tenzan Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 Jakiś czas temu dobrnąłem do końca modelu, ale nie było czasu i okazji zrobić - nawet byle jakiego - zdjęcia i wrzucić. Na temat modelu jest w warsztacie: Generalnie, model kleił się bezproblemowo, Tamiya w dobrej formie. Seirana uzupełniłem o dwie figurki z zestawów Fine Molds. Zapraszam do oglądania i komentowania. pilot i mechanik: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 Co za zbieg okoliczności, przed godziną zamówiłem właśnie ten zestaw a tu proszę galeria tejże miniatury . Model w Twoim wykonaniu bardzo przyjemny a przetarcia są bardzo realistyczne. Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 Ładnie wykonany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 28 Maja 2020 Share Napisano 28 Maja 2020 A co on taki wypaćkany? Pomarańczowa się wylała komuś z kubła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 Dzięki za miłe komentarze. W dniu 28.05.2020 o 16:53, WujekAlice napisał: A co on taki wypaćkany? Pomarańczowa się wylała komuś z kubła? Nic nikomu się nie wylało Pierwotnie samolot był pomalowany na pomarańczowo, na to nałożono kiepskie jakości zieloną farbę. W warsztacie jest zdjęcie mozno zdewastowanego M6A, z którego zielony kolor zlazł płatami, odsłaniając pomarańczową farbę. Tym się inspirowałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Czerwca 2020 Share Napisano 5 Czerwca 2020 Samolot z fascynująca historia, Brawo. Rób te japońce bo mi się bardzo podobają ale... te figurki z FM to... szkoda Twojego czasu na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Bardzo ładny kilka lat temu bardzo mnie korciło bardzo żeby zrobić dwie wersje Tamiyowej 1:72 - jedną "standard", a drugą w wersji złożonej do hangaru Edytowane 6 Czerwca 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 . W pierwszej chwili też mnie raziły te pomarańczowe kolory ale po Twoim wyjaśnieniu rozumiem - jest OK. Faktycznie japońskie farby wykorzystywane w lotnictwie były bardzo słabej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi