KRL Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Tym razem szparka z naszego podwórka. MiG-29UB Trumpeter 1:32 + kalki od Model Maker Kilka słów o samym zestawie jak zawsze zestaw wykonałem prosto z pudła, zestaw nie jest wymagający w budowie a elementy pasują do siebie całkiem przyzwoicie. Niestety zestaw Trumpka ma pewien problem związany z jakością form jak mniemam. Kupiłem takie zestawy dwa i oba dość mocno się różnią jakością wykonania choć w obu jakość powierzchni plastiku na elementach kadłuba jest słaba i mocno porowata. Dodatkowo jeden z zestawów obarczony jest dodatkową wadą w postaci zanikających linii podziału i nitów. Musiałem przy budowie tego modelu przeryć wszystkie linie podziału i nity od nowa po wcześniejszym przeszlifowaniu kadłuba. Proponuję więc przed zakupem tego modelu przyjrzeć się czy nie traficie na podobny problem jak ja. Oglądałem model u swojego znajomego który kupił go jak tylko się pokazał i jego zestaw nie ma tych problemów z którymi borykałem się przy swoich zestawach. Tyle w materii modelu reszta widoczna jest na fotkach. Edytowane 12 Maja 2020 przez KRL 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Mi się bardzo podoba. Bardzo udały Ci się zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Świetny, też niedługo kończę UB ale w 1:48. Na dysze kładłeś clear blue czy purple? Edytowane 12 Maja 2020 przez KRL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Świetny model - malowanie miód malina! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 12 Maja 2020 Autor Share Napisano 12 Maja 2020 20 minut temu, Mario napisał: Świetny, też niedługo kończę UB ale w 1:48. Na dysze kładłeś clear blue czy purple? Nie, jak może już słyszałeś ja nie korzystam w ogóle z produktów z palety modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Elegancki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Ile to ma długości od czubka pitota do końca sond na statecznikach poziomych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 12 Maja 2020 Autor Share Napisano 12 Maja 2020 3 minuty temu, mandrivecs napisał: Ile to ma długości od czubka pitota do końca sond na statecznikach poziomych? Z Pewnością nie jest to olbrzym -55cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Również mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Bardzo ładny "MiGacz" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 13 Maja 2020 Share Napisano 13 Maja 2020 Kolegi dawno nie było, ale jak się pojawił to z grubej rury. Dwa samoloty w ciągu tygodnia. A jakość nie cierpi. Będę nudny.. Jak zwykłe rewelacja!! P.S. kolega znad morza, to może wie, zapytam się czy latają w Malborku. Będę w czerwcu to może na spotting bym się wybrał.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Maja 2020 Autor Share Napisano 14 Maja 2020 Dziękuję wszystkim fajnie że modele robią dobre wrażenie. W materii Malborka ostatnio byłem tam w kwietniu i nie trafiłem na loty ale za to stały F-16 o ile dobrze rozpoznałem znaki to Belgijskie, rozmawiałem z człowiekiem który często tam bywa i to siedzi na drzewie robiąc foty. Twierdził że jak najbardziej latają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Maja 2020 Share Napisano 14 Maja 2020 Standard jakości utrzymany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi