bart207skw Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 może nie do końca tu ale w końcu o śmigłowcu chciałbym skleić ten model naszego mi-17 w skali 1/72 jaki model główny i jakie dodatki stosować: może ktoś ma już gotowa listę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Model tylko z HOBBY BOSS......dobra jest bryła). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted March 12, 2020 Author Share Posted March 12, 2020 stabilizator i tylny wirnik bilmodel maker... - i powoli lista się zapełnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 5 godzin temu, bart207skw napisał: stabilizator i tylny wirnik bilmodel maker... - i powoli lista się zapełnia. Lista jest długa... nie wiem tylko po co ci tylny wirnik, skoro w modelu jest w porządku... Chyba,że nie masz modelu Hobby Bossa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 6 minut temu, Mitrandir napisał: Lista jest długa... nie wiem tylko po co ci tylny wirnik, skoro w modelu jest w porządku... Chyba,że nie masz modelu Hobby Bossa... Krzysiek lepi Mistercrafty i domyślam się że ma ichni nowy wypust (przepak KP)..! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Krzysiek lepi Mistercrafty i domyślam się że ma ichni nowy wypust (przepak KP)..! Trzymam kciuki, choć szkoda zachodu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 32 minuty temu, Mitrandir napisał: szkoda zachodu... Dokładnie tak Poza tym, po co przepłacać za waloryzacje, skoro taniej wyjdzie kupić po prostu dobry model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 2 godziny temu, Grzes napisał: Dokładnie tak Poza tym, po co przepłacać za waloryzacje, skoro taniej wyjdzie kupić po prostu dobry model Grześ, nie ma modelu Mi-17 1V trzeba dłubać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 12, 2020 Share Posted March 12, 2020 No ja wiem, ale lepiej dłubać w HB niż KP 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 dzięki za info. zakup modelu hb nie jest problemem - akurat mam parę sztuk KP - ale ciężki to temat. bardziej chodziło mi o uzbrojenie (chyba RES-KIT) - te dodatkowe opancerzenie śmigłowca, dodatkowe drzwi, "seksowna rura nad drzwiami bocznymi' (;)) co tam jeszcze Bozia dała. z góry dzięki za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted March 16, 2020 Share Posted March 16, 2020 Ta rura nad drzwiami to przeniesiona na górę klimatyzacja... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted March 17, 2020 Author Share Posted March 17, 2020 to wiem. tak tylko obrazowo napisałem :). a takową rurę można gdzieś nabyć czy trzeba samemu dłubać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Można samemu wydłubać, można kupić heli resin bodajże robi 2 rodzaje, ale oba są zwalone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymulus Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Tak przy okazji zapytam, ma ktoś może schemat rozmieszczenia nitów na kadłubie. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted March 18, 2020 Author Share Posted March 18, 2020 20 godzin temu, Mitrandir napisał: Można samemu wydłubać, można kupić heli resin bodajże robi 2 rodzaje, ale oba są zwalone. i własnie takich odpowiedzi szukałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 2 godziny temu, bart207skw napisał: i własnie takich odpowiedzi szukałem. Wiem... Sprawdź jeszcze reskit, Bo mogłem pomylić firmy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamsky Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 W dniu 16.03.2020 o 12:06, Tazman79 napisał: Ta rura nad drzwiami to przeniesiona na górę klimatyzacja... to nie klimatyzacja tylko ogrzewacz naftowy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart207skw Posted March 19, 2020 Author Share Posted March 19, 2020 przynajmniej wiemy, że to rura z czymś tam jest do czegoś tam. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Jeszcze taka mała uwaga. Śmigłowiec ma jeden wirnik. Z tyłu jest śmigło ogonowe. Śmigło ogonowe ma możliwość zmiany tylko wielkości wektora ciągu . Wirnik może zmieniać również kierunek wektora ciągu. Pozdrawiam Andrzej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts