Kon_Bar Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) Przedstawiam właśnie ukończony model - "cywilna" wersja TBM-3 Avenger. Przerobiony na samolot gaśniczy. Służył do 1. maja 1999 roku, kiedy został rozbity. Bazą był zestaw Hobby 2000 TBM-1C (#72010) oraz kalki Draw Decal (No. 72-TBM-1) (uwaga: zestaw jest niekompletny - brakuje kilku cyfr aby odtworzyć całe malowanie). Trochę własnych dodatków (głównie widać zbiornik na środek gaśniczy). Malowanie z lat 1960-1973. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez Kon_Bar 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 ciekawa konstrukcja - podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 Wygląda bardzo fajnie.Dużo lepiej niż wojskowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 Świetna robota, podoba się. Na zdjęciach nawet nie wygląda, że to skala 1/72. Mistrzem fotografii nie jestem więc się nie znam, ale nie wiem tylko czy nie lepsze byłyby zdjęcia na białym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 Świetny. Bardzo ciekawe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 fantastyczny! zbiornik dorabialeś na podstawie zdjęć czy wg jakichś planów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 16 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, Pomidor napisał: fantastyczny! zbiornik dorabialeś na podstawie zdjęć czy wg jakichś planów? Na podstawie zdjęć. Warto mieć zdjęcia konkretnego egzemplarza. Praktycznie każdy samolot różnił się np. kształtem garbu, układem anten, itd. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez Kon_Bar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Sierpnia 2020 Share Napisano 17 Sierpnia 2020 Ładnie wygląda w tym pomarańczowym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Sierpnia 2020 Share Napisano 24 Sierpnia 2020 Mega model. Swietna konwersja. Bardzo ciekawa wersja i znakomite wykonanie. Bardzo mi sie podoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi