mig Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 W tej kwestii raczej niema jakiegoś jedynego słusznego koloru. Malowano tym co było pod ręką. Felgi możesz pomalować na zielono, tak chyba będzie najbezpieczniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 12 Marca 2020 Autor Share Napisano 12 Marca 2020 W tej kwestii raczej niema jakiegoś jedynego słusznego koloru. Malowano tym co było pod ręką. Felgi możesz pomalować na zielono, tak chyba będzie najbezpieczniej. Bardzo Ci dziękuję za pomoc.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 12 Marca 2020 Autor Share Napisano 12 Marca 2020 Kadłub poszpachlowany, wyszlifowany i pociągnięty podkładem. Zostało tylko odtworzyć trochę nitów i linii podziału. Na spodzie podmalowałem dodatkowo wnęki podwozia na szaro. Pociągnąłem też metalizerem zbiorniki paliwa I wziąłem się za resztę drobnicy (nie licząc owiewki to wszystko co zostało do zrobienia w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 Ładniutkie wyszły te zbiorniki - jakiego metalizera użyłeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 12 Marca 2020 Autor Share Napisano 12 Marca 2020 Ładniutkie wyszły te zbiorniki - jakiego metalizera użyłeś ? AK Xtreme Metal (Aluminium). Kolor kładłem na uprzednio położoną mokrą warstwę GX 2 (czarny gloss).PozdrawiamŁukasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 Godzinę temu, eLCe napisał: AK Xtreme Metal (Aluminium). Kolor kładłem na uprzednio położoną mokrą warstwę GX 2 (czarny gloss). Pozdrawiam Łukasz Dzięki - trzeba będzie zakupić To moje początki po małej, dwudziestokilkuletniej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 13 Marca 2020 Autor Share Napisano 13 Marca 2020 Koronawirus terroryzuje mi branżę, pracodawca zabronił podróży służbowych to i czasu na hobby jakoś więcej powierzchnia była moim zdaniem na tyle dobrze przygotowana, że położyłem na nią GX-2 na mokro (rozcieńczony 1:8 z MLT). Wybaczcie za tło ale nie odważyłem się jeszcze ruszać tego samolotu z obawy, że go wypalcuję Na pewno będę musiał to wszystko przeszlifować jakimś papierem wodnym (10000 w górę) bo pewnie osiądzie na tym w cholerę drobinek kurzu. W ciągu dnia zrobiłem jeszcze całą drobnicę. Wychodzi na to, że jutro startuję z Sabrem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 16 Marca 2020 Autor Share Napisano 16 Marca 2020 "Miganty" przygotowany do przyjęcia finalnej warstwy GX 2. Wyszlifowany, wyrównany i pozbawiony wszelkich drobinek kurzu. Malowanie jutro jak gruntownie odkurzę pracownię. No i tak jak obiecałem zacząłem dłubać przy F-86 Od razu czuć dużą różnicę między tym co proponował Trumpeter, chociaż np wlot powietrza i końcówka duszy silnika będzie wymagała sporo uwagi i szpachli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 18 Marca 2020 Autor Share Napisano 18 Marca 2020 Może jestem monotematyczny ale wbrew pozorom przy MiGu dużo się dzieje. Finalną warstwa GX2 położona. Jako, że ładniej nie będzie to dziś kładę metalizer. Całość świeci się jak psu wiadomo co. Szkoda, że kładę na to matowe aluminium ale przynajmniej poćwiczyłem obróbkę powierzchni przed malowaniem F-86, którego zrobię na błyszcząco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 18 Marca 2020 Autor Share Napisano 18 Marca 2020 Nie wytrzymałem presji i muszę się pochwalić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Elegancko kolor siadł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Pięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Malinka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 18 Marca 2020 Autor Share Napisano 18 Marca 2020 Dzięki Teraz tylko podmalować kilka mankamentów i mogę się brać za wykańczanie MiGa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 Ale, ale, co to się tu zostało? Srebro wyciąga wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 18 Marca 2020 Autor Share Napisano 18 Marca 2020 8 minut temu, rymulus napisał: Ale, ale, co to się tu zostało? Srebro wyciąga wszystko. Zalałem linię albo po prostu zrobiłem ją za płytką muszę ją przeryć tak jak i kilka innych bo po szlifowaniu na spodzie samolotu była jedna wielka gładka powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 9 minut temu, eLCe napisał: Zalałem linię albo po prostu zrobiłem ją za płytką muszę ją przeryć tak jak i kilka innych bo po szlifowaniu na spodzie samolotu była jedna wielka gładka powierzchnia. A czy tu powinna być w ogóle linia podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 To nie ślad po połączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Drażniło mnie to okropnie i moja linia podziału, odtworzona na zaszachlowanym śladzie po połączeniu poszła do poprawy (razem z innymi drobiazgami). Jeśli chodzi o f-86 to udało mi się obrobić wlot powietrza i dyszę silnika także żeby nie było widać łączenia połówek. I połączyłem obie połówki kadłuba. Przymierzałem też element dziobu (widać, że wymaga odrobiny miłości i uwagi). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Spód MiGa poprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Łada i Cadillac koło siebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Marca 2020 Share Napisano 21 Marca 2020 Oba samoloty podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 22 Marca 2020 Autor Share Napisano 22 Marca 2020 (edytowane) Zabrałem się za panneling Jak to ładnie wyschnie to będę dalej męczył górę i później przejdę na spód samolotu. Chciałbym, żeby finalnie wyszło coś w tym stylu. ( o ile umiejętności pozwolą ) Poza tym wziąłem się za fotel pilota w F-86. Tutaj jest oryginalny fotel Hasegawy a tutaj Eduardowy żywiczny Jak wyschnie to dostanie resztę elementów (tak to nie koniec:D ) i później pobawię się trochę farbami olejnymi. Edytowane 22 Marca 2020 przez eLCe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 Jak robisz wychylone lotki to jedna musi być wychylona na dół a druga do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 23 Marca 2020 Autor Share Napisano 23 Marca 2020 13 godzin temu, rymulus napisał: Jak robisz wychylone lotki to jedna musi być wychylona na dół a druga do góry. Piszesz o lotkach na skrzydłach i stateczniku czy o lewa-prawa bo zgłupiałem. Te w skrzydłach są jeszcze bez kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi