krzychu83 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Witam Ił-2m3, Klucz szturmowy, Samodzielna Eskadra Lotnictwa Marynarki Wojennej, lotnisko Wicko Morskie, 1949r Model Toko + Part (wwnętrze i zewnętrzne) + żywiczne koła, kalki ModelmakerDecals. Malowany Humbrolami. Sam model dosyć fajny w pracy, kadłub, skrzydła i stateczniki, wszystko pasowało dobrze, słabe detale (praktycznie brak wnętrza). Pozdrawiam 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pstryk Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Ładny, taki niezbyt mocno styrany. Podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noxet Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Fajny model. Moim zdaniem ma trochę za dużo odbryzgów lakieru, ale ja lubię czyste modele, praktycznie niezabrudzone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekAlice Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Akurat robiłem takiego lata temu i jakoś nie pamiętam, żebym go zbyt dobrze wspominał. Dwa podobne leżą u mnie na półce. zdaje się, że Roden i Toko to te same wypraski. Fajna robota, ale jak na samolot bazowy za bardzo sciorany - wyobrażasz sobie , że dowódca bazy w czasie pokoju tolerowałby tak poobijane samoloty? Kociarstwo latałoby z pędzlami i i szmatami a samoloty by lśniły jak dupa anioła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 Bardzo ładny Zawsze podobał mi się ten samolot chociaż opinie o nim różne. Taki rasowy szturmowiec według mnie. Co do miniatury to pokusiłbym się o linkę anteny ale i tak jest miodny. Mam w szafie Zvezdę, to także zdaje się Toko ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu83 Posted April 21, 2020 Author Share Posted April 21, 2020 5 minut temu, kapsel napisał: Mam w szafie Zvezdę, to także zdaje się Toko ? Ponoć to samo, ale maski oszklenia nie pasowały od zvezdy (te Eduarda). Byc może zvezda dala trochę inną owiewkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 Bardzo fajnie wyszedł. A wnętrza i tak niewiele widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 Mnie również się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted April 21, 2020 Super Moderator Share Posted April 21, 2020 Fajny, ale nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego przy styranej powierzchni, znaki rozpoznawcze są "funkiel nówka" ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thor_ Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 12 godzin temu, Marcin Rogoza napisał: Fajny, ale nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego przy styranej powierzchni, znaki rozpoznawcze są "funkiel nówka" ..... Bo pewnie samolot po przejściu frontu i odbiciu się w 45 od Berlina miał jeszcze gwiazdy A że został podarowany jako bratnia pomoc sojusznikowi to w 49 dostał noofka znaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts