zaruk Posted August 19, 2020 Posted August 19, 2020 Cześć, Chciałem pokazać model, który właśnie ukończyłem - trzydziestkę ósemkę w malowaniu z kampanii w ZSRR. To mój drugi skończony model, miało być prosto - nie było. Źle poszło malowanie, najpewniej za gęsta farba i faktura zamiast gładkiej zrobiła się porowata. Część zmyłem i malowałem ponownie tylko z nieco lepszym efektem. Postanowiłem jednak dociągnąć projekt do końca, choć z taką nawierzchnią i łosz i oleje i pigmenty kładło się bardzo kiepsko. Co było można zrobiłem i poprawiłem, jest kilka kiksów ale i zadowolenie oraz ulga z ukończenia prac. W zamierzeniu ma być jeszcze dowódca (właśnie obstalowuje mundur u krawca), a jak wena pozwoli to może i mała winietka. Liczę, że pójdzie za tym kolejny ulepek, trzymajcie kciuki 8 Quote
michal0281 Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 Problemy moze i kolega mial w czasie pracy nad tym modelem, ale wazne jest, ze jakos sprawa opanowana i wyszedl z tego bardzo fajny modelik. Quote
Adamerio Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 fajnie wyszło, mój czeka właśnie na malowanie^^ Quote
TAW Posted August 20, 2020 Posted August 20, 2020 Powiadasz, że nie było zbyt prosto... Ale bardzo dobrze wyszedłeś na prostą i dobry model wyszedł. Jak tak wyszedł drugi to widzę, że będzie też co oglądać w przyszłości Quote
zaruk Posted August 20, 2020 Author Posted August 20, 2020 Dziękuję za miłe słowa. Zachęcają do dalszej pracy Quote
bazylms Posted August 22, 2020 Posted August 22, 2020 Podoba mi się, szczególnie zakurzenie pojazdu. Quote
zaruk Posted August 22, 2020 Author Posted August 22, 2020 4 godziny temu, bazylms napisał: Podoba mi się, szczególnie zakurzenie pojazdu. To bardzo się cieszę, bo był taki moment kiedy miałem wrażenie, że już nie kontroluję kurzenia i, że zaczyna ono żyć własnym życiem. Quote
Recommended Posts