jakub476 Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Z początkiem miesiąca wystartowałem tym modelem w konkursie na Facebook'u. Do modelu kupiłem zestaw Blaszek Hobby Design HD02-0364. Naoya Gamou i Haruki Kurosawa zwyciężyli tym samochodem w klasie GT300 w 2018 roku. Zdjęcia oryginału: In-box modelu: In-box blaszek: Elementy, które postanowiłem skleić przed malowaniem budy. Spasowanie modelu jest świetne, kleiłem głównie Tamiya Exthra Thin, większe mocowania smarowałem Tamiya Limonene Cement. Łączenia szpachlowane głównie CA, aby się nie zapadały i drobne niedoskonałości szarą Tamiyą. Przeszlifowany gąbką Surfacer 1200. Tu ukazało się, że za krótko studiowałem instrukcję do blaszek i pominąłem siatki w boczne wloty, więc teraz miałem utrudnione dojście, zdecydowałem się ich nie wycinać tylko nakleić na wierzch. Łączenia poszpachlowana szarą Tamiyą, Następnie model był malowany czarnym surfacerem 1500, i na to Cieniutka warstwa X-1 i bezbarwnego, następnym krokiem będzie położenie kalkomanii. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez jakub476 1 Cytuj
kzugaj Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Grubo będę obserwowac Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez kzugaj Cytuj
Rabbit666 Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Cześć, obserwuje cię na Facebooku również i mam takie pytanie - możesz zdradzic ile mniej więcej kwartalnie idzie ci kasy na hobby? Cytuj
Dorotka Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 40 minut temu, Rabbit666 napisał: Cześć, obserwuje cię na Facebooku również i mam takie pytanie - możesz zdradzic ile mniej więcej kwartalnie idzie ci kasy na hobby? Jakub zeznawaj... Dawaj od razu kwotę z całego roku, wraz ze źródłami przychodu... I pamiętaj, obserwują Cię na FB 1 1 Cytuj
Rabbit666 Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 40 minut temu, Dorotka napisał: Jakub zeznawaj... Dawaj od razu kwotę z całego roku, wraz ze źródłami przychodu... I pamiętaj, obserwują Cię na FB Może nawet i tak lepiej. Bo przez 3 miesiące kupi 1 model i 2 farby, powie że wydał 130 złotych, A w czwartym miesiącu nakupuje 10 modeli, 25 zestawów blaszek, jakieś aero czy litry zero paintsów Cytuj
danielodziem Napisano 10 Kwietnia 2020 Napisano 10 Kwietnia 2020 Będzie kosa.... Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
toled Napisano 10 Kwietnia 2020 Napisano 10 Kwietnia 2020 Czemu farba błysk i lakier zamiast matu lub satyny? Te merce są w mega minimalnej satynce;-) Cytuj
danielodziem Napisano 10 Kwietnia 2020 Napisano 10 Kwietnia 2020 Czemu farba błysk i lakier zamiast matu lub satyny? Te merce są w mega minimalnej satynce;-) Dokładnie... On nie jest błyszczący. W realuWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
nn31 Napisano 10 Kwietnia 2020 Napisano 10 Kwietnia 2020 Jest przed kalkami, dlatego połysk. Domyślam się, że ostatnia warstwa to będzie bezbarwny matowy 2 Cytuj
jakub476 Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Napisano 11 Kwietnia 2020 Kalkomanie są wspaniałej jakości. Niestety nie doceniłem ich na początku i zaczynając od maski od razu użyłem Set od Microscale i pewne mi się niepotrzebnie rozciągnęły, żałuję także, że nie rozdzieliłem kalkomanii z piramidą na dwie części, bo zdeformowałem fragment we wlocie. Nie mniej jestem zadowolony, ostatnio stawiałem na naukę kładzenia kalkomanii i jestem zadowolony z całościowego efektu. Położyłem na razie połysk aby wszytko wyrównać w tym zlikwidować schodki kalkomanii. 3 Cytuj
jakub476 Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Napisano 15 Kwietnia 2020 Zabrałem się za składanie nóg spoilera, według mnie wyglądają nieźle. 2 Cytuj
jakub476 Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Powklejałem wlewy paliwa i zapinki klap przed ostateczną warstwą bezbarwnego, tak aby w razie wpadki przy wklejaniu móc łatwiej poprawić. Następnie położyłem już ostatnią warstwę bezbarwnego. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez jakub476 2 Cytuj
jakub476 Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj zabrałem się za lampy. 1 Cytuj
jakub476 Napisano 5 Września 2020 Autor Napisano 5 Września 2020 Trochę zaniedbałem prowadzenie relacji, nawet zdjęć na poszczególnych etapach brakuje, wrzucę co mam. Gotowe hamulce. Chłodnica z blaszek w porównaniu do zestawowej. Po drugiej stronie zostawała pusta przestrzeń i ślady kleju przy nitach bałem się, że będzie trochę widać od przodu więc ją wypełniłem i dopasowałem blaszkę z resztek. Prawdę mówiąc nie wiem czy są te pionowe elementy za siatką ale Hobby Design je zrobiło więc złożyłem... Gotowa kierownica. I wnętrze z podwoziem gotowe, brakuje tylko napisów na oponach, niestety nie mam odpowiednich szablonów więc będą kalki. 1 Cytuj
toled Napisano 6 Września 2020 Napisano 6 Września 2020 Tamiya 24345 bez fototrawionek pozdrawia Uważam, że to jeden z bardziej efektownych modeli od Tamiyi, do tego składa się niemal sam. Mnie jara wersja "Battlefield 1", ale jak podliczyć koszt modelu + kalkomanii karbonowych od Studio27, blaszek od HD, kalkomanii, to wychodzi ponad 600zł Cytuj
cayman Napisano 6 Września 2020 Napisano 6 Września 2020 1 godzinę temu, toled napisał: Tamiya 24345 bez fototrawionek pozdrawia Uważam, że to jeden z bardziej efektownych modeli od Tamiyi, do tego składa się niemal sam. Mnie jara wersja "Battlefield 1", ale jak podliczyć koszt modelu + kalkomanii karbonowych od Studio27, blaszek od HD, kalkomanii, to wychodzi ponad 600zł Ale że co i że jak i co że 600 zł? Cytuj
toled Napisano 6 Września 2020 Napisano 6 Września 2020 Że ponowie - jakby wzięła ochota skleić taki model (230zl) tylko w wersji kalkomanii "Battlefield 1" (70zl) z blaszkami (130zl), dodatkowym carbonem od Studio27 (160zl) i farbami Zero Paints to wyjdzie ponad 600zl:( Cytuj
Soris Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 W dniu 5.09.2020 o 21:14, jakub476 napisał: ... brakuje tylko napisów na oponach, niestety nie mam odpowiednich szablonów więc będą kalki. Szablon zrobiony "na szybko", muszę poprawić kąty pochylenia liter i ogólnie rozmieszczenie. Wysokość litery+/- 2,4 mm 1 Cytuj
jakub476 Napisano 10 Września 2020 Autor Napisano 10 Września 2020 (edytowane) No to do zobaczenia w galerii. Edytowane 10 Września 2020 przez jakub476 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi