DarkWing Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 Moje pierwsze śmigło ukończone..... Śmigłowiec Eurocopter/Kawasaki BK-117 jako główny bohater popularnego seriali "Medicopter 117 – Jedes Leben zählt". Co ciekawe serial ten jest emitowany obecnie w TV6 ok. godz. 17:00. Zestaw firmy Revell - 04402 w skali 1:32 nie jest zbyt świeży i od początku nie spodziewałem się, że będzie łatwo i przyjemnie. Tym razem jednak Revell zaskoczył bardzo miło na "+" należy zaliczyć: - duża ilość elementów - możliwość wykonania w wersji sanitarnej oraz osobowej - bardzo wysokiej jakości kalkomanie ze szczegółowym odwzorowaniem zegarów kokpitu (może dlatego, że to made in Italy) na"-" jest: - słabe spasowanie części - najgorzej jest przy łączeniu osłon silnika z kadłubem - płytkie linie podziału - ja je pogłębiałem - słabe odwzorowanie szczegółów kadłuba - bardzo proste, a zarazem niepewne mocowanie płóz do kadłuba - skomplikowany schemat malowania - brak masek Mimo przeważającej ilości wad model składał się bardzo przyjemnie. Szkoda, że w efekcie końcowym słabo widać wyposażenie wnętrza śmigłowca, bo jest tam na co popatrzeć. W moim wykonaniu wyszło to tak... Na koniec fotka z pierwsze akcji ratunkowej :)... a tu już uchwycony przy podejściu do lądowania po akcji 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 Bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 fajny - tylko straszny czyścioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: fajny - tylko straszny czyścioch To pogotowie - sterylny musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Lipca 2020 Super Moderator Share Napisano 24 Lipca 2020 Model się podoba, lecz delikatny wash jest wskazany. I nie chodzi o brudzenie, tylko o lekkie przyciemniemie linii podziału. Sklejacie modele nie od dziś, więc wiecie oco chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 Fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Lipca 2020 Share Napisano 25 Lipca 2020 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 28 Lipca 2020 Share Napisano 28 Lipca 2020 Ładny, choć zgadzam się z przedpiścami - brakuje mi washa w liniach podziału oraz... otwartych drzwi. Myślę, że wycięcie choć jednych bardzo pomogłoby prezentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 29 Lipca 2020 Autor Share Napisano 29 Lipca 2020 Dziękuję za opinie i sugestie. Zgadzam się, że brakuje choć ciut washa w liniach podziału ale wbrew pozorom są one tak nierówne, że bałem się czymkolwiek je zalewać bo efekt mógłby być tragiczny... Dlatego zdecydowałem się zostawić takiego zabawkowego czyściocha licząc, że będzie to mniejsze zło. Wycięcie drzwi i pokazanie wnętrza zdecydowanie polepszyłoby odbiór modelu jednak to już level-up jak dla mnie i nie zależało mi nigdy na tym. Wystarczającą frajdę czerpię z tego co mam :). Aktualnie męczę EC135 LPR i tu będzie niestety gorzej, choć spodziewałem się na odwrót. Może dzisiaj uda mi się porobić pierwsze zdjęcia i założę warsztat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi