tornado Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Piękna i czysta robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 No cóż robi wrażenie, szykuje się kolejny piękny model z pod Twojej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Kurna, ale modeli, no niech tylko uzbieram kasę............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Jarku mam parę pytań do ciebie. 1. czemu nie pomalowałeś obejm w zbiornikach na srebrno , albo na czarny mat. 2. Czy szpachlowałeś łączenie między silnikiem a skrzynią biegów? NO to tyle, jeżeli coś sobie przypomnę to napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 1. czemu nie pomalowałeś obejm w zbiornikach na srebrno , albo na czarny mat. Które zbiorniki masz na myśli? W zbiornikach powietrza nie malowałem obejm na srebrno, bo nie chciałem - nie wszystkie obejmy są srebrne. Jeśli masz na myśli zbiorniki paliwa, to obejmy były malowane tym samym spray'em, co rama. Na razie dodam tylko tyle, że coś z tymi obejmami zrobiłem, a pokażę przy następnej aktualizacji. 2. Czy szpachlowałeś łączenie między silnikiem a skrzynią biegów? Nie. Odciąłem w miejscu, gdzie w prawdziwym trucku faktycznie się łączą. Potem zeszlifowałem obie powierzchnie tak, aby były płaskie i dobrze przylegające. Szpachlować się nie dało, bo silnik i skrzynia były łączone ze sobą po malowaniu, kiedy były już wykończone, a tuż przed montażem do ramy. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Aha, wszystko jasne, dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Czas na mały update, gdyż skończyłem zderzak i dolne osłony. Do malowania zostały sklejone razem, całość będzie przymocowana do ramy pod koniec budowy - kiedy będzie gotowa kabina. Celowo nie przyklejam na razie, bo będzie to strasznie ciężko dopasować, żeby ładnie leżało razem z kabiną. Farby, granatowa i biała, to Motip. Malowanie dwukrotne, oczywiście z podkładem. Po pierwszym malowaniu wychodziła delikatna morka, ale po drugim jest już ładna powierzchnia. Jako ciekawostkę powiem coś, co mnie bardzo zaskoczyło - otóż jak wklejałem szkła halogenów w zderzaku (4 okrągłe soczewki), farba była już utwardzona (jakiś tydzień po malowaniu), użyłem oczywiście ClearFix'a. I tu moje kompletne zaskoczenie, gdyż ClearFix rozpuścił mi Motipa. Zdębiałem, bo wcześniej kładłem ClearFix'a na Dupli Color i nic się nie działo... Na szczęście farba rozpuściła się tylko we wnękach halogenów, więc łatwo było poprawić. Jeszcze jedna sprawa, dla tych co sklejają Scanię - otóż te soczewki halogenów ("szklane") miały u mnie delikatną nadlewkę, równo dookoła. Była prawie niewidoczna, ale za to bardzo ostra. Trzeba to zeszlifować, bo inaczej bardzo łatwo można porysować sobie lakier. A oto efekt prac: Poprawiłem też trochę pasy mocowania zbiorników paliwa - zrobiłem imitację opasek: W tej chwili pracuję nad kabiną (kastą) - jest w trakcie malowania, jak również pozostałe elementy kasty (grill, owiewki). Niebawem zacznę dłubać przy wnętrzu. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Poprostu pięknie!! ukłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 fakt clearfix rozpuszcza motipa , nawet jesli jest juz na nim lakier połozony. A modelik ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Dobra robota !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Nie wiem co powiedzieć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 No świetnie , tak jak mówiłeś . Z tym że , czy przednie felgi nie za dużo wystają z opon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Model pięknie i czysto zrobiony i nie mogę się już doczekać jak skończysz kabinę mam jednak małe ale... zbiorniki paliwa powinny być prawie na równi z nadkolami a u Ciebie są cofnięte w stronę ramy dobrze to widać na fotce nr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Z tym że , czy przednie felgi nie za dużo wystają z opon ? Zobaczymy, czy coś się z tym uda zrobić. Felgi są oryginalnie z oponami z naczepy, ja zrobiłem opony z trucka (poszerzając), stąd pewnie ta różnica w szerokości (te od naczep mają trochę inny profil). zbiorniki paliwa powinny być prawie na równi z nadkolami a u Ciebie są cofnięte w stronę ramy dobrze to widać na fotce nr 5 Nic na to nie poradzę, takie zbiorniki są w kicie KFS (ja ich nie robiłem). Dzięki za opinie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 nie wiem co powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Nie no modelarski fenomen. Wygląda to zabójczo. a powiedz jaka szerokość mają przednie opony. Dam zrobiłem SS z opon od ciężarówki, i pytam się z ciekawości, bo gdy składam, felgi z zwykłych ( dostarczonych z italeri) tzn normalna felga z pierścieniem tylko z przodu dodatkowy pierścień, tez mi felga tak odstaje od opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 wow.normalnie mistrzostwo. juz daw nie widzialem tak czysto i starannie wykonanego modelu. Bardzo ladnie połozyłeś lakier- wyglada lepiej jak na orginałach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Nie ma co gadać. Perfekcja i tyle. ta relacja napędza mnie do roboty przy Dafie, szkoda tylko, że nie jest taki fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Oh Jareczku... moja Scania już mi się chyba nie podoba Oh Jareczku... jesteś mistrzem świata (ok, wice mistrzem wiesz po kim...) Oh Jareczku... ...pozdrawiam a powodzenia życzyć nie muszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 To się nazywa "fach w ręce" Żeby mi tak moja torpeda wyszła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Dobra niech się lepiej Jarek przyzna na jakim warsztacie był i zrobił te fotki A tak poza tym to nie mam pytań. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Totalana miazga kolego!! SZCZYT!! POPROSTu brak słów!! Chyba jak pójdę do dentysty na wstawianie protez to fakturę wezmę na Ciebie! Noszę się z zamiarem zrobienia pushera tylko że Volva i wiem że TAK wyglądać nie będzie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Jarek ta twoja Scania jest kozak i wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Perfekcja model, lakier, błotniki mi się spodobały jak na realu wyglądają ;) Szoku dostaniemy jak Jareks skończy ten model, chyba, że niektórzi już dostali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi