bart207skw Napisano 11 Marca 2020 Share Napisano 11 Marca 2020 może nie do końca tu ale w końcu o śmigłowcu chciałbym skleić ten model naszego mi-17 w skali 1/72 jaki model główny i jakie dodatki stosować: może ktoś ma już gotowa listę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Marca 2020 Share Napisano 11 Marca 2020 Model tylko z HOBBY BOSS......dobra jest bryła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 12 Marca 2020 Autor Share Napisano 12 Marca 2020 stabilizator i tylny wirnik bilmodel maker... - i powoli lista się zapełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 5 godzin temu, bart207skw napisał: stabilizator i tylny wirnik bilmodel maker... - i powoli lista się zapełnia. Lista jest długa... nie wiem tylko po co ci tylny wirnik, skoro w modelu jest w porządku... Chyba,że nie masz modelu Hobby Bossa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 6 minut temu, Mitrandir napisał: Lista jest długa... nie wiem tylko po co ci tylny wirnik, skoro w modelu jest w porządku... Chyba,że nie masz modelu Hobby Bossa... Krzysiek lepi Mistercrafty i domyślam się że ma ichni nowy wypust (przepak KP)..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Krzysiek lepi Mistercrafty i domyślam się że ma ichni nowy wypust (przepak KP)..! Trzymam kciuki, choć szkoda zachodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 32 minuty temu, Mitrandir napisał: szkoda zachodu... Dokładnie tak Poza tym, po co przepłacać za waloryzacje, skoro taniej wyjdzie kupić po prostu dobry model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 2 godziny temu, Grzes napisał: Dokładnie tak Poza tym, po co przepłacać za waloryzacje, skoro taniej wyjdzie kupić po prostu dobry model Grześ, nie ma modelu Mi-17 1V trzeba dłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Marca 2020 Share Napisano 12 Marca 2020 No ja wiem, ale lepiej dłubać w HB niż KP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 16 Marca 2020 Autor Share Napisano 16 Marca 2020 dzięki za info. zakup modelu hb nie jest problemem - akurat mam parę sztuk KP - ale ciężki to temat. bardziej chodziło mi o uzbrojenie (chyba RES-KIT) - te dodatkowe opancerzenie śmigłowca, dodatkowe drzwi, "seksowna rura nad drzwiami bocznymi' (;)) co tam jeszcze Bozia dała. z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 Ta rura nad drzwiami to przeniesiona na górę klimatyzacja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 17 Marca 2020 Autor Share Napisano 17 Marca 2020 to wiem. tak tylko obrazowo napisałem :). a takową rurę można gdzieś nabyć czy trzeba samemu dłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 Można samemu wydłubać, można kupić heli resin bodajże robi 2 rodzaje, ale oba są zwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 17 Marca 2020 Share Napisano 17 Marca 2020 Tak przy okazji zapytam, ma ktoś może schemat rozmieszczenia nitów na kadłubie. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Marca 2020 Autor Share Napisano 18 Marca 2020 20 godzin temu, Mitrandir napisał: Można samemu wydłubać, można kupić heli resin bodajże robi 2 rodzaje, ale oba są zwalone. i własnie takich odpowiedzi szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 2 godziny temu, bart207skw napisał: i własnie takich odpowiedzi szukałem. Wiem... Sprawdź jeszcze reskit, Bo mogłem pomylić firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 18 Marca 2020 Share Napisano 18 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 12:06, Tazman79 napisał: Ta rura nad drzwiami to przeniesiona na górę klimatyzacja... to nie klimatyzacja tylko ogrzewacz naftowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 19 Marca 2020 Autor Share Napisano 19 Marca 2020 przynajmniej wiemy, że to rura z czymś tam jest do czegoś tam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Marca 2021 Share Napisano 22 Marca 2021 Jeszcze taka mała uwaga. Śmigłowiec ma jeden wirnik. Z tyłu jest śmigło ogonowe. Śmigło ogonowe ma możliwość zmiany tylko wielkości wektora ciągu . Wirnik może zmieniać również kierunek wektora ciągu. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi