jakub476 Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Z początkiem miesiąca wystartowałem tym modelem w konkursie na Facebook'u. Do modelu kupiłem zestaw Blaszek Hobby Design HD02-0364. Naoya Gamou i Haruki Kurosawa zwyciężyli tym samochodem w klasie GT300 w 2018 roku. Zdjęcia oryginału: In-box modelu: In-box blaszek: Elementy, które postanowiłem skleić przed malowaniem budy. Spasowanie modelu jest świetne, kleiłem głównie Tamiya Exthra Thin, większe mocowania smarowałem Tamiya Limonene Cement. Łączenia szpachlowane głównie CA, aby się nie zapadały i drobne niedoskonałości szarą Tamiyą. Przeszlifowany gąbką Surfacer 1200. Tu ukazało się, że za krótko studiowałem instrukcję do blaszek i pominąłem siatki w boczne wloty, więc teraz miałem utrudnione dojście, zdecydowałem się ich nie wycinać tylko nakleić na wierzch. Łączenia poszpachlowana szarą Tamiyą, Następnie model był malowany czarnym surfacerem 1500, i na to Cieniutka warstwa X-1 i bezbarwnego, następnym krokiem będzie położenie kalkomanii. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez jakub476 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Grubo będę obserwowac Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez kzugaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Cześć, obserwuje cię na Facebooku również i mam takie pytanie - możesz zdradzic ile mniej więcej kwartalnie idzie ci kasy na hobby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 40 minut temu, Rabbit666 napisał: Cześć, obserwuje cię na Facebooku również i mam takie pytanie - możesz zdradzic ile mniej więcej kwartalnie idzie ci kasy na hobby? Jakub zeznawaj... Dawaj od razu kwotę z całego roku, wraz ze źródłami przychodu... I pamiętaj, obserwują Cię na FB 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 40 minut temu, Dorotka napisał: Jakub zeznawaj... Dawaj od razu kwotę z całego roku, wraz ze źródłami przychodu... I pamiętaj, obserwują Cię na FB Może nawet i tak lepiej. Bo przez 3 miesiące kupi 1 model i 2 farby, powie że wydał 130 złotych, A w czwartym miesiącu nakupuje 10 modeli, 25 zestawów blaszek, jakieś aero czy litry zero paintsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Będzie kosa.... Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Czemu farba błysk i lakier zamiast matu lub satyny? Te merce są w mega minimalnej satynce;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Czemu farba błysk i lakier zamiast matu lub satyny? Te merce są w mega minimalnej satynce;-) Dokładnie... On nie jest błyszczący. W realuWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Jest przed kalkami, dlatego połysk. Domyślam się, że ostatnia warstwa to będzie bezbarwny matowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Kalkomanie są wspaniałej jakości. Niestety nie doceniłem ich na początku i zaczynając od maski od razu użyłem Set od Microscale i pewne mi się niepotrzebnie rozciągnęły, żałuję także, że nie rozdzieliłem kalkomanii z piramidą na dwie części, bo zdeformowałem fragment we wlocie. Nie mniej jestem zadowolony, ostatnio stawiałem na naukę kładzenia kalkomanii i jestem zadowolony z całościowego efektu. Położyłem na razie połysk aby wszytko wyrównać w tym zlikwidować schodki kalkomanii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Zabrałem się za składanie nóg spoilera, według mnie wyglądają nieźle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Dają radę i pasują nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Powklejałem wlewy paliwa i zapinki klap przed ostateczną warstwą bezbarwnego, tak aby w razie wpadki przy wklejaniu móc łatwiej poprawić. Następnie położyłem już ostatnią warstwę bezbarwnego. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez jakub476 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 19 Kwietnia 2020 Share Napisano 19 Kwietnia 2020 Podoba się bardzo, jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzisiaj zabrałem się za lampy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Września 2020 Autor Share Napisano 5 Września 2020 Trochę zaniedbałem prowadzenie relacji, nawet zdjęć na poszczególnych etapach brakuje, wrzucę co mam. Gotowe hamulce. Chłodnica z blaszek w porównaniu do zestawowej. Po drugiej stronie zostawała pusta przestrzeń i ślady kleju przy nitach bałem się, że będzie trochę widać od przodu więc ją wypełniłem i dopasowałem blaszkę z resztek. Prawdę mówiąc nie wiem czy są te pionowe elementy za siatką ale Hobby Design je zrobiło więc złożyłem... Gotowa kierownica. I wnętrze z podwoziem gotowe, brakuje tylko napisów na oponach, niestety nie mam odpowiednich szablonów więc będą kalki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Września 2020 Share Napisano 6 Września 2020 Tamiya 24345 bez fototrawionek pozdrawia Uważam, że to jeden z bardziej efektownych modeli od Tamiyi, do tego składa się niemal sam. Mnie jara wersja "Battlefield 1", ale jak podliczyć koszt modelu + kalkomanii karbonowych od Studio27, blaszek od HD, kalkomanii, to wychodzi ponad 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Września 2020 Share Napisano 6 Września 2020 1 godzinę temu, toled napisał: Tamiya 24345 bez fototrawionek pozdrawia Uważam, że to jeden z bardziej efektownych modeli od Tamiyi, do tego składa się niemal sam. Mnie jara wersja "Battlefield 1", ale jak podliczyć koszt modelu + kalkomanii karbonowych od Studio27, blaszek od HD, kalkomanii, to wychodzi ponad 600zł Ale że co i że jak i co że 600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Września 2020 Share Napisano 6 Września 2020 Że ponowie - jakby wzięła ochota skleić taki model (230zl) tylko w wersji kalkomanii "Battlefield 1" (70zl) z blaszkami (130zl), dodatkowym carbonem od Studio27 (160zl) i farbami Zero Paints to wyjdzie ponad 600zl:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 W dniu 5.09.2020 o 21:14, jakub476 napisał: ... brakuje tylko napisów na oponach, niestety nie mam odpowiednich szablonów więc będą kalki. Szablon zrobiony "na szybko", muszę poprawić kąty pochylenia liter i ogólnie rozmieszczenie. Wysokość litery+/- 2,4 mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 7 Września 2020 Share Napisano 7 Września 2020 Na ploterze wycięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Tak, na laserowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 10 Września 2020 Autor Share Napisano 10 Września 2020 (edytowane) No to do zobaczenia w galerii. Edytowane 10 Września 2020 przez jakub476 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Września 2020 Share Napisano 10 Września 2020 Super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi