Jery Napisano 1 Kwietnia 2020 Napisano 1 Kwietnia 2020 Można tylko dłużej schnie. Dobrze imituje oszklenie zegarów. Cytuj
Mario Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Napisano 2 Kwietnia 2020 Czy ta blaszkę się maluje? Idzie pod owiewkę kabiny.? Cytuj
Matys Napisano 2 Kwietnia 2020 Napisano 2 Kwietnia 2020 Jeżeli zamykasz kabinę to ja bym jej w ogóle nie montował. Jeżeli otwierasz to tak - tym samym kolorem co kolor wnętrza owiewki. Cytuj
Mario Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Napisano 2 Kwietnia 2020 Idziemy do przodu, z blaszek zrobiłem zegary kokpitu, skleiłem całość i wkleiłem w kadłub, pomalowałem i nakleilem ta blaszkę pod owiewkę. Wkleiłem górne wloty w pozycji zamknięte. Cytuj
Mario Napisano 2 Kwietnia 2020 Autor Napisano 2 Kwietnia 2020 Od razu wziąłem się za wnęki podwozia, odnosząc się do ostatniej dyskusji dziś ciąłem je szlifierka kątową w masce. Poszło dużo szybciej. Ale za to spasować to z resztą modelu to była udręka, ale jakoś poszło, wycinając przednią wnękę o dziwo nic nie uszkodziłem. I tak robota poszła.do przodu. Cytuj
Mario Napisano 3 Kwietnia 2020 Autor Napisano 3 Kwietnia 2020 Dalej lecimy. Dokończenie kadłuba, pomalowanie wnęk podwozia, rozpoczęcie budowy głównych wlotów powietrza. Przód kadłuba nie jest za dobrze spasowany,są szpary, lub gdzie wystaje. Szpachla i szlifowanie,ale idzie to wyprostować. 1 Cytuj
Mario Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Napisano 5 Kwietnia 2020 Sporo szpachlowania i szlifowania, w porównaniu z GWH to dużo więcej. Dopasowanie kadłuba to była masakra. Trochę przez to opóźnienia, przerobiłem lotki, tzn wyciąłem i pozostawię w pozycji uniesione delikatnie do góry, tak samo jak w modelu GWH, bo robię górne wloty zamknięte a dolne otwarte. Wkleiłem kilka blaszek, i zacząłem grzebać przy dyszach. Mimo że to żywiczne dysze to bardziej podobają mi się te z zestawu GWH. 1 Cytuj
Tazman79 Napisano 5 Kwietnia 2020 Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Lepiej moim zdaniem byś zrobił, gdybyś kupił dysze Airesa. Te które masz mają złą średnicę tzn taki rozstaw nie jest w dyszach kiedy samolot stoi z wyłączonymi silnikami. Czy bedziesz robił zbiornik podwieszany? I ew jakie uzbrojenie bądź belki pod nie planujesz? Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Tazman79 Cytuj
Mario Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Myślałem że są jedne dysze i takie kupiłem. Podobnie jak model GWH robię bez zbiornika, i bez uzbrojenia,będą tylko pylony. Masz może link do tych dysz? Bo one mi się nie widza, moze kiedyś zrobię model w locie to wykorzystam, a jutro robię zamówienie w sklepie mojehobby, tamte dysze brałem od nich i innych chyba nie było. Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Mario Cytuj
Tazman79 Napisano 5 Kwietnia 2020 Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) https://www.martola.com.pl/pl140/produkty13062/MiG_29_exhaust Te raczej są do GWH https://www.martola.com.pl/pl140/produkty87723/mig_29_exhaust_nozzle_of_the_rd_33_engine_ Jeśli chodzi o pylony to pamiętaj że wersja UB nie przenosi pocisków R-27 Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Tazman79 Cytuj
Mario Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Napisano 5 Kwietnia 2020 Zamówiłem te same https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29A-ACA-845175.html trzeba czekac Cytuj
Mario Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Napisano 6 Kwietnia 2020 Dziś zabrałem.sie za fotele. Kupa blaszek do pasów i innych. 1 Cytuj
Przemek R Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 Ale ty zapier**** tylko tempa pracy Cytuj
Mario Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak stosować te maski? Nigdy nie miałem do czynienia, jak zrobię jak pokazali w instrukcji to boku owiewki w ogóle nie pomaluję. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Mario Cytuj
thor_ Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 wklejasz je "na szybę" przy krawędziach "ram" oszklenia. I nie ma bata muszą zostać odsłonięte "ramy". Chyba, że nie zrozumiałem określenia "boku owiewki" co dokładnie masz na myśli? Cytuj
Solo Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Jedno zdjęcie warte 2,5 tysiąca słów. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Solo Cytuj
Mario Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Napisano 8 Kwietnia 2020 Thor chodziło mi o krawędzie ram, myślałem że te maskę dojdą do końca i wtedy ich nie pomaluję. Dzięki panowie, również za zdjęcie Cytuj
thor_ Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Tylko nie zapomnij potem reszty zakleić Cytuj
Mario Napisano 9 Kwietnia 2020 Autor Napisano 9 Kwietnia 2020 Jakieś pomysły jak dorobić bombla, żeby był szklany, bo na modelu jest odlew w całości plastikowy w kolorze modelu. Myślałem go odciąć i jakoś z tego kleju do szyb humbrola dorobić. Robił ktoś kiedyś tak? Cytuj
Tazman79 Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 Proszę https://www.mojehobby.pl/products/MiG-29-Fulcrum-IR-Sensor-and-Laser-Rangefinder-Academy.html Cytuj
Solo Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 Można coś takiego dorobić przy pomocy kleju Bondic (łatwo się formuje taki okrągły kształt), albo np. żywicami epoksydowymi dwuskładnikowymi, przezroczystymi. Cytuj
kzugaj Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 Mozesz dopasowac kawalek ramki od dszklenia i odpowiednio wyszlifowac, polerka na koniec i masz Cytuj
Mario Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Napisano 10 Kwietnia 2020 Ok spróbuję, tym czasem przyszły drugie dysze te szerokie i wziąłem się za malowanie 4 godziny i zrobione drugi raz wyszło za pierwszym brazem, mnie efekt cieszy. Cytuj
Mario Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Napisano 11 Kwietnia 2020 Jakie kolory byście zastosowali przy malowaniu tego elementu, bo z nim akurat mam problem, zrobiłem najpierw Steel, potem Burnt Metal i na koniec jet Exhaust. Niestety słabo to wyszło w porównaniu z prawdziwym. Jak budowałem GWH też ten element nie wyszedł jak w prawdziwym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi