kapsel Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Dziwne jest takie podejście ale może faktycznie co poniektórzy mają z tego ubaw i jest to sens ich istnienia na forum. Generalnie przez 15 lat służby w Armii niejedno widziałem i słyszałem, także krytyka mojego ulepka mnie nie ruszy. Więcej powiem - będę lepić więcej ku uciesze znawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Magiczne zdanie: "Jest to mój pierwszy model, zrobiony dla relaksu, prosto z pudła, bez podpierania się dokumentacją historyczną, malowany nadgryzionym pędzlem, taki Sci-Fi po japońsku" I wtedy same pozytywy i słowa wsparcia Trzeba tylko po prostu umiejętnie "towar" sprzedać. 1 godzinę temu, WujekAlice napisał: Niestety sporo tego jest. Zmartwię kolegę - medali za to nie dają 1 godzinę temu, WujekAlice napisał: to pewnie zacznę te niedokończone modele robić. Oo, takie podejście to mi się podoba. Żebyś tak jeszcze galerie na koniec powstawiał to było by miodzio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Żebyś się mógł pośmiać? O takiego...! Włącz sobie Comedy Central 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 13 minut temu, abtb napisał: Zmartwię kolegę - medali za to nie dają Nie chcę medali. Chcę natchnienia i lekkiego poluzowania mojego "nie chce mnie się..." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 23 minuty temu, WujekAlice napisał: Żebyś się mógł pośmiać? Rozgryzłeś mnie 21 minut temu, WujekAlice napisał: Chcę natchnienia i lekkiego poluzowania mojego "nie chce mnie się..." "TO JEST POWAŻNY WARSZTAT, A NIE KONCERT ŻYCZEŃ" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 5 godzin temu, kapsel napisał: Dziwne jest takie podejście ale może faktycznie co poniektórzy mają z tego ubaw i jest to sens ich istnienia na forum. Co zrobisz ,ludzie są różni.Najlepiej olać to i robić po swojemu.Tak jak Tobie pasuje.Model spoko się szykuje tak że czekam na galerię.Tylko zdjęcia zrób dobre bo mogą Ci zarzucić że niedoskonałości warsztatu chcesz ukryć kiepskimi fotami. 5 godzin temu, WujekAlice napisał: Żebyś się mógł pośmiać? Oj tam.Zaraz pośmiać.Może poprostu jesteśmy ciekawi co i jak tworzysz? Ps.Dobra koniec pisania o niczym.Działaj i czekamy na galerię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Idąc za radami, popastwiłem się jeszcze nad powierzchnią rozjaśniłem kolorki i rozmyłem ostre przejścia łat. Wyszło według mnie dużo lepiej niż się spodziewałem. Dziękuję abtb za info odnośnie malowania w jednostkach. Faktycznie tak bardzo często bywało. Ponadto zmontowałem i wkleiłem golenie podwozia.Pozostało pomalować pitota oraz kółko ogonowe. Zajmę się teraz wydechami oraz śmigłem. Cały czas wojuję z aparatem i jakąś znośną jakością zdjęć. Oto kolejna próba. Mam nadzieję że będzie wszystko w miarę czytelne. Do następnego, a tymczasem odmeldowuję się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Bardzo ładnie . Mam nadzieję, ze po chemii będzie jeszcze lepiej. Pomiziaj jeszcze trochę pas antyodblaskowy suchym pędzlem (baaardzo suchym) żeby wyciągnąć szczegóły: Jakim kolorem malowałeś opony? Polecam ruber black z Tamki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 10 minut temu, abtb napisał: Bardzo ładnie . Mam nadzieję, ze po chemii będzie jeszcze lepiej. Cieszę się, że się podoba Oczywiście potraktuję pas tak jak radzisz. Opony machnąłem zwykłym X 1 Black, ale okazało się, że mam ten o którym wspominasz i dam go na oponki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 No dobra, czas na jakieś konkrety... pierwszy raz użyłem masek Montexu. Generalnie jestem zadowolony ale pasy na kadłubie trzeba było kombinować, bo były za krótkie, a folia nie chciała współpracować w dobrym ułożeniu. Voila... muszę w dwóch miejscach poprawić pasy ale ogólnie obawiałem się większych niespodzianek. Nie jest źle - według mnie oczywiście Światło sprawia wrażenie, że są jakieś niedomalowane miejsca ale, ale zapewniam że wszystko jest ok. No dobra... na dziś wystarczy. Pewnie jeszcze powalczę zanim położę lakier Pozdrawiam i Stay Safe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Looks pretty well Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez WujekAlice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 8 minut temu, WujekAlice napisał: Looks pretty well Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Ten seledynek na kadłubie to ten sam zielony co w środku? Tylko inaczej oświetlony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Tak. Ten zielony to Nakajima Cocpit Color. Wewnątrz jest po washu więc kolor ściemniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Podoba mi się, ładnie i przemyślanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Bardzo fajnie się zapowiada - bardzo efektowny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2020 Maleńka aktualizacja warsztatu... Poprawiłem kolor pod oszkleniem, gdyż wydaje mi się że ten dedyk od Gunze jest zbyt jaskrawy. Teraz jest chyba nieco lepiej. Pomalowałem clearami światka sygnalizacyjne oraz pokrywy zbiorników paliwa. Dałem też wychodzący spod osłony silnika zielony kolor wnętrza owej osłony i ścianki ogniowej. Wkleję już tylko wydechy i zacznę dodawać odpryski farby. Sądzę, że następne foto będą już w galerii gotowego Oscara Do zobaczenia i pozdrawiam wszystkich 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi