FAHR Napisano 4 Lipca 2020 Napisano 4 Lipca 2020 Ostatnimi czasy dopadły mnie II wojenne klimaty i to jest ich pierwszy owoc. Znany i lubiany model Tamki. Żadnego "aftermarketu" nie dodawałem, 90% pudło, reszta inwencja własna. Model przedstawia wóz dowódcy 1 kompanii 4 Pułku Czołgów Ciężkich kpt. Riabcewa z okresu walk o Kołobrzeg w marcu 1945 r. Zapraszam do oglądania i komentowania. 3 Cytuj
Rack Napisano 4 Lipca 2020 Napisano 4 Lipca 2020 Nasuwa mi się kilka pytań, ale słaba jakość zdjęć powoduje, że nie wiem czy będą zasadne. Ogólnie widać, że fajnie zmalowany, ale ten brak szczegółów :(... Cytuj
FAHR Napisano 4 Lipca 2020 Autor Napisano 4 Lipca 2020 Teraz, Rack napisał: Nasuwa mi się kilka pytań, ale słaba jakość zdjęć powoduje, że nie wiem czy będą zasadne. Ogólnie widać, że fajnie zmalowany, ale ten brak szczegółów :(... Ja już kiedyś pisałem, fotograf ze mnie żaden ale jeśli masz jakieś życzenia, co do szczegółów to pisz, postaram się jutro wrzucić kilka fotek ze zbliżeniami. Cytuj
Rack Napisano 4 Lipca 2020 Napisano 4 Lipca 2020 Oki :). Szczególnie chodzi mi o przód - z jednych zdjęć wygląda jakby był spawany a z innych jakby jednak odlewany. I generalnie jakbyś dał lepiej oświetlone zdjęcia i trochę zbliżeń . Cytuj
FAHR Napisano 4 Lipca 2020 Autor Napisano 4 Lipca 2020 Przód jest odlewany, nie ma na rynku modelu tego czołgu z kadłubem spawanym. Wszelkie monografie podają, że wozy w 4 pczc to były te z kadłubem odlewanym wczesnej wersji drugiej odmiany czyli jeszcze bez podpory lufy na tylnej płycie i z reflektorem na prawej stronie. Jutro spróbuje podziałać ze zbliżeniami. Cytuj
M.A.V. Napisano 4 Lipca 2020 Napisano 4 Lipca 2020 widać że mocno "zużyty" ale jest klimat - podoba mi się Cytuj
rhinoceros Napisano 5 Lipca 2020 Napisano 5 Lipca 2020 (edytowane) Zużyty... główne kamuflaż Kawał sympatycznego modelu, nowoczesne ślady eksploatacji i z "kuricą"... No i "drapieżnie" odsłonięte fragmenty gąsienic... Jestem "za"! Tylko sznurek mógłbyś wymienić na jakąś plecioną linkę- lepiej by zagrała... Pozdrawiam. Edytowane 5 Lipca 2020 przez rhinoceros Cytuj
Adams M1A1 Napisano 5 Lipca 2020 Napisano 5 Lipca 2020 Pojazd w porządku . Zużycie frontowe i ogólny wygląd na piątkę .Jedyna rzecz do której się można przyczepić to strasznie rażą te wściekle niebieskie peryskopy, psują wygląd całego pojazdu proponowałbym zrobić je z np. z kawałka pleksy lub np wydrążyć i zalać 2 składnikowym klejem UHU plus i wtedy będzie ideał . Pozdr. A. Cytuj
FAHR Napisano 5 Lipca 2020 Autor Napisano 5 Lipca 2020 Dzięki za wszystkie opinie, bardzo miło się je czyta:) 5 godzin temu, rhinoceros napisał: Tylko sznurek mógłbyś wymienić na jakąś plecioną linkę- lepiej by zagrała... Fakt, ale szczerze mówiąc chciałem go zrobić niejako "po kosztach", żeby zobaczyć co się da wyciągnąć z pudła. 3 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Jedyna rzecz do której się można przyczepić to strasznie rażą te wściekle niebieskie peryskopy Może położę na nie jeszcze delikatnie "smoke"z tamki. Nie wiem czy o takie foty chodziło, ale proszę: 1 Cytuj
bazylms Napisano 5 Lipca 2020 Napisano 5 Lipca 2020 To model z takich na który patrzysz i albo się podoba, albo nie. Tak jak piszesz, nie ma co wchodzić w dyskusję o szczegółach, szczególnie że ja się nie znam. Ale model mi się podoba. Cytuj
Markuz Napisano 7 Lipca 2020 Napisano 7 Lipca 2020 A mi się podoba. Musze wreszcie złożyć swojego ISa w 1:48 Cytuj
Rack Napisano 7 Lipca 2020 Napisano 7 Lipca 2020 (edytowane) Mnie też się podoba, można kapnąć na wydechach przepalonym olejem jeszcze. Tylko zdjęcia dalej jednak słabe i nie oddają walorów modelu, a szkoda . P.S. Marcin, chętnie popatrzyłbym na Twojego IS-a . Edytowane 7 Lipca 2020 przez Rack Cytuj
FAHR Napisano 7 Lipca 2020 Autor Napisano 7 Lipca 2020 Cieszę się, że się podoba. Mój pierwszy zimowy (powiedzmy, bo to raczej jego resztki) kamuflaż. Pierwsze użycia lakieru do włosów- na kolorze podstawowym i białym. Pierwsze użycie gotowca vallejo imitującego błoto i...chyba wszystko wyszło, także tym bardziej jestem zadowolony. Cytuj
Ironkamil Napisano 9 Lipca 2020 Napisano 9 Lipca 2020 Pięknie się prezentuje, radzieckie czołgi to nie moja bajka, ale ten wygląda oszałamiająco. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi