krzychu83 Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Witam Ił-2m3, Klucz szturmowy, Samodzielna Eskadra Lotnictwa Marynarki Wojennej, lotnisko Wicko Morskie, 1949r Model Toko + Part (wwnętrze i zewnętrzne) + żywiczne koła, kalki ModelmakerDecals. Malowany Humbrolami. Sam model dosyć fajny w pracy, kadłub, skrzydła i stateczniki, wszystko pasowało dobrze, słabe detale (praktycznie brak wnętrza). Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pstryk Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Ładny, taki niezbyt mocno styrany. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Fajny model. Moim zdaniem ma trochę za dużo odbryzgów lakieru, ale ja lubię czyste modele, praktycznie niezabrudzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Akurat robiłem takiego lata temu i jakoś nie pamiętam, żebym go zbyt dobrze wspominał. Dwa podobne leżą u mnie na półce. zdaje się, że Roden i Toko to te same wypraski. Fajna robota, ale jak na samolot bazowy za bardzo sciorany - wyobrażasz sobie , że dowódca bazy w czasie pokoju tolerowałby tak poobijane samoloty? Kociarstwo latałoby z pędzlami i i szmatami a samoloty by lśniły jak dupa anioła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Bardzo ładny Zawsze podobał mi się ten samolot chociaż opinie o nim różne. Taki rasowy szturmowiec według mnie. Co do miniatury to pokusiłbym się o linkę anteny ale i tak jest miodny. Mam w szafie Zvezdę, to także zdaje się Toko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2020 5 minut temu, kapsel napisał: Mam w szafie Zvezdę, to także zdaje się Toko ? Ponoć to samo, ale maski oszklenia nie pasowały od zvezdy (te Eduarda). Byc może zvezda dala trochę inną owiewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Bardzo fajnie wyszedł. A wnętrza i tak niewiele widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Kwietnia 2020 Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Fajny, ale nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego przy styranej powierzchni, znaki rozpoznawcze są "funkiel nówka" ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 22 Kwietnia 2020 Share Napisano 22 Kwietnia 2020 12 godzin temu, Marcin Rogoza napisał: Fajny, ale nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego przy styranej powierzchni, znaki rozpoznawcze są "funkiel nówka" ..... Bo pewnie samolot po przejściu frontu i odbiciu się w 45 od Berlina miał jeszcze gwiazdy A że został podarowany jako bratnia pomoc sojusznikowi to w 49 dostał noofka znaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi