Jery Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Można tylko dłużej schnie. Dobrze imituje oszklenie zegarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Czy ta blaszkę się maluje? Idzie pod owiewkę kabiny.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 2 Kwietnia 2020 Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Jeżeli zamykasz kabinę to ja bym jej w ogóle nie montował. Jeżeli otwierasz to tak - tym samym kolorem co kolor wnętrza owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Idziemy do przodu, z blaszek zrobiłem zegary kokpitu, skleiłem całość i wkleiłem w kadłub, pomalowałem i nakleilem ta blaszkę pod owiewkę. Wkleiłem górne wloty w pozycji zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 W międzyczasie przyszły dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2020 Od razu wziąłem się za wnęki podwozia, odnosząc się do ostatniej dyskusji dziś ciąłem je szlifierka kątową w masce. Poszło dużo szybciej. Ale za to spasować to z resztą modelu to była udręka, ale jakoś poszło, wycinając przednią wnękę o dziwo nic nie uszkodziłem. I tak robota poszła.do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 3 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2020 Dalej lecimy. Dokończenie kadłuba, pomalowanie wnęk podwozia, rozpoczęcie budowy głównych wlotów powietrza. Przód kadłuba nie jest za dobrze spasowany,są szpary, lub gdzie wystaje. Szpachla i szlifowanie,ale idzie to wyprostować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Sporo szpachlowania i szlifowania, w porównaniu z GWH to dużo więcej. Dopasowanie kadłuba to była masakra. Trochę przez to opóźnienia, przerobiłem lotki, tzn wyciąłem i pozostawię w pozycji uniesione delikatnie do góry, tak samo jak w modelu GWH, bo robię górne wloty zamknięte a dolne otwarte. Wkleiłem kilka blaszek, i zacząłem grzebać przy dyszach. Mimo że to żywiczne dysze to bardziej podobają mi się te z zestawu GWH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Lepiej moim zdaniem byś zrobił, gdybyś kupił dysze Airesa. Te które masz mają złą średnicę tzn taki rozstaw nie jest w dyszach kiedy samolot stoi z wyłączonymi silnikami. Czy bedziesz robił zbiornik podwieszany? I ew jakie uzbrojenie bądź belki pod nie planujesz? Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Myślałem że są jedne dysze i takie kupiłem. Podobnie jak model GWH robię bez zbiornika, i bez uzbrojenia,będą tylko pylony. Masz może link do tych dysz? Bo one mi się nie widza, moze kiedyś zrobię model w locie to wykorzystam, a jutro robię zamówienie w sklepie mojehobby, tamte dysze brałem od nich i innych chyba nie było. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) https://www.martola.com.pl/pl140/produkty13062/MiG_29_exhaust Te raczej są do GWH https://www.martola.com.pl/pl140/produkty87723/mig_29_exhaust_nozzle_of_the_rd_33_engine_ Jeśli chodzi o pylony to pamiętaj że wersja UB nie przenosi pocisków R-27 Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Zamówiłem te same https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29A-ACA-845175.html trzeba czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Dziś zabrałem.sie za fotele. Kupa blaszek do pasów i innych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Ale ty zapier**** tylko tempa pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak stosować te maski? Nigdy nie miałem do czynienia, jak zrobię jak pokazali w instrukcji to boku owiewki w ogóle nie pomaluję. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 wklejasz je "na szybę" przy krawędziach "ram" oszklenia. I nie ma bata muszą zostać odsłonięte "ramy". Chyba, że nie zrozumiałem określenia "boku owiewki" co dokładnie masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Jedno zdjęcie warte 2,5 tysiąca słów. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Thor chodziło mi o krawędzie ram, myślałem że te maskę dojdą do końca i wtedy ich nie pomaluję. Dzięki panowie, również za zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Tylko nie zapomnij potem reszty zakleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Jakieś pomysły jak dorobić bombla, żeby był szklany, bo na modelu jest odlew w całości plastikowy w kolorze modelu. Myślałem go odciąć i jakoś z tego kleju do szyb humbrola dorobić. Robił ktoś kiedyś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Proszę https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29-Fulcrum-IR-Sensor-and-Laser-Rangefinder-Academy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Można coś takiego dorobić przy pomocy kleju Bondic (łatwo się formuje taki okrągły kształt), albo np. żywicami epoksydowymi dwuskładnikowymi, przezroczystymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Mozesz dopasowac kawalek ramki od dszklenia i odpowiednio wyszlifowac, polerka na koniec i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Ok spróbuję, tym czasem przyszły drugie dysze te szerokie i wziąłem się za malowanie 4 godziny i zrobione drugi raz wyszło za pierwszym brazem, mnie efekt cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Jakie kolory byście zastosowali przy malowaniu tego elementu, bo z nim akurat mam problem, zrobiłem najpierw Steel, potem Burnt Metal i na koniec jet Exhaust. Niestety słabo to wyszło w porównaniu z prawdziwym. Jak budowałem GWH też ten element nie wyszedł jak w prawdziwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi