iceman Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Witam, model prosto z pudła (dorobiłem jedynie pasy) + maski i kalkomanie Montex. Malowany Gunze - Dark Earth i Azure Blue z zestawu dla kolorów RAF, Mid Stone z serii H. Brudzony aerografem i kredkami (obicia, zadrapania). Model robiony na zamówienie, chętnych na własną miniaturę proszę o kontakt Pozdrawiam Edytowane 18 Czerwca 2020 przez iceman 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Gdyby nie ten napis PHOTOBUCKET to nawet samolot by było widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Model jest świetny - wybaczcie, ale w pierwszej chwili pomyślałem że to karton... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 Przepraszam, już zmieniłem hosta dzięki uprzejmości Bohdana i zdjęcia powinny być w końcu widoczne normalnie. 21 godzin temu, myszaty napisał: Model jest świetny - wybaczcie, ale w pierwszej chwili pomyślałem że to karton... Nie chcę nikogo obrazić (zwłaszcza kolegów robiących modele kartonowe), ani się wywyższać, , ale nie widziałem modelu samolotu kartonowego na poziomie zbliżonym to tego jaki prezentuję. Może mnie coś ominęło, to chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Hejka naprawde fajnie ci wyszedl i zdjecia niczego sobie tylko powiedz mi jakiej firmy jest ten azure blue bo cos za ciemny mi sie wydaje albo masz duzy kontrast ustawiony. Edytowane 18 Czerwca 2020 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 W dniu 17.06.2020 o 10:16, iceman napisał: model prosto z pudła (dorobiłem jedynie pasy) + maski i kalkomanie Montex. Malowany Gunze - Dark Earth i Azure Blue z zestawu dla kolorów RAF, Mid Stone z serii H. Brudzony aerografem i kredkami (obicia, zadrapania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 I bądź teraz mądry który odcien jest bardziej prawidłowy ja mialem azur blue vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Godzinę temu, iceman napisał: ale nie widziałem modelu samolotu kartonowego na poziomie zbliżonym to tego jaki prezentuję. Nie miałem nic złego na myśli, po prostu zdjęcia wyświetlają mi się z taka ostrością i szczegółowością linii -najbardziej zbliżenia przy kabinie...że tak mi się skojarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 1 godzinę temu, iceman napisał: Przepraszam, już zmieniłem hosta dzięki uprzejmości Bohdana i zdjęcia powinny być w końcu widoczne normalnie. Nie chcę nikogo obrazić (zwłaszcza kolegów robiących modele kartonowe), ani się wywyższać, , ale nie widziałem modelu samolotu kartonowego na poziomie zbliżonym to tego jaki prezentuję. Może mnie coś ominęło, to chętnie zobaczę świetny model. W kartonach też bywają bardzo dobre. Np. ten: https://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=18954&start=80 i ten http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=362432&t=362432&filtr=0&page=1 W prawdzie to perełki ale czasami się zdarzają. Kilka lat temu na zawodach widziałem FW-190D w wykonaniu Marcina Grygiela. Nie byłem w stanie odróżnić od plastiku. Był zdecydowanie lepszy. Niemniej Twój model jest świetny i czekam na kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2020 Adami - lubię farby Gunze i je stosuję, staram się nie badać poprawności odcieni kolorów bo najzwyczajnej szkoda mi czasu Kartony ładne, ale jednak plastik to plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Trzeba patrzeć na prace Rowina. Szczególnie te trochę starsze, kiedy budowa trwała znacznie dłużej. Np. P-47 i Hurricane o ile pamiętam. Kartoniarze czasem mają swoje kartonowe kanony, ale Piotr buduje po prostu realistyczne modele samolotów. A, że akurat z kartonu... . Duże przeżycie, zwłaszcza gdy oglądane na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Teraz widać model. Wyszedł bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi