Super Moderator Greif Napisano 4 Maja Super Moderator Share Napisano 4 Maja ja miałem serie PB, stacja benzynowa i kilka innych, klocki żółto czerwone były i pasowały do Lego coś takiego (zdjecie w celu dyskusji) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Latające mnie nie interesują, ale trafiły się takie dwa. Ten amerykański kupiłem za bezcen, w USA jest wart z 500 USD. Ładna zabawka. Chociaż pewnie szła w drzazgi przy pierwszym twardszym lądowaniu. Gumówka czeska z CSH. Nie wiem po co tam tyle kółek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja 56 minut temu, Greif napisał: ja miałem serie PB, stacja benzynowa i kilka innych, klocki żółto czerwone były i pasowały do Lego coś takiego (zdjecie w celu dyskusji) Pebe mini auto . Też je miałem, muszę za nimi pogrzebać w piwnicy rodziców. Ciągnik siodłowy z naczepą i druga ciężarówka. Z klocków z NRD miałem jeszcze duży zestaw zmechanizowany FORMO. Tam już można było cuda robić. Mój numer popisowy to działająca skrzynia biegów o dwóch przełożeniach i przeniesienie napędu wałem z przekładnią na tylne koła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja (edytowane) To jeszcze takie działo samobieżne wykopałem na allegro. Mam nadzieję że właściciel tej zabawki i autor zdjęć nie bedzie miał pretensji w końcu zrobilem dodatkową reklamę. A z kolei admin mnie nie zbanuje za pseudoreklamę. I zwróćcie uwagę na szczegółowość tego stworka hahaha. Edytowane 4 Maja przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Maja Autor Share Napisano 4 Maja 2 godziny temu, jmx62 napisał: To jeszcze takie działo samobieżne wykopałem na allegro. Mam nadzieję że właściciel tej zabawki i autor zdjęć nie bedzie miał pretensji w końcu zrobilem dodatkową reklamę. A z kolei admin mnie nie zbanuje za pseudoreklamę. I zwróćcie uwagę na szczegółowość tego stworka hahaha. Nie ma żadnego załącznika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja No faktycznie. Gdzieś diabeł nakrył ogonem. Już poprawiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Maja Autor Share Napisano 4 Maja Przypomnę innego kioskowego potworka. Zdjęcia z netu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Łe no metalowa lufa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Dzisiejszy łup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja skleisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja To już muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 1973 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Nawet nie wiedziałem że A-x takie modele puszczał. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Życie potrafi zaskakiwać, kiedyś widziałem w katalogu. Ale o upolowaniu nie myślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Jeszcze takie znalazłem: No i F1A Sowa, ale już się nie mieści w kadrze. Wszystkie z zawartością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Rakietę Mirek miałem i nawet latała. Chyba nazwali ją na cześć naszego jedynego kosmonauty Hermaszewskiego. Z tych pozostalych to nie kojarzę nic poza takim wątkiem że z planów zamieszczonych w lokowskim Modelarzu zbudowałem Piper Cuba a później sam z rysunków Glassa DKD-III w konwencji klasy "Orzeszek" czyli PeanutScale. Modele miały chyba jedyne ograniczenie rozpietosci płatów(chyba do 30 czy 33cm) i napęd gumowy. Fajna była zabawa w budowanie i później puszczanie na łące przy bezwietrznej pogodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja No te rakiety Mirek też mieliśmy w modelarni, była zakupiona "seria próbna" - 5 szt. a później już była seryjna produkcja "kadłubów" we własnym zakresie ; kupowane były tylko silniczki do nich Strzelało się z wyrzutni z anteny samochodowej , a taśmy hamujące robiło się z papierowej taśmy do kas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 16 godzin temu, kopernik napisał: Miałem coś podobnego, ale na pewno innego! Czyli było tego więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja A to cudeńko mieliście? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 2 minuty temu, barszczo napisał: A to cudeńko mieliście? O tak! Mój był czerwony. Żeby go puszczać chodziliśmy z tatą na sąsiednią ulicę, która była długa i mało uczęszczana. Pamiętam do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Maja Autor Share Napisano 5 Maja Oczywiście, zawsze jak byłem nad Bałtykiem, to był obowiązkowy zakup. Dziś też można go kupić ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Tak jak już Szanowny Przedmówca napisał, była to "żelazna" pozycja nad polskim Bałtykiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja A jeszcze pamiętam Made in CCCP taki śmigłowiec wystrzeliwany ze specjalnej wyrzutni-raczka z rolką na niej żyłka coś jak szarpak do odpalania np. motorówki to coś napedzalo 3łopatowy wirnik i hyc do góry. Ładnie latał jak się trafiło na dobre warunki to i kilka minut. Nie pamietam dokładnie ale kilkadziesiąt stron wstecz wrzuciłem fotkę tego wynalazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja A takie cuś? Do tego były jeszcze figurki wojaków w pozycji siedzącej. Moi byli koloru żółtego... : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja 10 minut temu, barszczo napisał: Człowieku! Normalnie cofnąłeś mnie do podstawówki! Mój zestaw był granatowy, a 3 ludziki też żółte. Pamiętam, że malowałem go w różne kamo plakatówkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi