Hubert Kendziorek Napisano 23 Lutego 2020 Share Napisano 23 Lutego 2020 Jaki koń jest, każdy widzi. Stary model z nowymi kalkomaniami, jakże często spotykane w pudełkach Revella połączenie. Do tego wypukłe linie podziału niekoniecznie przypominające to, jaki jest ich przebieg w rzeczywistości. Słabe detale. Na plus zaliczyć trzeba ciekawe malowanie i oznaczenia, które znajdujemy w pudełku. O dziwo, spasowanie elementów też jest niezłe, można powiedzieć, niemal nie używałem przy budowie szpachli. Prezent gwiazdowy od ojca, przeleżał kilka lat, przetrwał wyprzedaż zapasów w skali 1::72 tylko dlatego, że to prezent. W końcu przy letnich porządkach wpadł mi w ręce i pojechał ze mną na wakacje. Oto jest. Bez pretensji do czegokolwiek niezwykłego, po prostu sklejony i pomalowany. Raczej zabawka, niż model - o nic innego nie chodziło. Pozdrawiam Hubert 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 23 Lutego 2020 Share Napisano 23 Lutego 2020 Ładny model. Moim zdaniem trochę za bardzo się błyszczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolan Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 Dzięki za komentarze Jakoś mi umknęło, że rurki mu na nosie nie wkleiłem, dopiero na zdjęciach zwróciłem uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raider27 Napisano 25 Lutego 2020 Share Napisano 25 Lutego 2020 Bardzo fajny Rafale , aczkolwiek nie jestem do końca pewien czy samolot ten posiada w jakiejkolwiek wersji taką rurkę pitota jaka jest dołączona do zestawu Revell (aka italeri). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2020 Share Napisano 25 Lutego 2020 Schludny i ładnie zrobiony model, całkiem zgrabnie Ci wyszedł. Co do uwag, to miałbym zastrzeżenia do dyszy silników, które powinny być znacznie ciemniejsze (carbon, carbon :)) oraz do koloru kamuflażu, który powinien być znacznie ciemniejszy, choć może to kwestia zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 3 godziny temu, raider27 napisał: Bardzo fajny Rafale , aczkolwiek nie jestem do końca pewien czy samolot ten posiada w jakiejkolwiek wersji taką rurkę pitota jaka jest dołączona do zestawu Revell (aka italeri). Ha! Faktycznie nie ma, trzeba będzie urżnąć tę nibyrurkę, zostawić tylko kawałeczek stożka. Ten model chyba powinienem był wystawić w kategorii SF Dzięki za komentarze. Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2020 Share Napisano 25 Lutego 2020 Jak już będziesz ciął, to spróbuj może wykorzystać część tego pitota żeby zaostrzyć mu nos. Rafale mają mordki w szpic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Całkiem dajny model chociaż Rafale nie należy do moich faworytów wśród ulubionych maszyn współczesnych. Mam go w edycji Revella ale mam też prototyp Rafale z Hellera i oba czekają na swoją kolejkę :). Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Jeżeli w 1:72, cóż - oba modele są bardzo słabiutkie, aż dziw bierze, że ktoś nie zrobi porządnej miniatury według dzisiejszych standardów (HB pominę milczeniem), to moim zdaniem jedna z najładniejszych współczesnych maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 12 Kwietnia 2020 Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Tyle, że nie lubi cywilów na pokładzie https://www.militarytimes.com/off-duty/military-culture/2019/04/06/sacrebleu-civilian-accidentally-ejected-from-french-fighter-jet-during-fly-along/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 13 Kwietnia 2020 Share Napisano 13 Kwietnia 2020 W dniu 11.04.2020 o 23:09, Hubert Kendziorek napisał: HB pominę milczeniem A co jest nie tak z HB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 13 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2020 Jak to u HB, mieszanka wersji, dziwne uproszczenia, np. puste wloty powietrza do silników, problemy wymiarowe. I pamiętam jeszcze słabe spasowanie góry i dołu kadłuba, co jak na dość nowy (kilka lat temu) model było sporym rozczarowaniem, chyba że tylko mój tak miał. Oczywiście, w 1:72 nie ma nic lepszego, ale chciałoby się mieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi