tenzan Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 Jakiś czas temu dobrnąłem do końca modelu, ale nie było czasu i okazji zrobić - nawet byle jakiego - zdjęcia i wrzucić. Na temat modelu jest w warsztacie: Generalnie, model kleił się bezproblemowo, Tamiya w dobrej formie. Seirana uzupełniłem o dwie figurki z zestawów Fine Molds. Zapraszam do oglądania i komentowania. pilot i mechanik: 5 Cytuj
kapsel Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 Co za zbieg okoliczności, przed godziną zamówiłem właśnie ten zestaw a tu proszę galeria tejże miniatury . Model w Twoim wykonaniu bardzo przyjemny a przetarcia są bardzo realistyczne. Podoba mi się 1 Cytuj
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 A co on taki wypaćkany? Pomarańczowa się wylała komuś z kubła? Cytuj
tenzan Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 Dzięki za miłe komentarze. W dniu 28.05.2020 o 16:53, WujekAlice napisał: A co on taki wypaćkany? Pomarańczowa się wylała komuś z kubła? Nic nikomu się nie wylało Pierwotnie samolot był pomalowany na pomarańczowo, na to nałożono kiepskie jakości zieloną farbę. W warsztacie jest zdjęcie mozno zdewastowanego M6A, z którego zielony kolor zlazł płatami, odsłaniając pomarańczową farbę. Tym się inspirowałem... 1 Cytuj
Gerd Napisano 5 Czerwca 2020 Napisano 5 Czerwca 2020 Samolot z fascynująca historia, Brawo. Rób te japońce bo mi się bardzo podobają ale... te figurki z FM to... szkoda Twojego czasu na nie. Cytuj
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2020 Napisano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Bardzo ładny kilka lat temu bardzo mnie korciło bardzo żeby zrobić dwie wersje Tamiyowej 1:72 - jedną "standard", a drugą w wersji złożonej do hangaru Edytowane 6 Czerwca 2020 przez M.A.V. Cytuj
Ripper1 Napisano 7 Czerwca 2020 Napisano 7 Czerwca 2020 . W pierwszej chwili też mnie raziły te pomarańczowe kolory ale po Twoim wyjaśnieniu rozumiem - jest OK. Faktycznie japońskie farby wykorzystywane w lotnictwie były bardzo słabej jakości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi