FAHR Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 Czołg z 32 Budziszyńskiego Pułku Zmechanizowanego im. Hansa Beimlera z Kołobrzegu. Nie ukrywam, że do budowy zainspirował mnie ruch na forum dotyczący tej konstrukcji. Dla kolegów udzielających się w tych tematach wielkie dzięki z mojej strony. Pierwowzór i model: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 Wyszedł zacnie. Bardzo mi się podoba. GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 Super tylko czemu nie dałeś tej kalki jak na zdjęciu z prawej strony?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 A gdzie śnieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 całkiem spoko^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Fajnie wyszedł, leży u mnie takowy w kolejce. Może ew. zwis gąsienic za kołem napinającym (górny bieg) do lekkiej korekty, ciut bardziej wypukłe w dół powinny być). I lina holownicza by się przydała. Podstawowy kolor to jaka farba? Otwarta jest kwestia gąsienic. Revell dał RMSH, znam tylko jedno polskiego zdjęcie T-55 w wersji poniżej Meridy na RMSH (z Kopalni Wujek), pozostałe mają OMSH. Tyle że koszt żywicznych OMSH jest porównywalny z ceną całego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persyMG Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) 16 godzin temu, FAHR napisał: Pierwowzór: To miejsce teraz wygląda tak... a właściwie to 3 lata temu - teraz po prawej już jest albo zaraz będzie budowa biurowców... Edytowane 20 Marca 2020 przez persyMG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) 16 godzin temu, Knoper napisał: Super tylko czemu nie dałeś tej kalki jak na zdjęciu z prawej strony?. Możesz doprecyzować co masz na myśli? 8 godzin temu, martinello napisał: A gdzie śnieg ? Jest na pierwszym zdjęciu;) A tak na serio to po prostu nie podobają mi się zaśnieżone modele a ładnie wyglądający śnieg w tej skali leży poza moimi umiejętnościami. 2 godziny temu, Michal_G napisał: Fajnie wyszedł, leży u mnie takowy w kolejce. Może ew. zwis gąsienic za kołem napinającym (górny bieg) do lekkiej korekty, ciut bardziej wypukłe w dół powinny być). I lina holownicza by się przydała. Podstawowy kolor to jaka farba? Otwarta jest kwestia gąsienic. Revell dał RMSH, znam tylko jedno polskiego zdjęcie T-55 w wersji poniżej Meridy na RMSH (z Kopalni Wujek), pozostałe mają OMSH. Tyle że koszt żywicznych OMSH jest porównywalny z ceną całego modelu... Dałem RMSH wychodząc z założenia, że gąsienice jak opony, można wymienić. Kolor to po prostu zmieszana Tamiya czarna i żółta- pół na pół mniej więcej. Dzięki za wszystkie opinie. Edytowane 20 Marca 2020 przez FAHR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Na zdjęciu jest mniej więcej na środku wieżyczki, ty dałeś ja z przodu, ale ogólnie to podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Knoper napisał: Na zdjęciu jest mniej więcej na środku wieżyczki, ty dałeś ja z przodu, ale ogólnie to podoba mi się. Czołg na zdjęciu ma lekko obróconą wieżę w prawo, tak mniej więcej na godz. 12.30 (widać to chociażby po umiejscowieniu reflektora podczerwieni i lufy). Edytowane 20 Marca 2020 przez FAHR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Marca 2020 Share Napisano 21 Marca 2020 podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Marca 2020 Autor Share Napisano 22 Marca 2020 W dniu 21.03.2020 o 17:14, M.A.V. napisał: podoba mi się Miło mi:) Tymczasem na warsztacie powstaje kolega z tej samej dywizji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 BWP-1 to ACE czy SModel? Jak ACE to będzie oda do szpachli i pilnika, w przypadku SModel walka z nacinaniem grzebieni gąsienic grozi. Ech że do dzisiaj nie ma porządnego wytryskowego BWP-1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Marca 2020 Autor Share Napisano 23 Marca 2020 BeWuP to Ace, ale nowsze formy także tragedii nie ma. Etap szpachlowania już za mną, teraz sama przyjemność z dodawaniem brakujących detali. S-model był nie do dostania niestety i zdecydowałem się na ACE z braku alternatywy, ale muszę przyznać, że miło się zaskoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 Miło usłyszeć że z ACE jest lepiej, daj znać jak wyjdą gąsienice - to był w ACE makabryczny etap sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Marca 2020 Autor Share Napisano 23 Marca 2020 Godzinę temu, Michal_G napisał: Miło usłyszeć że z ACE jest lepiej, daj znać jak wyjdą gąsienice - to był w ACE makabryczny etap sklejania. Gąsienice w paskach, materiał guma/ vinyl, detal świetny. To już nie są te plastiki z odcinków i ogniwek, co kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi