Marcin94 Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 miro2s1 Cześć. Daj proszę link do tej kolekcji bo jestem ciekaw co to jest chodz wozy mnie raczej nie "kręcą"(chodz jest parę wyjątków). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Marcin94 oto link do googla są okładki aktualnych numerów https://www.google.pl/search?q=wozy+bojowe+%C5%9Bwiata&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjtz6W-i_7QAhWGiywKHVRpArQQsAQILA&biw=1360&bih=633 Ciekawi mnie co inni sądzą o tej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 miro2s1 Widziałem twój link . Nawet niezłe te modele jak na ten typ ale za pewnie z ceną będzie coraz ''gorzej'' . A powiedz mi jaka to skala? 1/72 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 To nie modele to zeszyty z opisem ,historią konstrukcji i zdjęciami. Interesuje mnie czy ktoś to zbiera i jak jest z zawartością w porównaniu choćby z tym http://militaria.net.pl/pl/10-bron-pancerna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Do miro2s1 To tak "Wozy bojowe świata" to nie jest kolekcja model+zeszyt z historią i danymi tego modelu??!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Dokładnie to sam zeszyt tematyczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odsb Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Kończę sklejać łajbę i przyszedł czas na podstawkę. Użyta będzie standardowa plastikowa z zestawu, do tego jest blaszka z tłoczoną nazwą okrętu. Plan jest taki (standardowy raczej), żeby podstawka była czarna, a litery złote (tj. kolor blaszki, niepomalowane). Pytanie czy jest jakiś sposób, żeby osiągnąć bezboleśnie taki efekt, np. pokrywając czymś same litery, co po pomalowaniu reszty aero ładnie i równo zejdzie odsłaniając kolor podłoża(blaszki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Jeśli litery wystają ponad podstawkę, to tak. Malujesz litery złota emalią, a potem podstawkę np. czarnym akrylem. Potem ścierasz rozpuszczalnikiem do akryli (tylko delikatnie) z liter czarną farbę i zostaje nieruszony złoty kolor. Ja tak zrobiłem na podstawce tego modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djfreezy98 Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Witam, chciałem zapytać czy nie orientuje się ktoś czy na rynku można dostać model naczepy platformy amerykańskiej, skala 1:24 lub 25 (model do sklejania). Rozglądałem się trochę, lecz nie mogłem znaleźć nic aktualnego :/ Jeśli to zły wątek to przepraszam (jestem nowy na forum:) ) Liczę na szybką pomoc dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chelek04 Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Witam, mam problem z gąsienicami do czołgu M24 Chaffee Italieri 1:35. Po pierwszym montażu pękły. Zamówiłem u producenta nowe, ale nie chce popełnić znów jakiegoś błędu. W zestawie są dwa w pełni gotowe pasy gąsienic. Wydają się być zbyt krótkie lub zrobione "na styk". Czy zna ktoś skuteczną metodę na ich założenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Witam, Potrzebuję pomocy w ustalejiu kolorystyki Polskiego samolotu sportowego. Mianowicie jaki kolor powinny mieć pasy na ogonie RWD-6? W niektórych modelach są one biało-czerwone. A W zeszycie Polskie konstrukcje lotnicze A. Glassa pasy są biało-czarne... Osobiście optuję za tą drugą opcją, ale liczę na Wasze potwierdzenie / uzasadnienie. Zakładam, że tak oznaczano samoloty startujące w wyścigu Challenge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Dzięki zewnętrznej wyszukiwarce odpowiedź znalazłem tu na forum link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artec Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Dobry wieczór, szukając farb do Polskich myśliwców trafiłem na farby Hataka. Nie dowiedziałem się wiele do tej pory z innych forów. Ma ktoś doświadczenie dotyczące tych farb? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcmcmc Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Dobry wieczór, jak domowym sposobem można dobrze rozcieńczyć farmy emaliowe Revell? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Terpentyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Czy ktoś z was korzysta ze scribd? To jest darmowe w pełni czy jakieś opłaty tam są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Są opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Szukam lakieru satynowego. Czy Tamiy X-35 będzie w porządku, czy też ma jakieś wady/negatywne cechy których nie udało mi się wygooglować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Atlis Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 X-35 jest bardzo w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowstorm213x Napisano 10 Stycznia 2017 Share Napisano 10 Stycznia 2017 Czym najlepiej pomalować fotele, by materiał przypominał welur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djfreezy98 Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Witam Sklejam model amerykańskiego ciągnika siodłowego i chciałem dodać mu przewody łączące go z naczepą (niestety oryginalnie nie ma ich w pudełku) stąd moje pytanie jakie powinny być kolory tych przewodów? Przeglądałem internet i widziałem że są różne. Wie ktoś może od czego zależy ich kolor? Pozdrawiam P.S. Znalazłem biały, czerwony i czarny. Czy te kolory pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odsb Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Kupiłem rok temu washe emaliowe z AK. Rok przeleżały w warunkach pokojowych, dzisiaj kiedy chciałem ich użyć okazało się, że w dwóch z czterech słoiczków połowę washa zajmuje gumowaty glut, plus 1/3 zawartości wyparowała (a były dobrze zakręcone). Da się to jakoś rozcieńczyć/rozpuścić tę gumowatą warstwę? Dodam jeszcze, że z tych co się zepsuły to jeden śmierdzi jakby pleśnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Możesz mieszać z AK 011 White Spirit. Spróbuj zastosować na próbce. Jak będzie okej to dobrze, a jak nie to do kosza. Chemię przechowuję na poddaszu w temp. od 10 do 30stopni i nigdy nie miałem jeszcze takich problemów. Niektóre mają po kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zurek Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Chciałbym się dowiedzieć jak nazywa się po polsku to narzędzie : https://toolsntoolsuk.co.uk/product/universal-work-holder-peg-clamp-jewelers-hand-held-vise-jewelry-engraving-tool/ Zadaję, tu to pytanie, bo wydaje mi się odpowienim miejscem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 Uchwyt grawerski. np. tutaj: http://alco.com.pl/uchwyt-grawerski-aluminiowy-koleczki-antilope,id4530.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi