Pxxx Napisano 17 Kwietnia 2020 Share Napisano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) No tak, tak jest to podawane choc fotki z doku w Brescie pokazuja ze jeszcze dalmierz byl, pewnie sa sprzed przbudowy. Nie znalazlem dobrych zdjec ktore to potwierdzaja.Fotki z operacji Cerberus sa slabe ( te w necie) i tutaj bym sobie glowy nie dal uciac. Potem juz sa fotki jak wieza jest spalona i tam ewidentnie juz go nie ma. Jak plywal to mial, no pomijam krotki okres po Brescie. Krotko mowiac zalezy od okresu sluzby :). Znalazlem, w styczniu juz go nie mial, tak jak Blackman pisal. Moge spac spokojnie. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Piotras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaramell Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Pora na update Skończyłem elementy główne. Teraz pora na całą resztę ale najpierw porządne czyszczenie muszę mu zafundować Na chwilę obecną elementy są tylko luźno spasowane ze sobą, większość relingów nie jest nawet przyklejona (są tylko pozaginane), ale wygląda już całkiem fajnie. Zrobiłem galerię z postępów budowy. Kolejne zdjęcia będą już tam lądować. https://imgur.com/a/eiMWcjl Przyszło też wreszcie aero więc powoli będę go do podkładowania szykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaramell Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2020 Wybaczcie dłuższą przerwę, ale inne sprawy były na głowie (między innymi przeprowadzka ;p). Projekt nie umarł całe szczęście i powoli posuwa się do przodu. Dorzuciłem zdjęć do galerii na imgurze. Widać już koniec przy blaszkach więc zbliżam się powoli do montażu i malowania całości już pod coś co będzie przypominać w miarę historyczne camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Bardzo ładnie to wyglada 17 godzin temu, Qaramell napisał: Wybaczcie... Dorzuciłem zdjęć do galerii na imgurze.... Wybaczamy ale żądamy zdjęć tu na forum a nie na imgurze... na poważnie to łatwiej jest je komentować poprzez cytowanie i załączanie w wątku niżli oglądanie gdziestam a pisanie tu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaramell Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 4 godziny temu, blacman napisał: łatwiej jest je komentować poprzez cytowanie i załączanie w wątku niżli oglądanie gdziestam a pisanie tu... To albo musicie zwiększyć limit MB na post albo będę robił zdjęcia w sporo niższej jakości. Bo przy aktualnym limicie to jeden post = jedno zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Po prostu linkuj je z imgura, myślisz że ktoś wrzuca zdjęcia bezpośrednio na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Ja wrzucam! I to jest jedyne forum, gdzie mogę to robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 20 godzin temu, Qaramell napisał: To albo musicie zwiększyć limit MB na post albo będę robił zdjęcia w sporo niższej jakości. Bo przy aktualnym limicie to jeden post = jedno zdjęcie Zmniejszasz rozdzielczość zdjęcia do 1280x1024 i możesz zmieścić dużo więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaramell Napisano 10 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2020 Dobra, jeszcze tylko szalupy, Arado i relingi i można malować finalne kamo. A potem olinowanie i cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaramell Napisano 10 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2020 Muszę te wieże artylerii głównej poprawić. Nie wiem tylko czy odklejać blachy i kleić na nowo, czy próbować jakoś te szpary zakryć jakąś szpachlą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 10 Czerwca 2020 Share Napisano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Odważnie jak na pierwszy raz:) Wiem jak zdjęcia wyciągają szczelinki i inne niedociągnięcia .. pewnie te wszystkie "babolki" znikają na żywo. Ciekawe jak to będzie wyglądało po malowaniu.. Powodzenia Moją pierwszą 700 będzie: myślę, że trochę na wyrost..ale w sumie nie pierwszy okręcik z blaszkami.. później Variag w 350..blaszki Edka patyczki i lufki Mastera... Edytowane 10 Czerwca 2020 przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 10 Czerwca 2020 Share Napisano 10 Czerwca 2020 I to wszystko już posklejałeś, czy możesz to sobie porozkładać dla łatwiejszego malowania? Jeśli to już posklejane, to... nieźle sobie robotę utrudniłeś Ładnie wyszły te blaszki które wykorzystałeś, ale coś mi bardzo mocno nie gra z wieżami głównej artylerii, blachy na nich wydają się powyginane i poprzecinane wielkimi szparami. Może spróbujesz je jakoś lepiej dopasować albo delikatnie zaszpachlować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaramell Napisano 10 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2020 3 minuty temu, filipsg napisał: coś mi bardzo mocno nie gra z wieżami głównej artylerii, blachy na nich wydają się powyginane i poprzecinane wielkimi szparami. Może spróbujesz je jakoś lepiej dopasować albo delikatnie zaszpachlować? Właśnie się zastanawiam co z nimi zrobić. Od wież zaczynałem i tak naprawdę na nich się uczyłem obchodzenia z blaszkami. Teraz widzę, że trzeba było się uczyć na czymś co jest mniej widoczne Ale z reszty jestem zadowolony (jak na pierwsze blaszki i 3-ci model ogólnie w "karierze") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 11 Czerwca 2020 Share Napisano 11 Czerwca 2020 (edytowane) BARDZO ŁADNIE... 7 godzin temu, Qaramell napisał: Dobra, jeszcze tylko szalupy, Arado i relingi i można malować finalne kamo. A potem olinowanie i cała reszta i jeszcze washowanie pokładu ... 3 godziny temu, Qaramell napisał: Właśnie się zastanawiam co z nimi zrobić. Spróbuj "umyć" w debonderze... nawet jak odpadną - co się może zdarzyć - dokleisz na nowo ale lepiej !! Edytowane 11 Czerwca 2020 przez blacman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaramell Napisano 15 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2020 Cóż. Pozostała finalna warstwa lakieru... także uznaje projekt za zakończony Jestem z niego zadowolony, ale nieprędko wrócę do aż takich ilości blaszek Robiłem też delikatne zacieki przy użyciu washa ale chyba słabo je na zdjęciach widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) jak na pierwszy poważny model to całkiem nieźle. Poza uwagami z Discorda dodam jeszcze, że nieco Ci "pogięło" maszty. Pewnie przy naciąganiu olinowania Dawaj finalną warstwę lakieru i dawaj go na galerię. Tam się za niego zabiorą specjaliści.. Jest tu kilku - uwierz mi Edytowane 15 Czerwca 2020 przez blacman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi