Skocz do zawartości

P-40 z Afryki /Hasegawa, 1:32/

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,
model prosto z pudła (dorobiłem jedynie pasy) + maski i kalkomanie Montex. Malowany Gunze  - Dark Earth i Azure Blue z zestawu dla kolorów RAF, Mid Stone z serii H. Brudzony aerografem i kredkami (obicia, zadrapania).

Model robiony na zamówienie, chętnych na własną miniaturę proszę o kontakt :)

Pozdrawiam

kokpit1.jpg

DSC_1637-001.JPG

DSC_1638-001.JPG

DSC_1640-001.JPG

DSC_1641-001.JPG

DSC_1642-001.JPG

DSC_1644-001.JPG

DSC_1645-001.JPG

DSC_1648-001.JPG

DSC_1649-001.JPG

DSC_1650-001.JPG

DSC_1651-001.JPG

DSC_1657-001.JPG

DSC_1661-001.JPG

DSC_1663-001.JPG

DSC_1664-001.JPG

DSC_1665-001.JPG

DSC_1670-001.JPG

DSC_1671-001.JPG

DSC_1672-001.JPG

Edytowane przez iceman
  • Like 4
Napisano

Przepraszam, już zmieniłem hosta dzięki uprzejmości Bohdana i zdjęcia powinny być w końcu widoczne normalnie.

21 godzin temu, myszaty napisał:

Model jest świetny - wybaczcie, ale w pierwszej chwili pomyślałem  że to karton...

Nie chcę nikogo obrazić (zwłaszcza kolegów robiących modele kartonowe), ani się wywyższać, , ale nie widziałem modelu samolotu kartonowego na poziomie zbliżonym to tego jaki prezentuję. Może mnie coś ominęło, to chętnie zobaczę?

Napisano (edytowane)

Hejka naprawde fajnie ci wyszedl i zdjecia niczego sobie:super: tylko powiedz mi jakiej firmy jest ten azure blue bo cos za ciemny mi sie wydaje albo masz duzy kontrast ustawiony.:piwo:

Edytowane przez Adamo722
Napisano
W dniu 17.06.2020 o 10:16, iceman napisał:

model prosto z pudła (dorobiłem jedynie pasy) + maski i kalkomanie Montex. Malowany Gunze  - Dark Earth i Azure Blue z zestawu dla kolorów RAF, Mid Stone z serii H. Brudzony aerografem i kredkami (obicia, zadrapania).

Napisano
Godzinę temu, iceman napisał:

ale nie widziałem modelu samolotu kartonowego na poziomie zbliżonym to tego jaki prezentuję.

Nie miałem nic złego na myśli, po prostu zdjęcia wyświetlają mi się z taka ostrością i szczegółowością linii  -najbardziej zbliżenia przy kabinie...że tak mi się skojarzyło.

?

Napisano
1 godzinę temu, iceman napisał:

Przepraszam, już zmieniłem hosta dzięki uprzejmości Bohdana i zdjęcia powinny być w końcu widoczne normalnie.

Nie chcę nikogo obrazić (zwłaszcza kolegów robiących modele kartonowe), ani się wywyższać, , ale nie widziałem modelu samolotu kartonowego na poziomie zbliżonym to tego jaki prezentuję. Może mnie coś ominęło, to chętnie zobaczę?

świetny model.

W kartonach też bywają bardzo dobre. Np. ten: 

https://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=18954&start=80

i ten http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=362432&t=362432&filtr=0&page=1

W prawdzie to perełki ale czasami się zdarzają.

Kilka lat temu na zawodach widziałem FW-190D w wykonaniu Marcina Grygiela. Nie byłem w stanie odróżnić od plastiku. Był zdecydowanie lepszy.

Niemniej Twój model jest świetny i czekam na kolejne.

Napisano

Adami - lubię farby Gunze i je stosuję, staram się nie badać poprawności odcieni kolorów bo najzwyczajnej szkoda mi czasu?

Kartony ładne, ale jednak plastik to plastik ?

Napisano

Trzeba patrzeć na prace Rowina. Szczególnie te trochę starsze, kiedy budowa trwała znacznie dłużej. Np. P-47 i Hurricane o ile pamiętam. Kartoniarze czasem mają swoje kartonowe kanony, ale Piotr buduje po prostu realistyczne modele samolotów. A, że akurat z kartonu... . Duże przeżycie, zwłaszcza gdy oglądane na żywo.