FAHR Napisano 4 Lipca 2020 Share Napisano 4 Lipca 2020 Ostatnimi czasy dopadły mnie II wojenne klimaty i to jest ich pierwszy owoc. Znany i lubiany model Tamki. Żadnego "aftermarketu" nie dodawałem, 90% pudło, reszta inwencja własna. Model przedstawia wóz dowódcy 1 kompanii 4 Pułku Czołgów Ciężkich kpt. Riabcewa z okresu walk o Kołobrzeg w marcu 1945 r. Zapraszam do oglądania i komentowania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 4 Lipca 2020 Share Napisano 4 Lipca 2020 Nasuwa mi się kilka pytań, ale słaba jakość zdjęć powoduje, że nie wiem czy będą zasadne. Ogólnie widać, że fajnie zmalowany, ale ten brak szczegółów :(... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 4 Lipca 2020 Autor Share Napisano 4 Lipca 2020 Teraz, Rack napisał: Nasuwa mi się kilka pytań, ale słaba jakość zdjęć powoduje, że nie wiem czy będą zasadne. Ogólnie widać, że fajnie zmalowany, ale ten brak szczegółów :(... Ja już kiedyś pisałem, fotograf ze mnie żaden ale jeśli masz jakieś życzenia, co do szczegółów to pisz, postaram się jutro wrzucić kilka fotek ze zbliżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 4 Lipca 2020 Share Napisano 4 Lipca 2020 Oki :). Szczególnie chodzi mi o przód - z jednych zdjęć wygląda jakby był spawany a z innych jakby jednak odlewany. I generalnie jakbyś dał lepiej oświetlone zdjęcia i trochę zbliżeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 4 Lipca 2020 Autor Share Napisano 4 Lipca 2020 Przód jest odlewany, nie ma na rynku modelu tego czołgu z kadłubem spawanym. Wszelkie monografie podają, że wozy w 4 pczc to były te z kadłubem odlewanym wczesnej wersji drugiej odmiany czyli jeszcze bez podpory lufy na tylnej płycie i z reflektorem na prawej stronie. Jutro spróbuje podziałać ze zbliżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Lipca 2020 Share Napisano 4 Lipca 2020 widać że mocno "zużyty" ale jest klimat - podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 (edytowane) Zużyty... główne kamuflaż Kawał sympatycznego modelu, nowoczesne ślady eksploatacji i z "kuricą"... No i "drapieżnie" odsłonięte fragmenty gąsienic... Jestem "za"! Tylko sznurek mógłbyś wymienić na jakąś plecioną linkę- lepiej by zagrała... Pozdrawiam. Edytowane 5 Lipca 2020 przez rhinoceros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 Pojazd w porządku . Zużycie frontowe i ogólny wygląd na piątkę .Jedyna rzecz do której się można przyczepić to strasznie rażą te wściekle niebieskie peryskopy, psują wygląd całego pojazdu proponowałbym zrobić je z np. z kawałka pleksy lub np wydrążyć i zalać 2 składnikowym klejem UHU plus i wtedy będzie ideał . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 5 Lipca 2020 Autor Share Napisano 5 Lipca 2020 Dzięki za wszystkie opinie, bardzo miło się je czyta:) 5 godzin temu, rhinoceros napisał: Tylko sznurek mógłbyś wymienić na jakąś plecioną linkę- lepiej by zagrała... Fakt, ale szczerze mówiąc chciałem go zrobić niejako "po kosztach", żeby zobaczyć co się da wyciągnąć z pudła. 3 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Jedyna rzecz do której się można przyczepić to strasznie rażą te wściekle niebieskie peryskopy Może położę na nie jeszcze delikatnie "smoke"z tamki. Nie wiem czy o takie foty chodziło, ale proszę: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 To model z takich na który patrzysz i albo się podoba, albo nie. Tak jak piszesz, nie ma co wchodzić w dyskusję o szczegółach, szczególnie że ja się nie znam. Ale model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Lipca 2020 Share Napisano 7 Lipca 2020 A mi się podoba. Musze wreszcie złożyć swojego ISa w 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 7 Lipca 2020 Share Napisano 7 Lipca 2020 (edytowane) Mnie też się podoba, można kapnąć na wydechach przepalonym olejem jeszcze. Tylko zdjęcia dalej jednak słabe i nie oddają walorów modelu, a szkoda . P.S. Marcin, chętnie popatrzyłbym na Twojego IS-a . Edytowane 7 Lipca 2020 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Lipca 2020 Autor Share Napisano 7 Lipca 2020 Cieszę się, że się podoba. Mój pierwszy zimowy (powiedzmy, bo to raczej jego resztki) kamuflaż. Pierwsze użycia lakieru do włosów- na kolorze podstawowym i białym. Pierwsze użycie gotowca vallejo imitującego błoto i...chyba wszystko wyszło, także tym bardziej jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 9 Lipca 2020 Share Napisano 9 Lipca 2020 Pięknie się prezentuje, radzieckie czołgi to nie moja bajka, ale ten wygląda oszałamiająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi