Mario Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 MiG-29 GWH, skala 1:48 Generalnie model skończyłem ze dwa miesiące temu, ale też czekałem na dodatki, jak pilota i osłony na dysze, wloty i drabinę. W międzyczasie zacząłem też MiG 29 UB,on też już praktycznie skończony. Nie wiem czy pamiętacie ile było pytań na początku, bo zaczynałem od zera, z zerowym warsztatem, i wiedzą. No coś tam kojarzyłem bo modele kleiłem ostatni raz kilkanaście lat temu jak nie więcej. W międzyczasie przesiadłem się na modelarstwo RC. W lato odwiedziłem muzeum sił powietrznych w Dęblinie, zobaczyłem tam modele, między innymi MiGa-29, i tak mi się spodobał,że od razu zastanawiałem się jak on powstał. Temat wrócił po reklamie deagostini, choć ten model akurat mało przypominał oryginał, ale zacząłem szukać informacji jak zbudować i pomalować model i tak trafiłem na to forum. Reszta to już dużo pytań. Dzięki Wam, Waszej wiedzy, udało się i mi, zaznaczam że to pierwszy model po kilkunastu latach przerwy, pierwszy model który malowałem aero, i pierwszy na którym poznawałem obecne techniki, m.in. nakładania kalek, Washa, dodatkowe brudzenie itd. Model przedstawia samolot, który już nie lata z uwagi na to że uległ katastrofie. Oto on. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 No brawo, jak na taki debiut i kłopoty w warsztacie, myślałem że będzie znacznie gorzej. Całkiem zgrabnie i czysto Ci wyszedł ten model, malowanie też udane. Trochę razi ta kalkomania z godłem na grzbiecie, bo kolory są zupełnie inne niż kamuflaż, ale przymknijmy na to oczy. Fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Pamiętam swój debiut i nie był tak kolorowy. Do tej pory stoi na półce i straszy Teraz czas na wspólną galerię z UB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Model prezentuje się naprawdę przyzwoicie w materii kolorów kalkomanii przyznam że i ja narzekałem na to robiąc ten model ale kiedy dostałem kilka zdjęć oryginału okazało się że nie jest tak źle kolor koła na grzbiecie ewidentnie odbiega od reszty kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 No... Jest na co popatrzeć. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Jak na pierwszy model to bardzo ładny. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Bardzo ładny, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 A co ma tak zadartego pitota i zdekompletowane odgromniki na statecznikach? Godzinę temu, Mario napisał: Model przedstawia samolot, który już nie lata z uwagi na to że uległ katastrofie. Precyzując - samolot uległ awarii, a nie katastrofie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 20 minut temu, Grzes napisał: A co ma tak zadartego pitota i zdekompletowane odgromniki na statecznikach? Precyzując - samolot uległ awarii, a nie katastrofie. Mam dzieci więc odgromniki stracił, pitot był złamany ze trzy razy,ale już zdobyłem materiał na dorobienie odgromników- wprawne oko. Zgadza się uległ awarii po naprawie jak dobrze pamiętam, a w wyniku awarii doszło do katastrofy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 Dziękuję wszystkim za miłe słowa, temat koloru godła poruszany był przy budowie, w oryginale też jest, a raczej bylo jaśniejsze. Po skończeniu UB, napewno zrobię wspólna galerię. No i chyba na nowo się wciągnąłem bo zaczynam myśleć o następnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Zaraz, zaraz, to pół forum Ci tu eseje pisało, żebyś Ty sobie 2 migi skleił? Kultura wymaga dalszego ciągnięcia tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 5 minut temu, Mario napisał: już zdobyłem materiał na dorobienie odgromników Skoro samolot pozamykany zagłuszkami to może pokusisz się o dodatkowe pomarańczowe elementy do kompletu? 12 minut temu, Mario napisał: uległ awarii po naprawie jak dobrze pamiętam, a w wyniku awarii doszło do katastrofy No nie do końca tak. Awaria lotnicza to rodzaj wypadku ciężkiego, gdzie zniszczeniu lub uszkodzeniu w stopniu powodującym nieopłacalność naprawy ulega statek powietrzny. Katastrofa lotnicza natomiast to zdarzenie, gdzie są ofiary śmiertelne lub zaginione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 Rób może polskiego F-16, będzie ozdoba kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 6 minut temu, Tap-chan napisał: Zaraz, zaraz, to pół forum Ci tu eseje pisało, żebyś Ty sobie 2 migi skleił? Kultura wymaga dalszego ciągnięcia tematu. Źle zrozumiałeś, napisałem że się wciągnąłem, i myślę o kolejnym, najbardziej chciałbym coś z II wojny. Wstępnie myślałem o Stuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 2 minuty temu, Solo napisał: Rób może polskiego F-16, będzie ozdoba kolekcji. F-16 też będzie, i jeszcze SU-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) 6 minut temu, Grzes napisał: Skoro samolot pozamykany zagłuszkami to może pokusisz się o dodatkowe pomarańczowe elementy do kompletu? Pomyślę, szukałem nawet dodatków Eduarda i widziałem blaszki Remove before flight Edytowane 8 Maja 2020 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 Wczoraj musiałem też zrobić zakup, bo nie mam gdzie trzymać modeli, kupiłem mała gablotę słupek szklany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Jak na pierwszy model to wyszedł bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi