Stojkovic Napisano 22 Października 2020 Autor Share Napisano 22 Października 2020 Narobi się człowiek tego wnętyrza a i tak widać z tego tyle co nic. Jak nałożę wieżę to mamy taki efekt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Wnętrze fajnie wygląda na etapie pracy przy nim a potem to tylko czarna dziura. Szczerze to nie wiem jak można by dobrze wyeksponować model z wnętrzem więc mnie osobiście takie modele nie interesują. Ale przynajmniej masz satysfakcję, że nie jest pusty w środku no i fotki zostały Oglądający nie będzie miał niestety możliwości zobaczenia tego, chyba że będziesz za każdym razem rozkładał model... Taka niewdzięczna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 @Stojkovic, kiedyś tam coś napisałem o jakimś Twoim modelu, że wykonany poniżej Twoich możliwości, że zrobiony na szybko. Teraz to zupełnie inna bajka- model trzyma poziom i ciekawy jestem co Ty dalej z nim zrobisz. Można się doczepić do rozjaśnień, czy modulacji( zwał to, jak zwał- nie jestem jej fanem), na kadłubie chyba za bardzo nie wyszła- kolor błotników nie powinien podążać za resztą kadłuba? Na wieży wyszło to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Października 2020 Autor Share Napisano 22 Października 2020 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Stojkovic - Nałożony filtr.... Filtr z miga do zielonego camo ... moglbys zdradzic o ktorym dokladnie piszesz bo mig ma ich wiecej, dzieki Spojrzałem i to jest filtr od AK... głowę bym dał że to Majonezowy a tu okazuje się że nie... https://agtom.eu/filtry-35ml/349955-ak-interactive-light-filter-for-green-vehicles-8436535575850.html Godzinę temu, Pan_na_Zulawach napisał: @Stojkovic, kiedyś tam coś napisałem o jakimś Twoim modelu, że wykonany poniżej Twoich możliwości, że zrobiony na szybko. Teraz to zupełnie inna bajka- model trzyma poziom i ciekawy jestem co Ty dalej z nim zrobisz. Można się doczepić do rozjaśnień, czy modulacji( zwał to, jak zwał- nie jestem jej fanem), na kadłubie chyba za bardzo nie wyszła- kolor błotników nie powinien podążać za resztą kadłuba? Na wieży wyszło to bardzo dobrze. Jeśli chodzi o modulację, to ja zawsze robię po swojemu jak czuję. Uważam, że ani to nie jest klasyczny color modulation ani zenital. Są tacy co generalnie nie uznaja modulacji, sa i tacy co robia tak jasne, że na koniec białe wychodzi. Dla mnie się liczy odbiór całości. Co do poziomu to przestałem się spinać uwagami i robię swoje. Nie ignoruje podpowiedzi ale nie nakładam tez sobie presji, że musi być idealny, bo jak nie będzie to kupa od razu a nie model. 6 minut temu, Spotter napisał: Co do wnętrza, to może jeżeli jeszcze kiedyś będziesz miał ochotę z takowym wykonać pojazd, pokuś się o wsadzenie diod LED do środka. Wtedy na pewno by było wszystko pięknie widać. Bo inaczej... czarna dziura. W tym ptrzypadku trzebaby wówczas rozważać zrobienie mini podstawki. To wnętrze nie ma nie wiadomo jakiego detalu z drugiej strony. Przeboleję - zostawię opcję zdejmowania wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 47 minut temu, Spotter napisał: Żuławy, ile ty masz do powiedzenia u innych a sam pokazujesz... no właśnie, co? Ulepy? No lepię jakoś te ulepy- narzędzia wojny, z uszkodzeniami, styrane, brudne...ogromnie żałuję, że nie buduję sterylnych, przechowywanych w stodołach wojennych modeli z modulacją Na koniec powiem tylko, abyś Ty pokazał swoje pierwsze ulepy, bo połowa z twojego portfolio nawet nie może nosić tej "zaszczytnej" nazwy. @Stojkovic sorry za zaśmiecanie, mam nadzieję, że rozumiesz temat i pytanie początkującego, bo o ile wiem, to przy modulacji też jakieś zasady obowiązują, ale z tego co widzę, to jest ona czasem robiona dowolnie i przypadkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Października 2020 Autor Share Napisano 23 Października 2020 8 godzin temu, Pan_na_Zulawach napisał: ale z tego co widzę, to jest ona czasem robiona dowolnie i przypadkowo. Nie powinna być robiona przypadkowo bo to znaczy, że robiący ją nie miał pojęcia co robi. Ja łącze obserwacje tego jak pada światło na modelu (zenital) z modulacją klasyczną - np. na tylnej płycie na moim modelu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 11 godzin temu, Stojkovic napisał: Dla mnie się liczy odbiór całości. 1 godzinę temu, Stojkovic napisał: Nie powinna być robiona przypadkowo bo to znaczy, że robiący ją nie miał pojęcia co robi. Ja łącze obserwacje tego jak pada światło na modelu (zenital) z modulacją klasyczną - np. na tylnej płycie na moim modelu itp. Ja jako jeszcze wciąż początkujący i nieobciążony całym tym bagażem wiedzy i doświadczenia dorzucę swoje 3 grosze. Pod Twoim pierwszym zdaniem podpisuję się obiema rękoma. Modulacja - podobnie jak zdjęcia - jest jakaś interpretacja rzeczywistości. Musi do niej nawiązywać, ale nie musi się z nią w 100% pokrywać - liczy się, jak mówisz, odbiór całości. Jak patrzę na swoje próby modulowania, te które pokazuje na forum i te, których nie pokazuję i widzę ile w tym przypadku. Nakładam kolory, ale brak doświadczenia powoduje, że nie wiem jaki będzie efekt po filtrach, brudach itd. Nie mówiąc już o mankamentach w technice. U Ciebie po prostu widać świadomość tego, że "widzisz" efekt kilka kroków do przodu. Dlatego podglądam krok po kroku, ale czekam co z tego wyjdzie na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 13 godzin temu, Spotter napisał: I tutaj się z tobą zgodzę. Bardzo dobrze, że robisz po swojemu, bo gdybyś trzymał się sztywno wytyczonych ram, to byś się nie rozwijał. W końcu modulacja w takim wykonaniu jaką znamy obecnie, też została kiedyś stworzona przez kogoś, kto zaczął robić po swojemu. Co modelarz to metoda i jego własny styl. Przypadkiem nie był to Wilder, jakieś 10 lat temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Października 2020 Autor Share Napisano 23 Października 2020 My tu gadu, gadu, a weathering postępuje po cichu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 Widać, że masz fun przy tym modelu Tak trzymac - mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Października 2020 Autor Share Napisano 24 Października 2020 W zasadzie zabwa olejami skończona i pora na kurzenie pigmentami. Po nałożeniu gąsienic będzie jeszcze czas na uspójnienie całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Października 2020 Autor Share Napisano 25 Października 2020 Stuart jest już na gąsienicach, ale sporo do zrobienia jeszcze by je kolorystycznie dograć z górą i układem jezdnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 To ja proszę jeszcze o zdjęcie czołgu z wieżyczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Października 2020 Autor Share Napisano 25 Października 2020 Jest tak na 95%. Beczki jeszcze nie przylepione. Browning na wieży też i brakuje przy nim pojemnika na naboje. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na fotkach... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 Na fotkach też jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Października 2020 Autor Share Napisano 26 Października 2020 Model uznałem za skończony - zapraszam do wyrażenia swojej opinii w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi