Stojkovic Napisano 20 Listopada 2020 Autor Share Napisano 20 Listopada 2020 Model jest sam w sobie katastrofalny i blachy edka niewiele zmieniają. Mam nadzieję, że starczy samozaparcia by skończyć go bez rzucenia o ścianę. Pamiętam dobrze tgo twojego Panzer I jak detalowałeś, przy tym Scudzie zeszłoby ci z dekadę by go tak wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Godzinę temu, Stojkovic napisał: zeszłoby ci z dekadę by go tak wyprowadzić. ... optymistycznie zakładając Nie jest łatwo skończyć dokładny model. Dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Listopada 2020 Autor Share Napisano 22 Listopada 2020 (edytowane) Wracając do tematu postępów to w zasadzie kabiny skończone, przód wozu gotowy. Musze jeszcze podszpachlować górną część budy po prawej stronie bo wyszły szpary. Osobno będę malował lusterka i drabinkę z przodu: Podobnie jak osłony reflektorów i szperacza Zabrałem się też za dalsze prace nad tyłem Scuda Edytowane 22 Listopada 2020 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2020 Witajcie, Nieco czasu musiałem poświęcić, by sklecić ten stelaż na rakietę. Niestety jest to chyba jeden z najbardziej niedopracowanych elementów modelu - sporo niedokładności w spasowaniu elementów, szpary i jamy skurczowe z wypychaczami w trudno dostępnych miejscach. Sama rama jako element na ramce jest nieco skrzywiona, więc niełatwo będzie ten model wyprowadzić by był idealny - bo juz wiem, że nie będzie. Ostatecznie wiemy jak jest z jakością tego zestawu i dla mnie sukcesem będzie skończenie go tak, by wyglądał ok. Będzie do niego pustynna podstawka i conajmniej dwie figurki, więc zobaczymy jak ten projekt się rozwinie. Stelaż: Mocowanie na segmencie nr 4 z tyłu: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 Bydle złożone na sucho. Brakuje jedynie rakiety i kół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Grudnia 2020 Share Napisano 7 Grudnia 2020 Mimo trudności dało się go poskładać, co więcej będzie efektowny model. Planujesz jeszcze Trumpeterowego dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2020 Planuję z tym, że muszę zrobić jakoś w nim zawieszenie od zera, bo brakuje w nim części. TenTrumpkowy będzie w barwach LWP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Grudnia 2020 Share Napisano 7 Grudnia 2020 3 godziny temu, Stojkovic napisał: Planuję z tym, że muszę zrobić jakoś w nim zawieszenie od zera, bo brakuje w nim części. TenTrumpkowy będzie w barwach LWP. Znaczy, że już nabyłeś (niekompletny zestaw)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2020 Otrzymałem na części żeby nieco wykorzystać w Dragonie, jednak patrząc na skalę tego mydła jakie mam i dopasowywanie do tego Trumpka wydało mi się bezcelowe. Wolę wykonac jak umiem brakujące elementy i zrobić dwa Scudy. Taki jest plan przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 W zasadzie model ukończony. Na razie bez kół i czubka rakiety, które będę malował osobno. Wszystko położone na sucho. Kawał modelu, nie ma co... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Kawał porządnej modelarskiej roboty. Czekam z niecierpliwością na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Ręce trochę się trzęsą, ale czekamy na start rakiety: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 Moja też będzie biała - idealnie zgra się z piaskowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 Zrob nastepnym razem prosze jedno zdjecie pogladowe przy jakims czolgu, tak dla porownania jakie to w zasadzie wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 Fajnie, że zdecydowałeś się na piaskowe malowanie. Duży słoik z farbą i ławkowiec do takiego wielkiego grzmota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2020 Porównanie ze Stuartem Teraz będę dawał podkład na osobne segmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 No to miłego malowania, trochę roboty będzie z tym podkładem, ps faktycznie spore ustrojstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 11 Grudnia 2020 Share Napisano 11 Grudnia 2020 Sporo roboty ale zazdraszczam. Chodzi za mną scud ale jak tak oglądam Twoje zmagania to chyba trumpeter będzie w przyszłości. Edit:Literówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2020 Dragon z tych wydań z lat 90-tych to katastrofa. Trumpek to jedyna opcja moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2020 Bazowy kolor już na pierwszej sekcji. Widać kilka niedoskonałości, ale nie ma tragedii. Obdarłem też nieco boczne zasobniki. Drzwi też już gotowe - pomalowane od wewnątrz i zewnątrz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2020 Oczywiście wstępna modulacja. Nie szalałem zbytnio bo na to przyjdzie jeszcze piaskowy i będę do zielonego przecierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 Jest gdzie poszaleć. Jaka metoda planujesz piaskowe kamo? Na lakier do włosów?Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 Piękna robota. Kolor mi się podoba. Jakich farb używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2020 Będę odrapywał model na Heavy chipping fluid. Piaskowy z palety AK Real colors Iraq Army - dedykowany. Zielony to set do modulacji z Mr. Hobby. Akurat na budzie będzie tylko drapana farba piaskowa - imitacja złuszczającej się w suchym pustynnym klimacie. Odpuszczam obicia bo buda była z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2020 Poszło.... i już zielony jest wspomnieniem gdzieniegdzie wystającym spod złuszczonej farby. Oczywiście to dopiero baza do dalszych prac. Drzwi i zasobniki jak poniżej: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi