Moses Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 Oooo właśnie, jaka żywica, dej linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 1 minutę temu, Moses napisał: Oooo właśnie, jaka żywica, dej linka. Taką kupiłem. https://allegro.pl/oferta/zywica-do-odlewania-krystaliczna-bezbarwna-350gram-7051422922?reco_id=d6218075-08b3-11eb-9347-ecf4bbc7e790&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 4 minuty temu, Spotter napisał: Sporo roboty przed tobą z tym kadłubem. Ale jak skończysz, efekt będzie na pewno więcej niż dobry. Zwłaszcza że ten Antek jest tak brzydki, że aż przepiękny. Jaka żywica? Niestety będzie trochę roboty , aby to jakoś wyglądało. Co do żywicy link dałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 Co do szpachli, to zapewne użyję też zwykłego kleju Super Glue. Dla mnie się sprawdza jako szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 No przy kadłubie trochę trzeba sie pomęczyć, szpachla, papier,szpachla,papier. Wiem , bo ten sam odlew i ja miałem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Października 2020 Autor Share Napisano 8 Października 2020 Dokleiłem przednie oszklenie i coś tam przez nie widać w środku :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Października 2020 Autor Share Napisano 9 Października 2020 Pierwsze szlify na grubo. Teraz poszpachluje CA i dalej szlifowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Czyli formowanie modelu na nowo, czyli najgorszy etap. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Października 2020 Autor Share Napisano 23 Października 2020 Powoli coś tam się robi. Jestem w trakcie dorabiania świateł na końcówkach skrzydeł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 (edytowane) CA to doskonała szpachlowa, ja jeszcze używam przyspieszacza który ułatwia pracę. Będzie kawał modelu. Edytowane 23 Października 2020 przez smialus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Października 2020 Autor Share Napisano 24 Października 2020 Kadłub wyszlifowany z CA i zrobiłem w niektórych miejscach poprawki zwykłą szpachlą. Dokończyłem też światła na końcówkach skrzydeł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Października 2020 Share Napisano 24 Października 2020 No to już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Października 2020 Autor Share Napisano 24 Października 2020 29 minut temu, Grzes napisał: No to już z górki Obyś miał racje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Października 2020 Autor Share Napisano 25 Października 2020 Drobne części pomalowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 Jak już kadłub w złożony to najgorsze za Tobą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Października 2020 Autor Share Napisano 25 Października 2020 Zabrałem sie za gondole silników. Tak jak w kadłubie, od wewnątrz na łączeniach dałem paski plastiku dla wzmocnienia. Model nie ma kołków mocujących części. Pytanie do znawców An 24. Chodzi mi o te światło na stateczniku pionowym. Na zdjęciach raz jest , a raz go nie rma ?. Były różne wersje An 24 w LOT ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Października 2020 Autor Share Napisano 25 Października 2020 Kadłub po sprawdzeniu jeszcze raz poprawki i do szlifowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Października 2020 Autor Share Napisano 31 Października 2020 Kadłub i gondole silników już prawie gotowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 Bardzo fajnie zaczyna to wyglądać. Masz w planie odtwarzanie nitów, brakujących paneli, łączeń blach? Nity są dość charakterystyczne w tej konstrukcji i nawet wgłębne dodałyby detalu miniaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 13 godzin temu, Hubert Kendziorek napisał: Bardzo fajnie zaczyna to wyglądać. Masz w planie odtwarzanie nitów, brakujących paneli, łączeń blach? Nity są dość charakterystyczne w tej konstrukcji i nawet wgłębne dodałyby detalu miniaturze. Nitów nie, a to co było przed szlifowaniem, czyli linie i panele tak. Model jest prosto z pudła tak jak napisałem na samym początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 Kolejne miejsce wymagające dużo szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 Mała aktualizacja. Z kadłubem już koniec szpachlowania i szlifowania. Gondole silników z wklejonymi goleniami podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 W końcu zabrałem się za zalewanie otworów okiennych żywicą. Niestety zapomniałem dobrze zaszpachlować od wewnątrz i w dwóch oknach trzeba będzie poprawiać ponieważ żywica przecieka do wewnątrz modelu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 Musiałem poprawić dwa okienka i tak to wygląda po zalaniu żywicą. Teraz czeka mnie druga strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2020 Share Napisano 13 Listopada 2020 Pasy wzdłuż okien będziesz malował, czy kalkomania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi