Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

może nie do końca tu ale w końcu o śmigłowcu

chciałbym skleić ten model naszego mi-17 w skali 1/72

jaki model główny i jakie dodatki stosować: może ktoś ma już gotowa listę.

9729201_6112-mil-mi17-hip.jpg

• Like 1
Napisano
5 godzin temu, bart207skw napisał:

stabilizator i tylny wirnik bilmodel maker... - i powoli lista się zapełnia.

Lista jest długa... nie wiem tylko po co ci tylny wirnik, skoro w modelu jest w porządku... Chyba,że nie masz modelu Hobby Bossa...

Napisano
6 minut temu, Mitrandir napisał:

Lista jest długa... nie wiem tylko po co ci tylny wirnik, skoro w modelu jest w porządku... Chyba,że nie masz modelu Hobby Bossa...

Krzysiek lepi Mistercrafty i domyślam się że ma ichni nowy wypust (przepak KP)..!

Napisano
2 godziny temu, mandrivecs napisał:

Krzysiek lepi Mistercrafty i domyślam się że ma ichni nowy wypust (przepak KP)..!

Trzymam kciuki, choć szkoda zachodu... :szampan1:

Napisano
32 minuty temu, Mitrandir napisał:

szkoda zachodu...

Dokładnie tak
Poza tym, po co przepłacać za waloryzacje, skoro taniej wyjdzie kupić po prostu dobry model 

Napisano
2 godziny temu, Grzes napisał:

Dokładnie tak
Poza tym, po co przepłacać za waloryzacje, skoro taniej wyjdzie kupić po prostu dobry model 

Grześ, nie ma modelu Mi-17 1V trzeba dłubać :szampan:

Napisano

No ja wiem, ale lepiej dłubać w HB niż KP 

• Haha 1
Napisano

dzięki za info. zakup modelu hb nie jest problemem - akurat mam parę sztuk KP - ale ciężki to temat.

bardziej chodziło mi o uzbrojenie (chyba RES-KIT) - te dodatkowe opancerzenie śmigłowca, dodatkowe drzwi, "seksowna rura nad drzwiami bocznymi' (;)) co tam jeszcze Bozia dała.

z góry dzięki za info.

Napisano

Tak przy okazji zapytam, ma ktoś może schemat rozmieszczenia nitów na kadłubie. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Napisano
20 godzin temu, Mitrandir napisał:

Można samemu wydłubać, można kupić ? heli resin bodajże robi 2 rodzaje, ale oba są zwalone.

i własnie takich odpowiedzi szukałem.

Napisano
W dniu 16.03.2020 o 12:06, Tazman79 napisał:

Ta rura nad drzwiami to przeniesiona na górę klimatyzacja...

to nie klimatyzacja tylko ogrzewacz naftowy :)

• Thanks 1
  • 1 year later...
Napisano

Jeszcze taka mała uwaga. Śmigłowiec ma jeden wirnik. Z tyłu jest śmigło ogonowe. Śmigło ogonowe ma możliwość zmiany tylko wielkości wektora ciągu . Wirnik może zmieniać również kierunek wektora ciągu. 

Pozdrawiam

Andrzej

• Like 1