okresie przemian ustrojowych taki Harrier vacu. Miałem , ale nigdy nie skleiłem. był z Marfixu , od nich były też vacu Orlik , Orlik Turbo , Jak-38 i I-22 Iryda . Jaka i Harriera zrobiłem. Edytowane Niedziela o 15:45 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano Niedziela o 18:12 Share Napisano Niedziela o 18:12 (edytowane) Przeglądając stare numery SP natrafiłem na takie ciekawostki, co prawda niemodelarskie ale lotnicze i dla hobbystów. Edytowane Niedziela o 18:14 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 18:28 Share Napisano Niedziela o 18:28 Te etykiety zapałczane to wrzucałem, bo na allegro znalazłem. A znaczki - piękne! - mam w klaserze taty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano Niedziela o 18:43 Share Napisano Niedziela o 18:43 Etykiety zapałczane rzeczywiście fajne, chciałoby sie je mieć w kolekcji lotniczej (powiem szczerze, że żadnej z nich nie widziałem w realu ) Co do znaczków to polskich było trochę więcej wydanych niż ta szóstka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano Niedziela o 18:47 Autor Share Napisano Niedziela o 18:47 19 minut temu, Grzes napisał: Te etykiety zapałczane to wrzucałem, bo na allegro znalazłem. A znaczki - piękne! - mam w klaserze taty. Możesz podlinkować te etykiety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 19:24 Share Napisano Niedziela o 19:24 Niestety, dziś samolotów z powyższej serii nie znalazłem. Na pocieszenie jedynie takie: https://allegro.pl/produkt/etykiety-zapalczane-xx-lat-ludowego-lotnictwa-polskiego-zestaw-9-szt-780fc0a6-770b-4e7d-8c4e-db2d9c0a4696?offerId=18509116456 Ewentualnie szybowce https://allegrolokalnie.pl/oferta/etykieta-zapalczana-g-486 https://allegrolokalnie.pl/oferta/etykieta-zapalczana-g-491 https://allegrolokalnie.pl/oferta/etykieta-zapalczana-g-484 https://allegrolokalnie.pl/oferta/etykieta-zapalczana-g-493 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu Znalazłem produkt prawdziwie eksportowy! Instrukcja również eksportowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu a najlepsze jest to, ze Niemcy pisza o Iskrze ( samolocie, nie modelu) w samych superlatywach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Eee tam, pewnie te "złe" Niemcy, a one się nie liczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Instrukcja po niemiecku była zrobiona w wytwórni, tak jak pudełko i wypraski. To co mieli pisać? A swoją drogą, Iskra to fajny samolot- piszę o latającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu a wlaśnie to byly te dobre Niemcy, bo cena jest EVP czyli : Empfohlener Verkaufs Preis coś jak teraz benzyna i pewnie dwie marki piecdziesiat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, India napisał: Iskra to fajny samolot- piszę o latającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu i cale szczeście, ze Arma wydala model. Jest kilka problemòw, ale do ogarniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi