kowal76 Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 (edited) Zabieram się za model An 24 Amodel w skali 1/72 prosto z pudła. Model w malowaniu LOT bez śladów eksploatacji, taki czyścioch :). Kalkomanie LOT-u są firmy Two Six Decals. Na początek przymiarki połówek kadłuba i nie wygląda to za dobrze. Edited June 21, 2020 by kowal76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 21, 2020 Author Share Posted June 21, 2020 I pierwsze prace przy modelu :). 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldiabllo Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Zasiadał i oglądam, ja już jednego AN 26 zrobiłem z A modelu. Że przymiarki są i nie wyglada to dobrze to nic, grzeba sie uzbroic w szpachle ,papier i pilniki . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldiabllo Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Zasiadał i oglądam, ja już jednego AN 26 zrobiłem z A modelu. Że przymiarki są i nie wyglada to dobrze to nic, grzeba sie uzbroic w szpachle ,papier i pilniki . Tutaj moje dłubanie w rodzinie AN 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 21, 2020 Author Share Posted June 21, 2020 1 minutę temu, eldiabllo napisał: Zasiadał i oglądam, ja już jednego AN 26 zrobiłem z A modelu. Że przymiarki są i nie wyglada to dobrze to nic, grzeba sie uzbroic w szpachle ,papier i pilniki . Dzięki, będzie walka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Będę obserwował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted June 25, 2020 Share Posted June 25, 2020 W dniu 21.06.2020 o 19:28, kowal76 napisał: Dzięki, będzie walka Nie może być inaczej..... to jest Amodel - wyrób dla prawdziwych twardzieli modelarstwa. Kupujesz ze świadomością że będzie walka na śmierć i życie - albo ty model albo on ciebie Tu nie ma sentymentów ani miękkiej gry w polerkę gąbeczką, łapiesz wiadro szpachli i ostrzysz siekierę Powodzenia PS: Żeby było jasne: do Amodelu nic nie mam - lubię, kupuje, zlepiam.... po zwycięskiej walce z ich wyrobem wychodzą super modele dające dużo satysfakcji. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 No Grześku! Dajesz! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apek Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Będę śledził. I trzymam kciuki, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 A-Model prosto z pudła i to ma przypominać An-24....odważne posunięcie. Grzech przegapić taką hece. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 27, 2020 Author Share Posted June 27, 2020 19 godzin temu, Gerd napisał: A-Model prosto z pudła i to ma przypominać An-24....odważne posunięcie. Grzech przegapić taką hece. A czemu ma nie przypominać ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Pewnie będzie An-24 tyle, że jak sam widzisz co w tym pudle jest to w ostatecznym rachunku będzie mało "prosto". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 28, 2020 Author Share Posted June 28, 2020 3 godziny temu, Gerd napisał: Pewnie będzie An-24 tyle, że jak sam widzisz co w tym pudle jest to w ostatecznym rachunku będzie mało "prosto". Aha, rozumiem :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 19, 2020 Author Share Posted July 19, 2020 Kabina i otwory w oknach pomalowane podkładem. Jeszcze się zastanawiam, czy wkleić zestawowe okienka, które są marnej jakości, czy może zrobić je z czegoś innego ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 2 godziny temu, kowal76 napisał: Jeszcze się zastanawiam, czy wkleić zestawowe okienka, które są marnej jakości, czy może zrobić je z czegoś innego ?. Jak tych bocznych okrąglaków geometria jest "płaska jak decha" to można pokmbinować z twardą folią PET (gr 0.5mm). Trochę z tym zabawy ale myślę że warto. Niestety ona nie nadaje się do profilowania więc kabiny nie zrobisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 19, 2020 Author Share Posted July 19, 2020 2 godziny temu, M.A.V. napisał: Jak tych bocznych okrąglaków geometria jest "płaska jak decha" to można pokmbinować z twardą folią PET (gr 0.5mm). Trochę z tym zabawy ale myślę że warto. Niestety ona nie nadaje się do profilowania więc kabiny nie zrobisz Niestety geometria nie jest idealnie płaska. Kabina zostaje zestawowa, tylko muszę ją lekko wypolerować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 19, 2020 Author Share Posted July 19, 2020 Po zamontowaniu dodatkowych płytek w kadłubie już spasowanie wygląda trochę lepiej, ale szpachlowania i tak będzie dużo. Na bieżąco wycinam i częściowo sklejam drobne elementy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 Może coś wykorzystasz ,stronka po rosyjsku https://igor113.livejournal.com/tag/ан-24 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 15 godzin temu, ireneusz napisał: Może coś wykorzystasz ,stronka po rosyjsku https://igor113.livejournal.com/tag/ан-24 Tak jest - Kołokołow robi świetne foty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted July 20, 2020 Author Share Posted July 20, 2020 20 godzin temu, ireneusz napisał: Może coś wykorzystasz ,stronka po rosyjsku https://igor113.livejournal.com/tag/ан-24 Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 Jak postępują prace nad An? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted August 27, 2020 Author Share Posted August 27, 2020 7 godzin temu, ireneusz napisał: Jak postępują prace nad An? Za niedługo będą postępy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted September 12, 2020 Author Share Posted September 12, 2020 Wracam powoli do Antonowa. Kokpit pomalowany na szaro i dorobiłem imitację jakiś tam dżwigni. Za dużo przez te oszklenie i tak nie będzie widać, chociaż je trochę wyszlifowałem i wypolerowałem. Koła i wydechy wymagają niestety ingerencji szpachłówką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted September 19, 2020 Author Share Posted September 19, 2020 Początki malownia kokpitu. Przez zestawowe oszklenie niewiele będzie widać, ale coś tam zmalować trzeba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 19, 2020 Share Posted September 19, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts